تهران- روزنامه آرمان امروز- یکشنبه- با درج مطلبی با عنوان رعایت نشدن روح معماری در پایتخت، به موضوع ساخت و ساز و معماری ساختمان های پایتخت می پردازد.

در این مطلب آمده است: تهران مرکز سیاسی، اقتصادی، مواصلاتی و... کشور است.
بسیاری از نمایندگیهای شرکتها در این شهر قرار دارد. این در حالی است که در بسیاری از شهرهای دنیا سه شهر پایتخت فرهنگی، اقتصادی و سیاسی وجود دارد.
در کشور ما تهران در ابعاد مختلف پایتخت است. تهران بالغ بر 10 میلیون نفر جمعیت دارد و روزانه چهار میلیون نفر در این شهر تردد میکنند.
اغلب این افراد با اهداف اقتصادی و تجاری به این شهر سفر میکنند، طبیعتا بسیاری از آسیبهای موجود در سطح کشور نیز در تهران شکل میگیرد.
این جمعیت انبوه نیازمند توجه به روحیات و خواستههای روانی است.
برای مثال با بررسی رفتارهای مردم در ترافیک و فرهنگ رانندگی میتوان به این امر اشاره کرده که مردم به شدت خشن هستند.
از سوی دیگر معماری شهری نیز هیچ توجهی به نیازهای روحی و روانی افراد ندارد.
برای مثال با بررسی ساخت و سازهای شهری در کشورهای پیشرفته و مقایسه آن با وضعیت شهرسازی در شهر تهران میتوان به این نکته اذعان کرد که ساخت پلها و طراحی اتوبانها در شهر نه تنها توجهی به نیاز افراد در جامعه نداشته است، بلکه شهر را به یک محیط خودرو محور تبدیل کرده است.
چندی قبل نیز عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به وجود برخی از فضاهای ناایمن در شهر تهران اظهار کرد: فضاهای بیدفاع شهری، ضمن ایجاد مخاطرات فراوان برای شهروندان تهرانی، بر گسترش آسیبهای اجتماعی نیز دامن میزند.
زهرا نژادبهرام افزود: اعضای این دوره شورا باید برای شناسایی و پاکسازی نقاطی که فضاهای ناایمن به حساب میآیند، اقدام کنند.
او تاکید کرد: ایجاد فضایی امن برای مردم و شهروندان پایتخت نشین امری ضروری است و مسئولان باید بر بهبود فضاهای ناایمن شهر توجه کنند.
چندی قبل هم مشاور امور زنان گفت: تهران شهری مردانه و خشن است که باید برای زیست بهتر زنان آماده شود.
فاطمه راکعی افزود: تهران شهری مردانه است و هنوز شرایط برای حضور زنها در فضای شهری موثر نیستند، باید شرایط امن برای زنان به وجود آورد و تغییر ساختاری در زمینه شهرسازی متناسب با ذائقه زنان شکل بگیرد.
فضای شهر باید به گونهای باشد که بانوان دارای فرزندان کوچک به راحتی با محیط ارتباط برقرار کرده و برای زنان باردار، سالخورده و دختران جوان فضای مناسب در شهر دیده شود.
وقتی خیابان، پیادهرو میشود
در اغلب محلات شهر تهران به مساله پیادهروها آنطور که باید توجه نشده است.
این مساله پایین و بالای شهر ندارد، چون تاکنون به حقوق افراد پیاده توجه نشده است. اغلب پیادهروها با پستی و بلندی همراه هستند.
حمیدی سالمند است. او ترجیح میدهد، بجای تردد در پیادهرو از کنار خیابان رفت و آمد کند.
این زن سالمند به خبرنگار «آرمان» میگوید: همین مساله هر لحظه باعث بروز تصادف و بحث با رانندگان میشود، اما به دلیل وجود پستی و بلندیها در پیاده روهای تنگ و باریک تردد از کنار خیابان را ترجیح میدهم.
صدورمجوزهای غیرکارشناسی و تشدید پرخاشگری اجتماعی
مهدیزاده ساکن خیابان فرشته است. او درباره وضعیت معماری در شهر تهران به خبرنگار «آرمان» میگوید: با در نظر گرفتن ساختمان و ساز پاساژها و مالها در کوچههایی 6متری باید گفت که در صورت بروز هر حادثهای نمیتوان آن را مدیریت کرد. این در حالی است که باید در برجها و امکان عمومی پایتخت مکانهای برای پهلوگیری ماشین آتشنشانی در نظرگرفته شود تا در صورت بروز حوادث، ماشینهای آتش نشانی بتوانند خدمات لازم را ارائه کنند.
به گفته او شلوغی در تردد در اماکنی همچون مالها و نبود پارکینگهای مناسب باعث بروز و تشدید پرخاشگری در جامعه میشود.
به گفته او مردم در شهر تهران به شدت با مسائل مختلف روحی و روانی مواجه هستند.
همین مساله در شهری پر دود، با استرسهای کاری و نبود مدیریت مناسب در ترافیک و... باعث بروز و تشدید بزه و نزاعهای خیابانی میشود.