وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    دو سرعتی معاون شهردار تهران در اجرای مصوبه طرح ترافیک / اعطای 500 طرح ترافیک شناور(سیار) به دیوان عدالت اداری با هدف ارائه خدمات به یک ارگان خاص!
    مدت زمان تعیین شده محسن پور سیدآقایی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران برای اجرای این طرح پر حاشیه به روزهای آخر خود رسیده، آن هم در شرایطی که هنوز تکلیف گروع های سهمیه بگیر و یا شهروندانی که می خواهند وارد محدوده طرح ترافیک شوند نیز مشخص نشده است.

    به گزارش تیتر شهر: اگرچه هنوز معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران شمشیر را برای خبرنگاران از رو بسته است و در اطلاعیه های پی درپی ای که از سوی این معاون صادر می شود، اعلام شده که در نهایت 2000 خبرنگار می توانند از تخفیف 90 درصدی مصوبه شورا برای ورود به محدوده طرح ترافیک استفاده کنند و برای جامانده ها از این عدالت اجتماعی وعده صدور کارت یک ساله مترو را داده است، اما رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران اعتقاد دارد که معاون «طرح ترافیک» وظیفه خدمات رسانی به شهروندان را در این حوزه برعهده دارد و دو سرعتی نیست که هر کسی مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک را نتوانست دریافت کند؛ از گردونه رقابت کنار گذاشته می شود.

    به رغم آنکه زمانی که بحث عوارض شدن ورود به محدوده طرح ترافیک در کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران مطرح شد؛ یکی از مدافعان این طرح رئیس این کمیسیون بود و هر ازگاهی نیز درباره انجام کارهای مطالعاتی و کارشناسی نسبت به اجرای این طرح با خبرنگاران گفت و گوهایی انجام می داد.

    اما زمانی که محسن پور سیدآقایی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران شد، ورق ها برگشت و اجرای این طرح با آنچه که کارشناسان کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران مطالعه کرده بودند، زمین تا آسمان فرق داشت.

    بارها محمد علیخانی به این مساله اشاره کرده بود که ایده عوارضی شدن طرح ترافیک در شهر تهران که از سوی شورا و معاونت حمل و نقل مطرح می شود، یکی است اما شیوه مطالعاتی و محاسباتی معاون شهردار با کمیسیون شورا بسیار متفاوت است و به همین دلیل است که باید کارهای مطالعاتی بیشتری در این زمینه انجام شود.

    اما به نظر می رسید که حساب و کتاب های معاون شهردار تهران نشان می داد که از محل عوارضی کردن این طرح با هدف ایجاد عدالت اجتماعی و جلوگیری از رانت هایی که در سال های گذشته در این زمینه به وجود آمده بود؛ می تواند درآمد قابل توجهی را کسب کند.

    هر چند تا همین سال گذشته از پلیس راهور گرفته تا شورای عالی ترافیک و فرمانداری تهران و حتی نمایندگان مجلس نیز با این طرح ناشناخته مخالف بودند، اما لابی های معاون شهردار تهران توانست تمام مخالفان را به لشگر موافقان هدایت کرده و این طرح را با انتقادهایی که به آن وجود داشت؛ در شورای شهر تهران مصوب کند.

    اما تصویب این طرح پایان ماجرای عوارضی کردن ورود به محدوده طرح ترافیک نبود و  پاسخ های سر بالای آقای معاون به سهمیه بگیران و بلاتکلیفی مردم در زمان ثبت نام باعث شد تا محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران بالاخره شمشیر را برای پور سیدآقایی از رو ببندد و با انتقادهای تندی که از پاسخ های سربالایی که وی در پاسخ به ابهامات و سوالان شهروندان داده بود گلایه کرده و حتی به صراحت عنوان کند بابت تصویب چنین طرحی از تهرانی ها عذرخواهی می کنیم.

    هر چند این تذکرات نوش دار بعد از مرگ سهراب بود و مصوبه شورا بعد از تایید در فرمانداری تهران ملزم به اجرا بود، اما معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران همچنان به اجرا کردن این طرح البته با تاخیر موافق بود. اکنون به انتهای آخرین زمانی که معاون شهردار تهران برای اجرای این طرح پر حاشیه انتخاب کرده است کمتر از یک هفته مانده است و اگر صحبت های وی را در مورد تکمیل زیرساخت های مورد نیاز درست لدانیم اما هنوز تکلیف متقاضیان درباره تایید مدارک و ثبت نام ها هنوز مشخص نیست.

    نکته دیگری که در این میان حائز اهمیت است، این است که پور سیدآقایی اعتقادی به شکایاتی که برخی از گروه ها و یا شهروندان نسبت به اجرای طرح ترافیک به دیوان عدالت اداره برده اند، ندارد. وی در اخرین مصاحبه مطبوعاتی خود اعلام کرد که هر شهروندی می توانست نسبت به اجرای این طرح شکایت داشته باشد و این شکایت ها مانعی برای اجرای طرح ترافیک نیست.

    این بخش از صحبت های معاون طرح ترافیک در حضور رسانه ها زیاد مورد توجه قرار نگرفت این در حالی بود که به نظر می رسد در پس این بی اعتنایی به شکایات مطرح شده در دیسوان عدالت اداری یک اطمینان نسبت به بی اثر بودن آن وجود دارد.

    زمانی می توان این بخش از صحبت های پور سیدآقایی را تحلیل کرد که به بخش دیگری از صحبت های وی در حضور خبرنگارها نیز توجه کرد. معاون شهردار تهران درباره تعیین تکلیف طرح های شناور نیز اعلام کرده بود که این طرح ها به یک سری از سازمان های خاص که امکان بردن نام آنها وجود ندارد، اعطا می شود.

    وجود این دو نکته می تواند به نوعی در پس زمینه به این نکته اشاره داشته باشد که آیا امکان دارد یکی از سازمان هایی که معاون شهردار تهران از بردن نام آن معذرو بود همین دیوان عدالت اداری باشد که شهروندان نسبت به اجرای این طرح در آنجا شکایت خود را مطرح کرده اند؟

    در این صورت اعطای این طرح های شناور که از همان ابتدا محسن پور سیدآقایی مخالف ارائه آن بود، ضامن اجرای طرح جدید ترافیک شهرداری تهران با وجود تعداد شکایت مطرح شده از سوی افراد حقیقی و حقوقی نیست؟

    اما در این رابطه نیز خبرهای درگوشی زیادی در بین رسانه ها شنیده می شود. خبرهایی که به این مساله تاکید دارد که معاون طرح ترافیک شهرداری تهران تنها به دیوان عدالت اداری 500 عدد طرح ترافیک شناور اعطا کرده است!

    این در حالی است که حداقل تعداد شکایات مطرح شده در رابطه با این طرح 150 امضای شکایت داشته است. اگر این دو خبر صحت داشته باشد؛ پور سید آقایی به عنوان معاون حمل و نقل باید در این رابطه شفاف سازی کند.

    البته پور سیدآقایی برای اینکه پای حرف و ادعای خود مبنی بر جمع شدن طرح های شناور بماند، در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران نیز اعلام کرد طرح شناور نداریم اما طرح سیار داریم. در واقع طرح سیار همان طرح شناور است تنها اسم شناور بودن آن به دلیل اینکه زیاد به مذاق آقای معاون خوش نیامده است، به همین دلیل با تغییر اسم همچنان ارائه این طرح از سوی شهرداری به برخی از سازمان ها کاربرد دارد.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی