ابلاغ آئیننامه جدید ساخت و ساز اماکن ویژه تا ۲ ماه آینده/ پیشرفت ۴۰ درصدی عملیات مقاومسازی بیمارستان اسلامآباد غرب
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به ضعف موجود در آیین نامه ساخت و ساز اماکن ویژه و عمومی کشور، ظرف دو ماه آینده آیین نامه جدید را ابلاغ خواهیم کرد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از ایسنا محمدجعفر علیزاده امروز(۱۴ مرداد) در نشست شورای فنی استان کرمانشاه، با تاکید بر اینکه آیین نامه ساخت و ساز ساختمانهای ویژه همچون بیمارستان ها و اماکن عمومی کشور دارای ضعف هایی است، افزود: با توجه به تجارب زلزله های گذشته و خساراتی که به این نوع از ساختمان ها وارد شده، سال گذشته پس از زلزله کرمانشاه کار ویرایش و اصلاح این آیین نامه در دستور کار قرار گرفت.
وی تصریح کرد: آیین نامه جدید ساخت و ساز که یک نقطه عطف در تاریخ ساخت و ساز اماکن ویژه کشور است، ظرف دو ماه آینده آماده و ابلاغ خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به زلزله ۲۱ آبان سال گذشته استان کرمانشاه و تخریب بیمارستان تازه ساز اسلام آباد غرب در این زلزله، اظهار کرد: در همان روزهای نخست پس از زلزله تیم هایی را به منظور ارزیابی میزان خسارات به این بیمارستان اعزام و اقدام به شکایت از پیمانکار کردیم.
وی با بیان اینکه در این مدت مباحث فنی نیز انجام گرفت، گفت: پس از انجام ارزیابی ها مشخص شد که تاسیسات این بیمارستان کاملا سالم مانده، لذا براساس جمع بندی مراجع تصمیم گیرنده به این نتیجه رسیدیم که این بیمارستان قابل مقاوم سازی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی هزینه مقاوم سازی این بیمارستان را ۲۰ درصد هزینه بازسازی آن دانست و افزود: همچنین زمان مورد نیاز برای مقاوم سازی این بنا یک پنجم مدت بازسازی آن خواهد بود.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی اقتصادی کشور نیز صلاح براین است که این بیمارستان مقاوم سازی شود.
علیزاده تاکید کرد: در این مدت زلزلههای بزرگ را در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار دادیم که می توان به قاطع گفت در هیچ کشور متمول دنیا نیز در چنین مواردی تصمیم به تخریب یک ساختمان بزرگ نمی گیرند.
وی با اشاره به دریافت حکم مقاوم سازی این بیمارستان از دادستان اسلام آبادغرب، عنوان کرد: پس از دریافت این حکم کار مقاوم سازی را آغاز کردیم که ۳۰ تا ۴۰ درصد هم پیشرفت فیزیکی دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: برای مقاوم سازی این بنا بیش از ۵۰ تا ۶۰ آزمایش تکمیلی را انجام دادیم و جلسات متعددی نیز با وزیر راه و شهرسازی، کارشناسان و اساتید در این رابطه داشتیم.
وی در پایان به وجود اختلاف نظرهای موجود بر سرمقاوم سازی یا بازسازی این بیمارستان اشاره کرد و یادآورشد: در این پروژه پراکنش تخصص کارشناسان را داریم، درحالیکه باید از متخصصین سازه استفاده کنیم، لذا این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد.