وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    نابودی جنگل‌های شمال کشور در پی ساخت و ساز بی رویه

    هیات دولت در مصوبه‌ای که به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد قواعد جدید برای ساخت و ساز در استان‌های شمالی کشور را ارائه کرده است.

    به گزارش ایسنا، در این مصوبه جدید که به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی تصویب شده، وزارت راه و شهرسازی در چند محور ماموریت‌های جدید خواهد داشت.

    بر اساس این مصوبه، این وزارتخانه با تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، باید نسبت به شناسایی، تصویب و اعلان عمومی اراضی ملی و دولتی مستعد، احداث دهکده‌ها یا شهرک‌های گردشگری در کل کشور اقدام کند.

    این بند در شش ماه آینده اجرایی خواهد شد و وزارت کشاورزی نیز در این حوزه، وزارت راه را همراهی می‌کند.

    در بند دوم ماده یک این مصوبه اعلام شده سیاست افزایش تراکم ساختمانی به جای افزایش محدوده شهرها در استان‌های شمالی کشور (گیلان، مازندران و گلستان) با لحاظ همه جوانب تخصصی مربوط باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین در ادامه تصریح شده که بازنگری، اصلاح و ابلاغ اصول و ضوابط، تهیه طرح‌های جامع محدودیت‌های شهری و روستاهای شمالی کشور ظرف شش ماه باید در دستور کار قرار گیرد. در این ماده همچنین اعلام شده بنیاد مسکن باید اصلاحات لازم را برای اعمال ضوابط جدید شورای عالی شهرسازی فراهم آورد.

    در بند بعدی به بخشی از وظایف وزارت جهاد کشاورزی اشاره شده که در آن با همکاری وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و سازمان محیط زیست باید کلیه ظرفیت‌ها برای جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری، اراضی کشاورزی و تخریب محیط زیست واقع در محدوده آنها در استان‌های شمالی به کار گرفته شود. استانداران استان‌های یاد شده موظفند گزارش اجرای این بند را در مقاطع زمانی شش ماهه از طریق وزارت کشور به هیات وزیران ارائه کنند.

    در ماده سوم مصوبه جدید هیات دولت به منظور برخورد و مقابله جدی با تخلفات مربوط به تغییر کاربری و احداث بنا در استان‌های شمالی، وزارت کشور مکلف شده با همکاری سازمان‌های ذیربط، راهکارهای قانونی مربوطه در این حوزه را اصلاح و اصلاحات بعدی را ظرف یک ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن مصوبه به هیات وزیران ارائه کند.

    در ماده بعدی وزارت کشاورزی موظف شده به منظور حفظ حریم شهرهای شمالی کشور بر اساس قانون اقدام به قلع و قمع واحدهای ساخته شده غیرمجاز و بدون اخذ مجوز انجام دهد. وزارت کشور نیز می‌تواند با اصلاحات بعدی در این حوزه وزارت کشاورزی را یاری دهد.

    در مورد اراضی زراعی و باغ‌های واقع در محدوده روستاهای دارای طرح هادی مصوب نیز وزارتخانه‌های کشور و راه و شهرسازی موظفند رای به قلع و قمع بنا را در اولویت خود قرار دهند.

    هیات دولت در ماده پایانی این مصوبه به منظور موثر و فوری بودن برخورد با تخلفات در ساخت و ساز شهرهای شمالی کشور کارگروه ویژه‌ای با مسئولیت وزارت کشور و عضویت وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، دادستانی مرکز استان مربوط، نیروی انتظامی و شهرداری‌های شهرهای مربوطه تشکیل می‌دهد و در این راستا وزارت کشور موظف است عملکرد این کارگروه را در مقاطع زمانی شش ماهه به شورای عالی شهرسازی در دفتر هیات دولت ارائه کند.

    تمام دستگاه‌های اجرایی موظفند ضمن همکاری با کارگروه تشکیل شده هیچ خدمات زیربنایی به ساخت و سازهای غیرمجاز ارائه ندهد.

     

    در بند دوم ماده 1 این مصوبه اعلام شده، سیاست افزایش تراکم ساختمانی به جای افزایش محدوده شهرها در استان‌های شمالی کشور (گیلان، مازندران و گلستان) باید در دستور کار قرار گیرد. مقرر شده که این دستورالعمل طی 6 ماه آتی، اجرایی شود.

    اگر چنین شود، بلندمرتبه سازی در شهرهای شمالی کشور، رونق می گیرد. علاوه بر این، شهرداری های سه استان شمالی، راه خود را برای تراکم فروشی بیشتر، هموارتر می بینند.

    در استان گیلان، تعداد پروانه های ساختمانی صادرشده برای ساخت و افزایش بنا، مجموعاً 1162 فقره بوده که 1116 فقره مربوط به ساخت و 46 فقره مربوط به افزایش بنا بوده است. بر این اساس، نسبت صدور پروانه های افزایش بنا (تراکم) به کل پروانه ها، 4 درصد است.

    در استان مازندران، تعداد پروانه های ساختمانی صادرشده برای ساخت و افزایش بنا، مجموعاً 1667 فقره بوده که 1571 فقره مربوط به ساخت و 96 فقره مربوط به افزایش بنا بوده است. بر این اساس، نسبت صدور پروانه های افزایش بنا (تراکم) به کل پروانه ها، 5.7 درصد است.

    در استان گلستان، تعداد پروانه های ساختمانی صادرشده برای ساخت و افزایش بنا، مجموعاً 913 فقره بوده که 739 فقره مربوط به ساخت و 174 فقره مربوط به افزایش بنا بوده است. بر این اساس، نسبت صدور پروانه های افزایش بنا (تراکم) به کل پروانه ها، 19.3 درصد است.

    بر این اساس می توان گفت، استان گلستان نسبت به دو استان دیگر مناطق شمالی کشور،یعنی مازندران و گیلان، زودتر از اینها به استقبال دستورالعمل جدید وزارت راه و شهرسازی رفته است. به این ترتیب، شهرداری ها و ادارات راه و شهرسازی گرگان و سایر شهرهای استان گلستان، آمادگی بیشتری برای متوقف کردن تعریض اراضی شهری شهرهای خود دارند.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی