تابناک :
از ارزشها و وعدههای دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه شهرسازی، مقابله با تراکم فروشی، تغییر کاربری غیرمجاز و ساخت و ساز بدون نظارت و ضوابط فنی بوده است. در این راستا سعی شد تا علی رغم فشارهای متعدد در حوزه برج سازی، زمین خواری و تخریب باغات مقابله شود . از نمونه های این مقابله و مقاومت، پروژه هتل پدیده شاندیز بوده است.
به گزارش اسکان نیوز، شرکت ابنیه پدیده شاندیز که یکی از هلدینگ های شرکت توسعه بینالمللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز (شرکت سرمایهگذاری کاوشگران سهام سابق) است از شهریور 1388 فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد. از جمله فعالیتهای چالش برانگیز این هلدینگ، پروژه شهر پدیده شاندیز و مجموعه هتل و المان شرکت بوده است.
در خصوص فعالیتهای این مجموعه از سال 1388 تذکراتی توسط رئیس سازمان مسکن و شهرسازی خراسان رضوی و معاون شهرسازی و معماری سازمان شهرسازی مشهد به دادستانی مشهد و دادستانی کل کشور و سازمان صدا و سیما در زمینه منع تبلیغات غیر مجاز داده شد. نهایت در دی و بهمن 1392 شورایعالی شهرسازی و معماری به پروژه های مجموعه در شهر شاندیز ورود کرد و دستور توقف آن را تا بررسی های شورای عالی و تهیه ارزیابی زیست محیطی صادر کرد.
اما تخلفات مجموعه پدیده شاندیز فقط به موارد شهری که بنابر گزارش های سازمان امور اراضی وزارت جهاد کشاوزی و شورایعالی شهرسازی و معماری ایران شامل تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغی و ساخت و ساز بدون دریافت مجوز منطبق بر طرح های فرادست(طرح جامع) محدود نبوده است. تخلفات این مجموعه در حیطه نحوه ارائه سهام و دستکاری در قیمت سهام نیز بوده است.
تخلفات شهری و مالی مجموعه پدیده شاندیز موجب شد تا با حکم قوه قضاییه و وزارت دادگستری، دفاتر پدیده در مشهد و چند شهر دیگر پلمب شده ، تبلیغات آن ممنوع گردد و از فروش سهامش جلوگیری شود.
همین وقایع موجب شد تا تجمع ها و اعتراض های سهام داران پدیده به راه افتاد و در کنار اعتراض های مال باختگان موسسات مالی و اعتباری به یکی از بحرانهای اقتصادی و سیاسی کشور بدل شود.
اما این پایان ماجرا نبود. با فشارهای سرمایه گذاران مجموعه پدیده شاندیز، اعتراضات سهام داران و لابی های برخی نمایندگان، موضوع در سطح شورای امنیت کشور مطرح شد و وزیر کشور مامور پیگیری و حل موضوع شد.
سرانجام در سال 1395 پس از دو سال توقف فعالیتهای پدیده، فعالیتهای آن با پیگیری وزارت کشور مجدد آغاز شد و تبلیغات آن از سر گرفته شد.
آخرین گام در جواز تداوم تخلفات مجموعه پدیده با صدور مجوز شورای عالی شهرسازی و معماری برای هتل 32 طبقه ای پدیده برداشته شد. با اعلام این خبر ، بلافاصله مدیرعامل پدیده از افزایش سرمایه و قیمت سهام مجموعه و رایزنی با سرمایه گذاران برای جذب سرمایه خبر داد و در اولین گام نیز مدیران پدیده در 18 دی ماه با قاضی پور نماینده ارومیه دیدار کردند که به نظر می رسد در راستای لابی های نمایندگان برای آزاد ساری فعالیتهای پدیده باشد. قاضی پور نماینده ای بود که در مجلس پیگیر لغو توقف فعالیت های این مجموعه بود.
با توجه به گزارش ها و مصوبات پیشین شورایعالی شهرسازی و معماری باید پرسید که چه اتفاقی افتاده است که بدون ارائه گزارش جدید و ارزیابی زیست محیطی، مجوز برج هتل پدیده توسط شورایعالی شهرسازی و معماری صادر شده است؟