وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    استان‌ها > البرز - شهردار کرج گفت: چالش های بزرگ شهری زمانی رفع می شوند که دستگاه های شهری و استانی تدابیر علمی و کارآمد را در زمینه توسعه پایدار شهری و شهرسازی عملی کنند و از الگوهای موقت برای ایمنی شهر و آسایش شهروندان استفاده نکنند.

     

    به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه خبری مدیریت شهری کرج، دکتر اصغر نصیری در همایش بزرگداشت روز شهرسازی که با محوریت ارتقای زندگی شهری برگزار شد، بیان کرد: نگاه ویژه به نظام ساخت و سازهای شهری، استحکام بنا و جلوگیری از اتلاف سرمایه و انرژی از مهمترین سیاست های مدیریت شهری این کلانشهر است که برای تحقق آن برنامه های کلان در بازه زمانی بلند مدت در نظر گرفته شده تا در آینده اثر بخش باشد.
    شهردار کرج ادامه داد: وجود بیش از 800 هکتار بافت فرسوده در شهر و توسعه ناموزون این کلانشهر، موجب شده تا مدیریت شهری کرج سیاست گذاری های جدیدی را در زمینه ارتقای کیفی زندگی شهری و رسیدن به توسعه پایدار در نظر بگیرد که در این راه مشارکت مردمی ضروری است.
    دکتر نصیری اضافه کرد: تا کنون مدل توسعه شهری در کلانشهرهای کشور به گونه ای نبوده است که به عنوان الگویی موفق برای سایر شهرها مورد استفاده قرار بگیرد و مدیریت های شهری در زمینه توسعه پایدار سلیقه ای عمل کرده اند.
    وی خاطر نشان کرد: متاسفانه در حال حاضر، ساخت و سازهای شهری یک کالای تجاری محسوب می شوند که عاملی برای درآمد زدایی سازندگان و مدیریت شهری هستند و ایمنی و کیفیت در آنها استاندارد نیست؛ در واقع با خراب کردن شهر، شهرها ساخته می شوند.
    شهردار کرج تاکید کرد: سیاست های شهرسازی باید بازنگری شوند چرا که تا کنون پاسخگوهای نیازهای شهری نبوده اند و نتایج مثبتی را به همراه نداشته اند.

     

    عامل خسارت های جبران ناپذیردر مواقع بحران کیفیت پایین شاخص های زندگی است

    استان‌ها > البرز - معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی گفت: کاهش کیفی توسعه شهری و عدم تناسب طرح‌های جامع و تفصیلی با نیازهای شهر، زنگ خطری جدی است که نادیده انگاشتن آن از سوی مسئولان، خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری را در مواقع بحران به بار می آورد.

     

    به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه خبری مدیریت شهری کرج، دکتر محمد سعید ایزدی در همایش روز بزرگداشت شهرسازی که با محوریت ارتقای زندگی شهری در سالن همایش‌ میلاد شهرداری کرج برگزار شد، عنوان کرد: حادثه ناگوار وقوع زمین لرزه در استان های غربی، واقعیتی تلخ را به مسئولان گوشزد کرد که عدم توجه به ارتقای کیفیت زندگی شهری، موجب خسارت های جانی و مالی جبران ناپذیری می شود.
    معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی یادآور شد: وجود هزار و ۳۷۶ هکتار بافت ناکارآمد در کرج زنگ خطری جدی برای مسئولان شهری و استانی این کلانشهر است و نه تنها در کرج بلکه در کشور باید به سمتی پیش رویم تا از روند کاهش کیفی توسعه شهری جلوگیری و طرح‌های جامع و تفصیلی را متناسب با نیازهای شهری بازنگری کنیم.
    وی تأکید کرد: محتوا و رویکرد طرح‌های جامع و تفصیلی همچنین ساختار مدیریتی در شهرها باید تجدید شود و دستگاه های دخیل در روند توسعه شهری، از موازی کاری در این زمینه بپرهیزند.
    دکتر ایزدی ادامه داد: ترغیب تشکل ها و تقویت سازمان های غیر دولتی در زمینه مدیریت صحیح طرح‌های شهری و لزوم بهره‌گیری از ظرفیت های مردمی از دیگر راهکارهایی است که با استفاده از آن می توانیم به اراقای کیفی زندگی شهری دست پیدا کنیم. همچنین باید در ساختار کمیسیون ماده پنج فضای مشارکتی ویژه‌ای بین دستگاه‌ها ایجاد شود.
    معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی در بخشی دیگر از سخنان خود اضافه کرد: تداوم تمدن ایرانی در بعد شهری و شهرسازی همچنین حفظ هویت شهرها از دیگر موضوعاتی است که باید به آن توجه ویژه ای شود تا بتوان به این وسیله توسعه ای پایدار را در زمینه ارتقای کیفی زندگی شهری رقم زد.

     

    ایزدی با بیان اینکه طرح‌های جامع تفصیلی پاسخگوی شهرها نیست و باید تجدیدنظر شود، ادامه داد: باید در ساختار مدیریت، قوانین، رویکرد ساختار و تشکیلات  تجدیدنظر شود. 
     
    معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه 33 دستگاه در توسعه دخیل هستند و از طرفی هم موازی کاری در اقدامات وجود دارد که خود مسئله است، عنوان کرد: در کشور دستگاه‌ها به شکل بخشی کار خود را انجام می‌دهند. 
     
    وی با بیان اینکه وزارت در 4 سال گذشته ستادی را خواسته تا راه‌اندازی کند که 20 دستگاه کنار هم برنامه‌های همسو را انجام دهند که این امر سبب اتفاق بزرگ در عرصه مدیریت شهری شده است، اضافه کرد: با هم‌راستا سازی منابع و دستگاه‌ها در 4 سال گذشته اتفاقهایی خوبی انجام شده است. 
     
    ایزدی با اشاره به اینکه تجدید نظر در رویکرد بسیار ضروری است و در جلسات باید شفاف‌سازی کرده و از نظر متخصصان استفاده شود، گفت: باید برای تشکل حرفه‌ای حق رای گرفته شود که می‌توان آن را از البرز شروع کرد.
     
    وی با تاکید بر اینکه یکی از پرثمرترین نهادها سازمانهای مردم نهاد است و آنها را باید تقویت کرد، تصریح کرد: باید جریان مطالبه‌گری ارتقا یابد تا در نظام مدیریت شهری ارتقا وجود داشته باشد و وزارت در طریق رویکردها اعلام آمادگی می‌کند.
     
    ایزدی با بیان اینکه در حال حاضر بعد از گذشت 4 دهه از طرحهای توسعه شهری باید به درستی بازنگری و آسیب شناسی در آنها انجام شود و نقاط ضعف گذشته تکرار نشود، اضافه کرد: چرا شهرها روز به روز هویت خود را از دست می‌دهند.
     
    وی با ابراز ناراحتی از اینکه سد کرج به عنوان نماد شهر نشان داده شود، گفت: کرج دارای طبیعت زیبایی است که می‌تواند نماد آن باشد.
     
    ایزدی با بیان اینکه در طول دهه‌های گذشته فقط به توسعه شهر فکر شده است و باید به کیفیتها توجه ویژه داشت، اضافه کرد: رودخانه‌های شهر تبدیل به کانال، پاساژ یا فاضلاب شده‌اند.
     
    وی با اشاره به اینکه شهر باید دارای مبادی ورودی روشن باشد، عنوان کرد: وزیر 2 سال است که ویترین بحث ایران شهر را مطرح کرده تا تمام برنامه‌ها از یک پشتوانه مفهومی برخوردار شود. 

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی