اسکان ۱۶درصد جمعیت تهران در سکونتگاههای غیررسمی !
تسنیم : مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه بیش از ۱۶ درصد جمعیت استان تهران در سکونتگاههای غیررسمی هستند گفت: دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان در حوزه حاشیهنشینها و دو میلیون ۲۰۰ هزار نفر نیز در بافت فرسوده سکونت دارند.
نادر محمدزاده عصر امروز در جلسه ستاد استانی بازآفرینی پایدار شهری که در استانداری تهران برگزار شد، با اشاره به اولویت دولت در سال ۹۷ به اجرای طرح بازآفرینی شهری اظهار داشت: مصوبات کلیدی در این زمینه انجام و تکالیف هر یک از دستگاههای اجرایی نیز مشخص شده است که نقش فرمانداران و شهرداران در اجرای این مهم بسیار تأثیرگذار است چرا که بازآفرینی شهری نسخه واحدی ندارد و بسته به شرایط و مکانهای گوناگون متفاوت است.
وی با بیان اینکه 19 میلیون نفر در کل کشور در حوزه محلات و مناطق شهری ناکارآمد و فرسوده سکونت دارند تصریح کرد: این جمعیت 31.9 درصد جمعیت کشور را تشکیل دهد که مساحتی بالغ بر 140 هزار هکتار یعنی 17 درصد مساحت کشور را دربر میگیرد.
استان تهران دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر حاشیهنشین دارد
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران سپس افزود: 16.8 درصد از مساحت که 7.5 درصد سطح شهرها را شامل میشود در حوزه سکونتگاههای غیررسمی است، که در استان تهران دو میلیون و 300 هزار نفر در حوزه حاشیهنشینها و دو میلیون 200 هزار نفر نیز در بافت فرسوده سکونت دارند که به لحاظ جمعیتی 36 درصد جمعیت استان تهران و به لحاظ سطح دربرگیری 10 درصد در حوزه بافت فرسوده سکونت دارند.
شهرستانهای بهارستان و ورامین بیشترین سطح بافت فرسوده را دارد
محمدزاده همچنین بیان کرد: در شهر تهران مناطق 10، 11، 12و 17 بیشترین سطح بافت فرسوده را دارند و کمترین سطح در منطقه 22 است و در میان شهرستانهای استان تهران نیز به ترتیب شهرستانهای بهارستان، ورامین، ملارد، شهرقدس، شهریار و پیشوا بیشترین سطح و شمیرانات کمترین سطح و نسبت از بافت فرسوده را دارا میباشد.
۱۰ درصد واحدهای تهران در بافت فرسوده بازآفرینی شدند
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در اجرای طرح بازآفرینی شهری در استان تهران گفت: نخستین گام ارائه بستههای تشویقی برای مردم هم در زمینه پرداخت تسهیلات و هم ارائه تخفیفات بود که تاکنون 125 هزار تسهیلات که شامل بازآفرینی 10 درصد واحدها در بافت فرسوده میشود، ارائه شده است.
تا پایان سال ۹۷ مطالعه بافت فرسوده همه شهرهای استان انجام میشود
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در ادامه اظهار داشت: دومین اقدام مؤثر در اجرای این طرح شناسایی محلات فرسوده در سطح شهر تهران بود برای نخستین بار در سال 96 با ورود به پروژههای خاص و تمرکز بر شهرستانهای بهارستان و شهرقدس اورژانس اجتماعی و روشنایی معابر در این حوزههای بافت فرسوده انجام شد.
محمدزاده با بیان اینکه به غیر از محله سیروس که وزارت راه به آن ورود پیدا کرده، اقدام چندانی در حوزه بازآفرینی شهری در شهر تهران صورت نگرفته است خاطرنشان کرد: در کل استان تهران 33 شهر فاقد مطالعه بازآفرینی بافت فرسوده وجود دارد که با هدفگذاریهای انجام شده این اقدامات امسال به نتیجه خواهد رسید.
وی افزود: مطالعه و بررسی بازآفرینی در 24 شهر انجام شده و بنا داریم تا سال آینده همه شهرها مورد مطالعه قرار گرفته و شهر بدون مطالعهای در این حوزه نداشته باشیم.
بانکها سد راه نوسازی بافتهای فرسوده هستند
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در پایان با بیان اینکه یکی از مشکلات در حوزه بافتهای فرسوده اعم از روستایی و شهری عملکرد بانکها در ارائه تسهیلات نوسازی است عنوان کرد: بانکها بدون سند وام به مردم نمیدهند، این درحالی است که این مجموعهها برای سنددار شدن نیازمند بازه زمانی طولانی هستند که اگر بانکها وام را بدون دریافت سند در اختیار آنها قرار دهد میتوان پیشبرد بهتری را برای نوسازی بافتهای فرسوده شاهد بود.