الگوی معماری و شهرسازی متناسب با برنامههای فرادست
شورای شهر تهران، ری و تجریش متشکل از کمیسیونها و کمیتههایی است که در تعامل با یکدیگر سعی دارند ظرف ۴سال پیشرو اولویتهای خود را تعیین کرده و به پیش ببرند.
ملاک عمل ما مجموعهای از تکالیف اسناد فرادست شامل طرحهای جامع و تفصیلی و برنامه پنجساله دوم شهرداری است که سال آینده به اتمام میرسد. ما در یک سال و نیم باقیمانده از برنامه مکلف به اجرا هستیم. از طرف دیگر شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در جریان انتخابات شوراها برنامه جامعی را ارائه دادند که باتوجه به آن مردم ترغیب به رأی دادن شدند. علاوه براین برنامههای آقای نجفی نیز که بهعنوان شهردار تهران برگزیده شدند در چارچوب همین راهبردها و سیاستها بود بنابراین اولویتهای کمیسیون معماری و شهرسازی از اولویتهای شهرداری و شورای شهر جدا نیست.
اما از آنجایی که طی یک دوره چهار ساله نمیتوان همه آنچه بهعنوان برنامه ارائه شده را به سرانجام رساند از همین رو کمیسیونها بایستی اولویتهای مدیریت شهری را از بین همین برنامهها تدوین کنند. اما بهطور ویژه در کمیسیون معماری و شهرسازی معتقد به نظارت بر اجرای تکالیف شهرسازی طرحهای جامع و تفصیلی در مناطق، نظارت برعملکرد معاونتهای شهرسازی و شورای معماری و توافقات مناطق و فرایند صدور آرای کمیسیونهای ماده 100واجرای آن آرا هستیم.
ما در شورای شهر همچنین بهدنبال ایجاد تعامل و ارتباط گسترده با تشکلهای حرفهای مثل سازمان نظام مهندسی، دانشکدههای معماری و شهرسازی، انجمنهای شهرسازان و معماران و بخش خصوصی هستیم زیرا به ارتباط تنگاتنگ با انجمنهای حرفهای معماری در قالب جلسات تخصصی، همایش و جشنوارهها اعتقاد راسخ داریم تا بتوانیم از ظرفیتهای عظیم این بخش در تصمیمسازیها بهرهمند شویم.
از دیگر اولویتهای کمیسیون معماری و شهرسازی شورای پنجم نوسازی بافتهای فرسوده تهران است و امیدواریم در این دوره با تعامل مناسبی که بین مدیریت شهری، دولت و مجلس وجود دارد بتوانیم تسهیلات بیشتری در کنار بستههای تشویقی موجود نظیر بخشودگیهای عوارض دست پیدا کرده و شاهد اتفاقات خوبی در حوزه نوسازی بافتها فرسوده باشیم. یکی دیگر از اولویتهای ما بازنگری در قانون برج باغها بهمنظور حفاظت از باغات باقیمانده شهر تهران، ساماندهی سیما و منظر شهری، توسعه پیادهراهها و خاتمه دادن به محوریت استفاده از خودرو در شهر، صیانت از بناهای تاریخی و میراثی، توسعه عرصههای عمومی و تفرجگاهی است.
قدر مسلم ارتقای جایگاه شهر تهران در مقیاس ملی، منطقهای و جهانی درصورتی میسر است که بتوانیم هرچه بیشتر عرصههای باز وعمومی ایجاد کرده و فضای استراحت و آرامش مردم را تأمین کنیم که این هم در راستای همان سیاستها و برنامههایی است که شهردار تهران به شورای پنجم ارائه کرده است.
- رئیس کمیسیون معماری شورا