فراخوان مسابقه بینالمللی طراحی مجتمع خدماتی-رفاهی بین راهی سرزمین ایرانیان منتشر شد
به گزارش هنرآنلاین به نقل از معماری آنلاین، فراخوان مسابقه پروژه بینالمللی سرزمین ایرانیان که در کیلومتر ۳۵ آزادراه تهران-ساوه است، منتشر شد.
بر اساس این گزارش، زمین مجتمع در محدوده شهرک توریستی – تفریحی سرزمین ایرانیان قرار گرفته و شهرک توریستی – تفریحی سرزمین ایرانیان بزرگترین شهرک در ایران است که با وسعتی بیش از ۱۴۰۰ هکتار، کاربریهای تفریحی شاخص و منحصربهفردی را در خود جای داده است.
برخی از این کاربریها عبارتاند از: پیست مسابقات فرمول۱، کارتینگ، پیست موتور کراس، پیست آفرود، شهر خودرو، شهربازی، پارک آبی، مجموعه اسبدوانی و کورس اسب، دهکده گلف (شامل زمین گلف به مساحت ۹۶ هکتار و ویلاهای اختصاصی در مجاورت آن)، دهکده دانش،دهکده ورزش، دهکده سلامت و … .
زمین پروژه مورد نظر در مجاورت ورودی گمرک منطقه ویژه اقتصادی شهرک بوده و نکته حائز اهمیت در ارتباط با زمین پروژه مجاورت آن با اولین و تنها پیست فرمول ۱ ایران است که در قسمت جنوبی مجموعه توریستی – تفریحی سرزمین ایرانیان قرار دارد.
این مسابقه با هدف ایجاد فضایی جذاب به منظور توقف و حضور حداقل ۱ ساعت رهگذران در مجتمع در زمینی به مساحت تقریبی ۴۶۰۰۰ مترمربع است.
شایان ذکر است در بخشی از زمین مورد نظر (به مساحت حدود ۱۸۰۰۰ مترمربع) به دلیل قرار گرفتن در محدوده برق فشار قوی، فقط امکان محوطه سازی وجود دارد. عملکردهای پیشنهادی پروژه شامل موارد ذیل است:
– محوطه
– پارک بازی کودکان
– زمین مینیگلف
– فضای اختصاصی برای معرفی فعالیتهای شهرک توریستی-تفریحی سرزمین ایرانیان به صورت مدلهایی با مقیاس کوچک
– پارکینگ
– پمپ بنزین
– پمپ گاز
– ساختمان مجتمع تجاری – رفاهی “مجتمع خدماتی-رفاهی بین راهی سرزمین ایرانیان” با زیربنای بین ۶۰۰۰-۴۰۰۰ مترمربع شامل کاربریهایی به شرح زیر:
– فروشگاههای تجاری جهت استقرار برندهای معتبر
– رستوران و کافیشاپ
– نمازخانه
ملزومات طراحی این پروژه عبارتاند از:
– طراحی محوطه میبایست به نحوی انجام شود که فضاهایی جاذب جمعیت و مناسب برای استراحت و توقف رهگذران فراهم شود.
– در نظر گرفتن فضاهای تجمعی (آلاچیق و ….) با فاصله مناسب از ساختمان مجتمع و در ارتباط با پارکینگ
– تأمین فضای پارکینگ اصلی مقابل ساختمان مجتمع
– تأمین فضای پارکینگ پشتیبان در ایام خاص (عید نوروز و…)
معیارهای طراحی:
– با توجه به کاربری و موقعیت ویژهای که سایت مجموعه دارد، توجه به اصول برندینگ با در نظرگرفتن معیارهایی همچون تشخص، ایجاد عنصر نشانهای و در نظر گرفتن اصول زیباییشناسی حائز اهمیت میباشند.
– طرح مورد نظر میبایست قابلیت اجرایی داشته باشد.
– طرح مورد نظر میبایست با توجه به اقلیم، ایدههای خلاقانه پیشنهاد نماید..
– طرح مورد نظر میبایست همجواری با شهرک نمونه گردشگری سرزمین ایرانیان به منظور الگوسازی برای این مجموعه در تعریف فضاهای موجود و پروژههای آتی را مد نظر قرار دهد.
– طرح مورد نظر میبایست دسترسی مناسب از هر دو سمت آزادراه به مجموعه را فراهم نماید.
– طرح مورد نظر میبایست با توجه به دید و منظر پروژه پیشنهاد شود.
– طرح مورد نظر میبایست شامل یک عنصر شاخص باشد.
– طراحی محیطی آرام، جذاب و سرزنده و تأمین آسایش و ایجاد خوشایندی برای مراجعهکنندگان به مجموعه به عنوان وجه غالب فضاهای معماری و طراحی محوطه مورد توجه قرار گیرد.
– در طرح مورد نظر میبایست به نورپردازی و دید مناسب در شب برای مجموعه توجه شود.
– ورودی اصلی مجموعه میبایست حائز ویژگیهای دعوتکنندگی و خوانایی باشد.
در این مسابقه سیاوش مهدی زاده به عنوان مدیر مسابقه و داراب دیبا، محمد مجیدی، رضا دانشمیر، نشید نبیان، مهدی صیادیان و احمدرضا حیدری (علیالبدل) هیئت داوران را بر عهده دارند.
همچنین در این مسابقه نماینده دبیرخانه نظارت بر مسابقات معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی نیز در جلسه داوری حضور خواهند داشت.
مدارک مورد نیاز؛
۱. ارائه سایت پلان محوطه با در نظر گرفتن فضاهای مشخص شده در شرح پروژه در مقیاس ۱:۵۰۰
۲. ارائه layout از فضاسازیهای داخل محوطه در مقیاس ۱:۲۰۰
۳. ارائه مقاطع عرضی از بخشهای اصلی محوطه در مقیاس ۱:۲۰۰
۴. ارائه پلانها، نماها، مقاطع و سایر اطلاعات طرح در مقیاس ۱:۲۰۰
۵. تصاویر سه بعدی داخلی و خارجی از طرح پیشنهادی شامل محوطه و ساختمانها
۶. ارائه کانسپت اصلی به صورت نوشتاری به فارسی و انگلیسی (حداقل ۵۰۰ کلمه) در قطع A4
۷. تهیه جدول برنامه فیزیکی به همراه مساحت، تعداد و توضیحات تکمیلی برای کل پروژه
۸. ارائه جزئیات اجرایی و مواد و مصالح به کار رفته در طرح (اختیاری)
۹. کلیه مدارک میبایست در حداکثر ۴ شیت ۷۰*۱۰۰ افقی پلات شده بر کاغذ گلاسه مات و به صورت لمینیت؛ و شاسی شده بر فوم برد ۵ میلیمتر ارائه گردد.
نحوه ارسال آثار:
کلیه شیتها بایستی پرینت گرفته شده و به همراه مدارک خواسته شده بر روی یک لوح فشرده (سی دی یا دیویدی) نیز ذخیره شده و به دبیرخانه مسابقه ارسال گردد. مدارک مورد نیاز در لوح فشرده شامل موارد زیر است:
۱. کلیه نقشهها شامل پلانها، نماها و مقاطع با فرمت DWG
۲. تصاویر سه بعدی با فرمت JPG در ابعاد حداقل ۱۲۴۰*۱۷۵۴ و حداکثر ۲۴۸۰*۳۵۰۰
۳. متن توضیحی کانسپت طرح به فارسی و انگلیسی با فرمت DOC و PDF
۴. تصویر شیتهای ارائه شده در فرمت Tiff و یا Jpeg با کیفیت ۳۰۰ dpi
۵. فرم ثبتنام
۶. فرم تعهد مالکیت معنوی
تذکر مهم :
الف) در صورت استفاده از فونت فارسی در فایل cad، فونت مورد استفاده در لوح فشرده ذخیره شود.
ب) کلیه مدارک باید مطابق با نیازهای مسابقه در زمان مقرر به برگزارکننده تحویل شود و در غیر این صورت از لیست شرکت کنندگان حذف خواهد شد.
ج) کلیه مدارک باید در سیستم متریک ارائه گردد.
د) شرکتکنندگان باید فرم ثبتنام و فرم تعهد مالکیت معنوی مسابقه را از سایت www.iraniland.com تهیهکرده و پس از تکمیل بر روی DVD ذخیره نمایند.
آییننامه و شرایط اختصاصی مسابقه:
۱. شرکت در این مسابقه برای عموم آزاد است.
۲. مسابقه حاضر بهصورت آزاد و در یک مرحله برگزار میگردد.
۳. کارفرما متعهد است درصورتیکه تصمیم به اجرای هر یک از آثار مسابقه و یا ترکیبی از آنها داشته باشد، در خصوص تکمیل اثر و تهیه نقشههای فاز ۲ مشروط به داشتن تخصص کافی و نمونه کار قابلقبول، مطابق عرف با طراح پروژه قرارداد امضاء نماید.
۴. رعایت حقوق معنوی و مادی آثار بر اساس «قانون حمایت حقوق مؤلفان، مصنفان و هنرمندان» – مصوب ۱۳۴۸ مجلس شورای ملی برای شرکتکنندگان و تمامی ارکان مسابقه لازمالاجراست.
۵. برگزارکننده مجاز است طرح، آثار و مستندات رسیده را پس از اتمام مسابقه با حفظ و رعایت مالکیت معنوی به نحو مقتضی و با ذکر مشخصات صاحب طرح و اثر و به شیوهای که صلاح بداند منتشر نموده و یا به نمایش بگذارد.
۶. در مورد افراد حقیقی که بهصورت گروهی در مسابقه شرکت خواهند نمود، برگزارکننده تنها فردی را که با عنوان سر گروه ثبتنام میکند، جهت انجام مراحل مسابقه، مکاتبات، اعطاء جایزه و سایر مسئولیتها به رسمیت میشناسد. تکمیل فرم مالکیت معنوی، فرم ثبتنام گروهی و تکمیل اطلاعات و امضاء اعضاء گروه الزامی است.
۷. شرکتکنندگان میبایست فرم ثبتنام و فرم تعهد مالکیت معنوی را تکمیل و امضا نمایند. یک نسخه بهصورت مکتوب و فیزیکی همراه با امضای شرکتکنندگان و یک نسخه ذخیره شده بر روی CD یا DVD تهیه شود.
۸. طرح و آثار ارائهشده، پس از پایان مراحل مسابقه مسترد نخواهد شد.
۹. ارسال اثر توسط شرکتکنندگان به منزله اعلام مالکیت اثر است؛ در صورت اثبات عدم صحت این موضوع و یا تقلید عینی در طرح، ضمن رسانهای شدن آن، شرکت کننده مورد نظر از مراحل مسابقه حذف شده و به مراجع قضایی معرفی خواهد شد و در صورت اخذ جایزه، الزام به عودت آن خواهد داشت و ملزم به پرداخت خسارات وارده است.
۱۰. به آثاری که پس از مهلت مقرر به دبیرخانه مسابقه ارسال شود به هیچ وجه ترتیب اثر داده نخواهد شد.
۱۱. بر روی شیت ها هیچگونه کد، شناسه، نام، مشخصات، لوگو و امثالهم از سوی شرکت کننده نباید درج شود.
۱۲. شرکتکنندگان بایستی لغایت آخرین زمان ارسال آثار، مدارک خواستهشده را از طریق باجههای پستی، پست پیشتاز نمایند یا حضوری به دبیرخانه مسابقه تحویل دهند و این امر بایستی به نحوی برنامهریزی گردد که کلیه مدارک تا تاریخ مقرر به دبیرخانه مسابقه تحویل داده شود.
۱۳. برگزارکننده در قبال تأخیر و آسیبدیدگی ناشی از ارسال نامطلوب آثار به دبیرخانه، مسئولیتی ندارد.
۱۴. در صورت شکایت احتمالی از مسابقه، تا یک هفته پس از اعلام نتایج، شرکتکنندگان میتوانند به دبیرخانه نظارت بر مسابقات معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی مراجعه نمایند.
۱۵. تصمیمگیری در مورد مسائل پیشبینینشده بر عهده برگزارکننده بوده و متعاقباً به اطلاع عموم خواهد رسید.
۱۶. شرکت در مسابقه و ارسال اثر به منزله قبول مقررات است.
۱۷. امکان مطرح کردن سؤالات احتمالی در خصوص مسابقه وجود دارد و شرکتکنندگان میتوانند از طریق آدرس ایمیل info@iraniland.com سؤالات خود را مطرح نمایند. پاسخ سؤالات شرکتکنندگان از طریق وبسایت شرکت و در صفحه مختص مسابقه ارائه خواهد شد.
۱۸. مرجع رسمی اطلاعرسانی بیانیههای مرتبط با مسابقه وبسایت www.iraniland.com است.
علاقهمندان میتوانند مدارک خود را به آدرس دبیرخانه واقع در تهران، شهرک غرب، بولوار دادمان، خیابان بهارستان، پلاک ۷ ارسال و جهت کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت: www.iraniland.com مراجعه کنند.