وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    انتقال پایتخت یا ساماندهی شهری ؛ مساله این است!

    از ابتدای دولت یازدهم، یکی از دغدغه های مسئولان دولتی ساماندهی شهر تهران و حتی تقسیم آن به چندین فرمانداری و یا بخشداری بود تا بتوانند بر نحوی اداره این شهر نظارت کنند. در یک زمان هم بحث انتقال پایتخت به شهرهای دیگر گزینه روی میز دولتمردان بود تا با تمرکز زدایی ازاین کلانشهر بار هزینه اداره تهران را کاهش داده و در صورت وقوع حوادث غیر مترقبه بتوانند به این شهر بدون قاعده امداد رسانی کنند.
    به گزارش تیتر شهر: زمانی که بحث ساماندهی شهر تهران بر سر زبان مسئولان دولت تدبیر و امید قرار گرفت، از آن به عنوان یک اهرم کنترلی بر بلند پروازی های شهردار سابق تهران استفاده می کردند و در مناظره هایی که در این خصوص بارها در رسانه ملی اجرا شد؛ موافقان و مخالفان با انگ سیاسی کاری به نقد این راهکار که از سوی وزارت راه و شهرسازی برای نخستین بار مطرح شده بود؛ می پرداختند.
    اما این ایده و راهکار که هنوز در مراحل چکش کاری کارشناسان و نگاه دولتمردان قرار دارد؛ در حال بررسی و جلسات ساماندهی تهران بزرگ به ریاست معاون اول رئیس جمهور با هدف اجرای قانون امکان سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران،  در حال برگزاری است.
    آنچه مسلم است، این است که به رغم تاکید دولت به اجرای این طرح اما همچنان با وجود مطالعات چند سال اخیر هنوز مسئولان دولتی به شناخت کلی از این ابر شهر دست نیافته اند و به همین دلیل نیز نتوانسته اند قانون امکان سنجی انتقال مراکز سیاسی و اداری را در تهران اجرایی کنند به همین دلییل است که اسحاق جهانگیری اعلام می کند: در وهله نخست نیازمند برخورداری از شناخت دقیق و جامع‌الاطراف نسبت به تهران بزرگ است و پس از آنکه شناخت دقیقی از تهران بزرگ حاصل شود حتماً قادر خواهیم بود ساماندهی شهر تهران را نیز بهتر انجام دهیم.
    آنطور که معاون اول رییس جمهور می گوید در حال حاضر دو راهکار روی میز دولت برای اجرای این قانون وجود دارد یکی انتقال پایتخت و دیگری ساماندهی منطقه شهری تهران بزرگ است مطرح می شود که لازم است دبیرخانه شورا هر دو دیدگاه را مورد بررسی دقیق و علمی قرار دهد و برای تصمیم گیری نهایی به جلسه شورای عالی ارائه کند.
    مسئولان دولتی به خوبی می دانند که ساماندهی شهر تهران به معنای آن ا ست که باید برای همه مسائل تهران بزرگ یعنی تهران و مناطق اطراف آن چاره اندیشی کنیم و البته به این امر نیز واقف هستند که ساماندهی تهران محدود به مناطق ۲۲ گانه این شهر نیست و برای حل مشکلات تهران لازم است که تصمیماتی برای شهر تهران و پیرامون آن اتخاذ شود.
    بررسی های کارشناسان نشان می دهد تهران با وجود آنکه از امکانات بیشتری نسبت به سایر استان ها برخوردار است اما از مسائل متعددی نیز رنج می برد و به همین دلیل لازم است تا تصمیمات راهگشایی از سوی مسئولان گرفته شود تا هم سطح کیفیت زندگی در تهران ارتقاء پیدا کند و هم مشکلات موجود برطرف شود.
    اسحاق جهانگیری بر این باور است که آیین نامه ساماندهی تهران بزرگ باید به سرعت تدوین و نهایی شود و برای این کار لازم است هماهنگی لازم میان دستگاه های مرتبط با محوریت وزارت راه و شهرسازی ایجاد شود.

    در حال حاضر در جلسه ساماندهی شهری تهران بزرگ وزرای راه و شهرسازی، نیرو، صنعت، معدن و تجارت، اطلاعات، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، شهردار تهران،‌ رییس شورای شهر تهران و برخی نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی حضور  دارند.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی