برنده جایزه جهانی هانس کریستین آندرسن با اشاره به اینکه اقدام مدیریت شهری تهران در احیا و باز زنده سازی خانه مشاهیر و نخبگان بسیار ارزشمند و پسندیده است، گفت: این امر تهران را به پایتخت فرهنگی قابل توجه تبدیل خواهد کرد.
به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران،هوشنگ مرادی کرمانی با اشاره به اینکه توجه به نویسندگان، هنرمندان و بزرگان عرصه ادب و هنر کشور اهمیت زیادی در تقویت پایههای فرهنگ ملی دارد، گفت: نویسندگان و هنرمندان بهعنوان بخشی از مالکان فکری جامعه نیازمند توجه بیشتری هستند.
خالق" قصههای مجید" افزود: ترویج ارزشها و اندیشههای نخبگان هنر ضمن کمک به فهم دقیق آثار هنری، منشأ اثرگذاری در عرصههای مختلف فرهنگی اجتماعی در جامعه است.
به گفته این چهره ماندگار ادبیات داستانی، فرهنگ برای هر جامعه ای بسیار ارزشمند است؛ چرا که سایر حوزههای توسعه ای مثل اقتصادی ، سیاسی ،اجتماعی به پشتوانه فرهنگ ایجاد میشود و در واقع بدون فرهنگ هیچ جامعه ای به رشد و تعالی دست نخواهد یافت، به عبارتی اگر بخواهیم توسعه همه جانبه داشته باشیم باید توسعه فرهنگی را در اولویت قرار دهیم که حرکت در این مسیر نیز منوط به توسعه زیرساختهای فرهنگی است.
برنده جایزه دفتر بین المللی کتابهای نسل جوان، احیا و باز زنده سازی خانه مشاهیر را نشان دهنده توجه به فرهنگ و هنر اصیل ایرانی دانست و گفت: زنده نگه داشتن وجوه تاریخی زندگی نویسندگان و هنرمندان به ارتقای سطح ذائقه هنری و فرهنگی شهروندان بسیار کمک میکند.
بر اساس این گزارش، خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور با زیربنای حدود 250 مترمربع، شامل 2 طبقه در بن بست ارض خیابان دزاشیب در منطقه 1 شهرداری تهران و در فاصله کمی از میدان قدس واقع شده و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران مسئولیت مرمت و بازسازی آن را به عهده دارد که به زودی به بهره برداری میرسد.
خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور در برگیرنده کلیه آثار پژوهشی و تحقیقاتی، یادمانها، هدایا، دست نوشتهها، کتب و مجلات، تصاویر و فیلمها و گفتگوها و دیگر آثار مادی و معنوی مرتبط با جلال و سیمین است که توسط تیمهای تحقیقاتی، ادیبان، فرهیختگان، دانشمندان، نزدیکان، آشنایان و دوستان جلال و سیمین در اختیار این مجموعه قرار گرفته تا به صورت یکپارچه، منسجم و متمرکز به پویشگران ادبی و علمی و همچنین بازدیدکنندگان عمومی و علاقمند به جلال و سیمین، امکانات وسیعی را جهت آشنایی، شناخت شخصیت و دیدگاه جلال و سیمین ارائه کند.
پروژههای شاخص فرهنگی شامل باغ کتاب تهران،مسجد 72 تن، باغ موزه دفاع مقدس، باغ موزه قصر، سراسر نمای مقاومت (پانورامای دفاع مقدس)، پردیس تئاتر تهران، پردیس سینمایی ملت، پردیس سینمایی تماشا،پردیس آزادی، خانه موزه انتظامی، خانه موزه آیت الله شهید بهشتی، آیت الله شهید مطهری و موزه علوم و نجوم دار آباد تنها بخشی از پروژههای فرهنگی به شمار میآید که طی یک دهه اخیر از سوی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران ساخته و در اختیار اهالی و شهروندان تهرانی قرار گرفته است.