وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    برترین ها - ترجمه از سینا اشتری: حمل و نقل دریایی نقشی حیاتی را در اقتصاد جهانی بازی می کنند و تداوم فعالیت صنعت و بازار وابسته به فعالیت آنهاست؛ در ادامه به معرفی انواع تانکر های شناور می پردازیم. تانکر های شناور دارای طبقه بندی گسترده و متنوعی هستند و فاکتور های زیادی در انتخاب یک کشتی تانکرخاص نقش دارند؛ دو فاکتور نوع کاربری و هدف و نیز ابعاد و اندازه طبقه بندی کلی این نوع از کشتی ها را مشخص خواهند کرد.

    طبقه بندی تانکر های شناور بر اساس نوع کاربری و هدف

    1- نفتکش ها
     
     معرفی طبقه بندی های مختلف نفتکش ها و تانکر های شناور

    همانطور که از نام این تانکر ها مشخص است از آنها در حمل و نقل نفت و فرآورده های نفتی استفاده می شود؛ البته نفتکش ها بسته به نوع هیدروکربنی که با خود حمل می کنند در دسته بندی های دقیق تری قرار خواهند گرفت که از جمله این مواد نفتی می توانیم به نفت خام، بنزین، گازوئیل، کروژن و پارافین اشاره کنیم؛ طبقه بندی نفتکش ها بر اساس نوع هیدروکربنی که حمل خواهند کرد به صورت زیر است.

    •    نفتکش مخصوص حمل فراورده های نفتی: برای جابجایی فراورده های نفتی و مواد شیمیایی نشئت گرفته از نفت مورد استفاده قرار می گیرند.

    •    نفتکش مخصوص حمل نفت خام: به منظور حمل نفت خام از محل استخراج به تاسیسات تصفیه و فرآوری مورد استفاده قرار می گیرند.
     
    2- نفتکش های LNG
     
    معرفی طبقه بندی های مختلف نفتکش ها و تانکر های شناور 

    نفتکش های LNG و یا LNG Carrier به آن دسته از نفتکش هایی اطلاق می شود که برای حمل میعانات گاز طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند؛ ایمنی و راهبری این نفتکش ها از اهمیتی حیاتی برخوردار است؛ میعانات گاز طبیعی به لحاظ اشتعال پذیری و حادثه آفرینی از هر هیدروکربن دیگری خطرناک تر بوده و این مسئله اهمیت نحوه و فناوری های تولید و البته راهبری این دسته از نفتکش ها را دو چندان خواهد کرد.
     
    3- نفتکش های Chemical
     
    معرفی طبقه بندی های مختلف نفتکش ها و تانکر های شناور 

    نفتکش های Chemical به آن دسته از نفتکش هایی اطلاق می شود که به منظور حمل مواد شیمیایی پایه نفتی از آنها استفاده می شود؛ نکته جالب در مورد این دسته از نفتکش ها مربوط به نحوه تولید آنهاست به طوری که صنایع تولید کننده بسته به نوع ماده شیمیایی نفتی تجاری، یک مدل خاص از نفتکش های Chemical را طراحی و تولید خواهند کرد. این دسته از نفتکش ها به پوشش های رنگی خاصی مجهز هستند که باعث می شود تا به سرعت و سهولت هر چه بیشتر بتوانیم نوع محتویات آن را شناسایی کنیم.
     
    4- نفتکش های Slurry
     
    این دسته از نفتکش ها به منظور حمل و نقل مواد نفتی غیر محلول در آب و به عبارت دیگر پسماند های نفتی طراحی شده اند؛ یکی از کاربرد های این نوع از مواد نفتی مربوط به استفاده از آن به عنوان نوعی از کود شیمیایی است و نفتکش های Slurry وظیفه حمل و نقل آنها به مناطقی که به این دسته از مواد نفتی نیاز دارند را ایفا می کنند.
     
    5- تانکر های Hydrogen
     
    همانطور که از نام این نوع از تانکر های شناور مشخص است، به منظور حمل و نقل گاز هیدروژن فرم مایع از آنها استفاده می شود.
     
    6- تانکر های شناور مخصوص حمل آبمیوه
     
     معرفی طبقه بندی های مختلف نفتکش ها و تانکر های شناور

    همانطور که واضح و بدیهی است؛ این نوع از تانکر ها برای حمل و نقل آبمیوه در حجم گسترده مورد استفاده قرار می گیرند؛ یکی از بزرگ ترین تانکر های شناور مخصوص حمل آبمیوه دنیا کارلوس فیشر نام داشته و متعلق به کشور برزیل است؛ با اینکه اکثر این نوع از تانکر ها برای بارگیری آب پرتقال طراحی می شوند اما تقریبا به ازای هر نوع آبمیوه، تانکر های شناوری به خصوص و منحصر به فردی طراحی می شوند.
     
    7- تانکر های شناور مخصوص حمل نوشیدنی

    صادرات نوشیدنی صنعت حمل و نقل دریایی را بر آن داشت تا به منظور حمل نوشیدنی برای مسافت های طولانی تانکر های شناور به خصوصی طراحی کند.
     


    طبقه بندی تانکر های شناور بر اساس ابعاد و اندازه

    1- VLCC
     
    معرفی طبقه بندی های مختلف نفتکش ها و تانکر های شناور 

    VLCC مخفف عبارت Very Large Crude Carriers و به معنی تانکر شناور بسیار بزرگ حمل نفت خام است؛ این دسته از نفتکش ها می توانند نفت خام را در حجمی برابر با دویصت و پنجاه هزار تن با خود حمل کنند.
     
    2- ULCC
     
    نام این نوع از تانکر های شناور از اختصار عبارت Ultra Large Crude Carriers ناشی شده که به معنی تانکر شناور عظیم حمل نفت خام است؛ این نوع از تانکر ها می توانند تا با هر بار بارگیری حجمی معادل پانصد هزار تن از نفت خام را با خود جابجا کنند.
     
    3- Panamax
     
    این طبقه بندی به آن دسته از تانکر های شناوری اطلاق می شود که به لحاظ ابعاد و اندازه، توانایی عبور از کانال پاناما را دارند؛ لازم به ذکر است که تانکر های شناوری که ابعاد و اندازه ای بیشتر از حد لازم برای عبور از این شاهراه آبی را دارند در دسته بندی Post-Panamax طبقه بندی می شوند.
     
    معرفی طبقه بندی های مختلف نفتکش ها و تانکر های شناور 
     
    4- Aframax
     
    این دسته از تانکر های شناور عمدتا در دریای مدیترانه، دریای چین و نیز دریای سیاه مورد استفاده قرار می گیرند و بسته به نوع خود می توانند آستانه تحمل وزنی از هشتاد تا صد و بیست هزار تن را داشته باشند.
     
    5- Suezmax
     
    همانطور که گفته شد Panamax به آن دسته از تانکر های شناوری گفته می شود که به لحاظ ابعاد و اندازه توانایی عبور از کانال پاناما را داشته باشند و بدیهی است که در مورد دسته بندی Suezmax نیز با تانکر های شناوری رو به رو هستیم که به لحاظ ابعاد و اندازه می توانند به راحتی از کانال سوئز عبور نمایند.
     
    معرفی طبقه بندی های مختلف نفتکش ها و تانکر های شناور 

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی