با شکل گیری مدرنیزاسیون اعتبار میدانها از بین رفت

استاد معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد تهران گفت: با شکل گیری مدرنیزاسیون اعتبار میدانها از بین رفت.
به گزارش ایسنا، محمدرضا پورزرگر در نشست «همافزایی اندیشهها پیرامون بزرگترین میدان معاصر ایران» که شامگاه گذشته در موزه بزرگ خراسان برگزار شد، اظهار کرد: این نشست اولین قدم برای فضای باز شهری است و در آن همه متخصصان جمع شدهاند تا برای اثبات حیات و سرزندگی و شادابی در شهر کار کنند. پروژه میدان شهدا یادگار استاد مرحوم صارمی است که پس از سالها تلاش میتواند به نقطه عطف الگوبرداری حتی درتمام دنیا تبدیل گردد.
وی تصریح کرد: شهر تنها معرف یکجا نشینی نیست بلکه حاصل دموکراسی و مهد تمدن و مدنیت است. شهر جایی است که پویا و زنده و برمبنای خرد جمعی باشد. میدانها و فضاهای عمومی شهر دچار بحران هستند. شهر اجزای مختلفی دارد و از زمانی که تجدد و مخصوصا ماشین و رفاه وارد شهرها شد و مدرنیزاسیون برروی ساختار شهری شکل گرفت، میدانها اعتبار خود را از دست دادند، در حالی که تا قبل از این موضوع میدانها جایگاه خاصی در شادابی شهر داشتند.
استاد معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد تهران ادامه داد: میدان مرکز اجتماعات و همه فعالیتها در سطح شهر بود. میدان جایی است که آهنگر کار کند و نقاش نقش بر بوم زند.
پورزرگر گفت: فضای باز در شهر ما معنا ندارد. شهری توسعهیافته که بتواند نظام تعاملات بههم پیوسته شهری را مدیریت کند. تجدد و ماشین ارتباطات انسانی را مخدوش میکند و یک بستر وحشتناک را فراهم میکند. میدان مرکز تعاملات انسانی است.
وی خاطرنشان کرد: در شهرهای توسعهیافته از یک ساعتی ورود با ماشین به این میادین ممنوع شده و آنجا محل عبور پیاده و تعاملات انسانی است. در نظام کهنه مدرنیستی زندگی ماشینی سیطره پیدا کرد و در دهه 70 یک بار دیگر به انسان بودن توجه شد واز نهیلیسم و پوچگرایی خارج شدیم و در نظام تعاملات انسانی امروز و در حیات بخشیدن به فضای شهری، فضایی که در آن سرعت جریان دارد، اولویت دارد.
پورزرگراظهارکرد: شهرهای ما نیازمند این تعاملات انسانی هستند و امیدوارم در آینده در میدان شهدا ایجاد تعاملات انسانی، خرد جمعی و دموکراسی را به نمایش بگذاریم.