رئیس شورای شهر کاشان گفت: باید برای حل مسائل و آسیب های شهرسازی و عمرانی ارتباط بیشتری بین مدیریت شهری و سازمان نظام مهندسی برقرار باشد.
به گزارش روابط عمومی شورای شهر کشان، علی رسول زاده در سی اُمین جلسه رسمی شورای شهر که با حضور اعضای سازمان نظام مهندسی شهرستان کاشان برگزار شد، اظهارکرد: با توجه به آثار تاریخی موجود می توان به این نتیجه رسید که کاشان با وجود نبود امکانات و دانش امروز، گذشته درخشانی درمسائل معماری و شهرسازی داشته و در جامعه جهانی تاکید بر این موضوع است.
وی افزود: معماری ساختمان های قدیمی کاشان موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی شده است و باید برای ۵۰ یا ۱۰۰ سال آینده بناهایی برای استفاده نسل آن زمان به یادگار بگذاریم.
رسول زاده تصریح کرد: در شهرستان کاشان اشکالات زیادی در رابطه با مسائل شهرسازی، اصول فنی و مهندسی و نما و زیباسازی ساختمان ها دیده می شود که با وجود مطالعاتی در این زمینه باید شهرداری و سازمان نظام مهندسی با ایجاد راهکارهایی یک عزم جدی برای حل مشکلات موجود داشته باشد.
رئیس شورای شهر کاشان گفت: برخلاف کشورهای پیشرفته و شهرهای موفق که بر اساس مطالعات مهندسی در توسعه خود عمل می کنند باید این واقعیت را بپذیریم که علیرغم وجود نیروهای متخصص و امکاناتی که در این شهرستان موجود است در زمینه های شهرسازی و عمرانی در جایگاه خوبی قرار نداشته و بیشتر سلیقه ای عمل شده است.
رسول زاده با تاکید بر آمادگی شورای شهر کاشان برای تصویب سیاستگذاری های لازم در حوزه شهرسازی خاطرنشان کرد: ازصاحبان خرد و دانش و کارشناسان و اساتید دانشگاه باید کمک گرفت تا با اجرای مصوبات و قوانین لازم یک عزم همگانی برای اجرای برنامه های جامعه مهندسی در مسائل شهری را فراهم کنیم.
همچنین حسینعلی وکیل، نایب رئیس شورای شهر کاشان در این نشست اظهار کرد: با توجه به حوزه گسترده نظام مهندسی باید مکانیزمی
برای پیگیری موارد مطرح شده و مباحث کارشناسی باشد و پیشنهاد می کنم کمیته ای برای اجرایی کردن این بحث ها تشکیل شود.
وی افزود: کمیته سه جانبه شورا، نظام مهندسی، شهرداری و سایرسازمانها که می توانند متناسب با موضوع ها ورود پیدا کنندمباحث مطرح شود چنانچه نیاز به مصوبه شورا باشد لایحه به شورا داده شود
وکیل هماهنگی و مباحث فرهنگسازی و آموزش را کمک رسان درارتباط با مسائل پیش رو دانست و گفت:یکی از سرفصل های اصلی کار ما در زمینه مباحث فرهنگسازی، مقاوم سازی ساختمان و یا حتی آن طرحی که در قالب خانه سبز مطرح شده می باشد که در بحث ساخت و سازها می تواند ما را به جای خوبی برساند.
وکیل خاطرنشان کرد: در جهت ارتقاء فرهنگسازی برگزاری همایش های تخصصی، جمع کردن افراد تاثیرگذار در بحث ساخت و ساز شهری و دادن هویت به آنها، ایجاد تشکل های حرفه ای و فنی و آموزش این افراد اهمیت دارد.
نایب رئیس شورای شهر کاشان با اشاره به اینکه بخش عمده بافت فرسوده شهر، بافت تاریخی است،افزود: بافت تاریخی شهر مخصوصا بحث مقاوم سازی این بافت نگاه ویژه ای می طلبد و یکی از اولین کارهایی که درا ین ارتباط باید شکل گیرد انجام پژوهش های اساسی در زمینه نحوه مقاوم سازی بناهای تاریخی است .
وکیل با بیان اینکه از نظر آکادمیک در زمینه مقاوم سازی بناهای تاریخی ضعیف هستیم، گفت: کاشان به عنوان شهر پایلوت دراین زمینه می تواند ورود پیدا کند و با اقدامات پژوهشی در زمینه ارتقاء علم مقاوم سازی بناهای تاریخی گام برداشته و پیشنهاهای موجود در کمیته های تخصصی پیگیری شود.
وی افزود: در کنار بافت تاریخی بافت فرسوده بخشی از شهرما را تشکیل می دهد که دولت در این زمینه خیلی جدی وارد شده است کهامیدوارم بتوانیم با همکاری دراین زمینه قدم های سریعی برداشته و برای باززنده سازی، ارتقا زندگی و اصلاح بناها در بافت فرسوده پیشنهادهای اجرایی را آماده کنیم و با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت هایی که دولت در قالب بودجه ۹۷ فراهم می کند بهره برداری لازم را در این زمینه داشته باشیم.
نایب رئیس شورای شهر کاشان با تاکید بر پیگیری اجرای طرح خانه سبز گفت:در بحث مجری ذیصلاح شاید در پیرو خانه سبز بتوانیم برچسب مشخصات فنی برای ساختمان صادر کنیم.
وکیل با تشکر به آغاز کنترل معماری توسط نظام مهندسی اظهار امیدواری کرد: این سازمان در حوزه شهرسازی، نقشه برداری،و ترافیک هم بتواند فعال تر ورود پیدا کند و ارتباط نزدیکتری در این چارچوب بین شهرداری و سازمان نظام مهندسی برقرار شود.
مهدی ناظم رضوی عضو کمیسیون فنی و عمرانی شورا نیز در این نشست اظهار کرد: در معماری و ساخت وسازها باید معیارهای ارزشی را در نظر بگیریم و یک تعادل بین معماری قدیم و جدید شهر ایجاد کرده و در معماری خود نمادی همچون بادگیر به عنوان سمبل در نمای شهری را معرفی کنیم.
وی با تاکید بر حفظ بافت تاریخی به دلیل مسائل گردشگری گفت: باید یک خیابان جدید به عنوان یک الگو برای نماسازی شهر مصوب کرد تا هر کسی با ارتفاع دلخواه خود خانه ای نسازد و با توجه به آنها نقشه هایی طراحی شود.
وی تصریح کرد: کاشان با دو مقوله بافت فرسوده و بافت تاریخی مواجه است که راه و شهرسازی طرح ها و مطالعاتی در این زمینه داشته و قرار بود شش هزار پلاک درآن اجرایی بشود و پولی به شهرداری بدهند که این کار انجام نشد.
ناظم رضوی با بیان اینکه اعضای نظام مهندسی باید بازوی اجرایی شهرداری باشند، گفت:انجام آزمایشات مکانیزم خاک برای ساختمان های سنگین، توجه به مسائل زیست محیطی و اجرای طرح خانه سبز و اتخاذ ضوابط کلی ملاک برای نماسازی شهر با کمک نظام مهندسی صورت گیرد.
مجید شمس، خزانه دار شورای شهر نیز درا ین نشست اظهارکرد: تعامل و همکاری نظام مهندسی با شهرداری ضرروی بوده و در قانون هم در این باره پیش بینی شده است و باید با یک وحدت رویه همه امور به ویژه در بررسی نقشه ها وجود داشته باشد و هر مهندسی یک ایده خاص اتخاذ نکند لذا اطلاع رسانی عمومی برای مردم در روش های ساخت و ساز داده شود.
شمس تصریح کرد:یک تبصره ۷ ذیل کمیسیون ماده ۱۰۰ که بحث نظارت بر عملکرد گزارش مهندسین ناظر جهت استحکام و مقاوم سازی بناها داریم که گزارشاتی ناموزون در این زمینه دیده می شود و قانون هم اختیار پیگیری و برخورد آن را به کمیسیون داده است ولی انتظار داریم که سازمان نظام مهندسی تذکرات لازم را در این موارد بدهد و در حوزه های نظارتی خود کوتاهی نکند.
همچنین ایشان اظهار کردند:باتوجه به لزوم اجرای طرح جامع شهر در بخش ساخت و ساز و رعایت اصول شهرسازی که مجوز آن به صورت پیلوت همکف و اول داده می شود و از طراحی این نوع سازه در گروه ب قرار گرفته و حق النظاره و محاسبات آن جهت تاسیسات برق ،مکانیک و… نیز لحاظ می شود و این هزینه برای قشر محروم جامعه مشکل ساز می باشد.تقاضای پیگیری نظام مهندسی در این بخش و رعایت کمک به مردم را داشتند.
شمس چگونگی انتخاب مهندسین ناظر و محاسب برای آن بخش از پروانه هایی که پس از صدور مجوز احداثی صورت نمی گیرد و پس از چند سال که قصد ساخت دارند مجددا باید مبالغی را بپردازند لذا تقاضای تجدید نظر از سوی نظام مهندسی به منظور حفظ حقوق پرداخت شده توسط شهروندان را داریم.
علی هاشمی طاهری عضو کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر نیز دراین نشست اظهار کرد: چرا در کاشان یک بافت مدرن و استاندارد نداریم و هر کس به سلیقه خود خانه می سازد و نمادهای ساختمان ها در کاشان رومی یا با سنگ یا کامپوزیت (آلومینیوم) ساخته می شوند.
هاشمی طاهری با اشاره به آلودگی بصری در شهر و استفاده از تابلوهای نئون گفت: همانطور که بافت تاریخی شهری در زمینه های گردشگری اهمیت دارد باید در ساخت و سازهای جدید نیز به گونه ای پیش برویم که موجب جذب گردشگران شویم.
عفت پدرام فر،رئیس کمیسون انرژی،آب و محیط زیست شورای شهر کاشان در این نشست اظهار کرد: وجود ۸۰۰ عضو برای سازمان نظام مهندسی پتانسیل خوبی برای این شهرستان است و اعضای این سازمان در طرح ها و نقشه های خود به شرایط اقلیمی کاشان بیشتر توجه کرده و مفاد قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی را در آن رعایت کنند.
علیرضا مفرح، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا نیز در این جلسه با بیان اینکه اتخاذ بحث اینترانت بین سازمان نظام مهندسی و شهرداری موجب تسهیل درفرآیند کار ارباب رجوع می شود، گفت: اجرای طرح خانه سبز به صورت قانون در شهرداری پس از انجام کارهای کارشناسی و تصویب در صحن علنی شورا باید الزامی شود .
سعید ابریشمی راد، شهردار کاشان نیز در این نشست اظهار کرد:اگر شهرداری متولی اداره شهر و ترسیم کننده توسعه شهر بدانیم این وظیفه بدون همکاری و کمک سازمان نظام مهندسی متصور نیست و باید تلاش کنیم جایگاه این نهاد را بنابر وظایف شهرداری تبیین کرده و یا به عبارتی ساختن شهر را به این سازمان بسپاریم.
وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی هنوز جایگاه مناسبی در شهرسازی به دلایل فرهنگی، اقتصادی و ساختار شهری ندارد، افزود: در کالبد و بافت، سیما و منظربناها، و نظام تفکیکی شهر آشفتگی هایی وجود دارد و برای حل آنها هم کمی دیر شده زیرا حدود ۸۰ درصد شهر تفکیک شده است.
ابریشمی راد با تاکید بر رعایت مسائل محیط زیستی و مقاوم سازی بناها برای نقش آفرینی در توسعه پایدار شهر گفت: باید نظام مهندسی برای بهره وری از تکنولوژی های جدید برای ارزان ساختن ساختمان ها به مردم کمک کند.
عباس نیکخواه معاون مالی و اداری شهرداری کاشان نیز در این نشست اظهار کرد: با توجه به ۸۰۰ عضو در سازمان مهندسی می توان به راحتی مسائل و مشکلات و ضوابط قانونی در ساخت و سازها را با یک زبان غیرحاکمتی به مردم منتقل کرده و آنها را با طرح های تفصیلی و جامع شهرسازی آشنا کرد.
سید علی ثابت، عضو سازمان نظام مهندسی کاشان در این نشست اظهار کرد: این سازمان قصد مقابله با شهرداری ندارد و به عنوان بازوری اجرایی، مشاور و راهبردکننده اهداف بلند شورای شهر و شهرداری به دنبال هدایت و راهنمایی در امور شهرسازی می باشد.
ثابت، بحث اینترانت و ایجاد یک ارتباط یک شبکه اینترنتی برای تسهیل در روند امور، برگزاری سمینارها وهمایش های تخصصی، بحث بهینه سازی درمصرف انرژی در ساختمان ها و توجه و احیا بافت فرسوده را از موارد مهم همکاری بین شهرداری کاشان وسازمان نظام مهندسی عنوان کرد.
***
بخش دوم سی امین جلسه رسمی شورای شهر با حضور اعضا در سازمان تامین اجتماعی شعبه شهرستان کاشان و گفتگو با مدیران این اداره و بازدید از نحوه خدمت رسانی به شهروندان بود.
حسن شبانی زاده، رئیس سارمان تامین اجتماعی شعبه شهرستان کاشان در این نشست با ارائه گزارشی از فعالیت های این شعبه اظهار کرد: تامین اجتماعی شعبه کاشان با ۷۸ هزار بیمه شده و ۲۵ هزار مستمری بگیری یکی از بزرگترین شعبات کشور است که ۲۶۰ هزار نفر از جمعیت شهر را تحت پوشش بیمه خود قرار داده است.
شبانی زاده با اشاره به حضور روزانه ۷۰۰ ارباب رجوع به این اداره و صدور ۲۴۰ دفترچه گفت:شهرداری کاشان حق بیمه خود را بطور منظم پرداخت می کند.
علیرضا پورعسگری، رئیس کمیسون اقتصادی، برنامه و بودجه شورا در این نشست تاکید کرد: با توجه به حجم مراجعات مردمی به این شعبه و ایجاد مشکلات ترافیکی در شهر علاوه بر شعبه جدید الحداث تامین اجتماعی راوند باید به طور جدی ایجاد شعبه سوم این سازمان را که یکی از مطالبات مردم کاشان است در دستور کار قرار گیرد.