شهر نیوز - عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه لایحه جایگزین مصوبه برج_باغ به کمیسیونهای تخصصی محیط زیست و شهرسازی ارجاع داده شده است گفت: به نظر می رسد با توجه به طی شدن فرآیند انتخاب شهردار تا یک ماه دیگر این لایحه برای جمع بندی نهایی به صحن شورا آورده شود.
علی اعطا در گفت وگو با ایسنا، در مورد سرانجام لایحه جایگزین مصوبه برج_باغ اظهارکرد: ۲۲ اسفندماه سال گذشته مصوبه برج_باغ لغو و مقرر شد که شهرداری ظرف مدت دو ماه لایحه جایگزین را به شورا ارائه دهد اما شهردار استعفا داد و در پی آن نیز معاون شهرسازی نیز استعفا داد و در فاصلهای که شهرداری با سرپرست اداره میشد پیشنهاداتی بهصورت غیررسمی به کمیسیونها ارائه شد اما از آنجایی که پیشنهادات مطلوب نبود در کمیسیون مربوطه پیشنهادات رد شد.
وی با بیان اینکه با انتصاب محمدعلی افشانی به عنوان شهردار تهران دوباره تدوین لایحه جایگزین برج_باغ در دستور کار قرار گرفت و چندی پیش بعد از ماهها مطالعه و بررسی لایحه جایگزین برج_باغ به شورا ارسال شد، گفت: براساس کلیات لایحه پیشنهادی ساخت و ساز در باغات به حداقل میرسد و باغات براساس مساحت دستهبندی میشوند. سطح اشغال و طبقه برای هر باغ با توجه به مساحت آن در نظر گرفته شده است و با این کار مالکان عملا نمیتوانند از امتیازی به نام برج_باغ استفاده کنند و میتوانند فعالیتهای متنوعی را در باغ مستقر کنند که با باغ سازگار باشد و برای مالک نیز ارزش افزوده ایجاد کند.
این عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: با اینکه کلیات لایحه در کمیسیونها مورد استقبال واقع شده است باید بعد از تصویب در شورا آن را به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بفرستیم تا در طرح جامع نیز این پیوست شماره سه طرح جامع شهر تهران اصلاح شود.
اعطا در مورد پروندههای باز لایحه لغو شده برج_باغ نیز گفت: اخیرا جلسهای در کمیته حقوقی برگزار شد که نمایندگانی از مناطق یک تا ۵ و ۲۱ و ۲۲ - که عمدتا با موضوع برج_باغ درگیر هستند و نمایندگانی از معاونت مالی، معاونت شهرسازی، مدیران کل حقوقی، تدوین ضوابط، تشخیص و وصول درآمد ومعماری شهرسازی در آن حضور داشتند.
وی افزود: در این جلسه سعی شد که در مورد تعداد پروندهها، میزان پیشرفت پرونده، وضعیت ریالی، مباحث حقوقی این پروندههای باز به جمعبندی برسیم اما متوجه شدیم که آماری که پیش از این اداره کل تدوین ضوابط به شورا داده با آمار ارائه شده از سوی مناطق مغایرت چشمگیری دارد و این اتفاق بدین معنا بود که مناطق به اداره کل تدوین مقررات اطلاعات دقیقی ندادهاند بنابراین اطلاعات قابل استفاده در دسترس نبود.
وی با بیان اینکه به مناطق ابلاغ شد که تا مدت مشخصی فرصت دارند تا نسبت به تکمیل اطلاعات دقیق در زمینه پرونده های جاری برج_باغ برسند اقدام کنند، گفت: اداره کل تدوین ضوابط و مقررات نیز فرصت محدودی دارد تا آمار قابل اتکا را احصا کند و به شورا ارائه دهد چرا که اطلاعات ارائه شده در جلسه کمیته حقوقی اشکالات چشم گیری داشت.
اعطا با بیان اینکه حدود ۵۰۰ پرونده جاری در مورد لایحه برج_باغ وجود دارد که عمدتا در منطقه یک هستند، گفت: شهروندان اطمینان داشته باشند که اجازه پایمال شدن حقی را نمی دهیم اما باید تک به تک این پروندههای جاری بررسی شود تا بتوان تصمیم درست گرفت تا خیر و مصلحت عمومی در آن باشد و حق الناس هم ضایع نشود.
تهران (پانا) - رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران از تعیین تکلیف طرح جایگزین مصوبه برج – باغها طی روزهای آینده خبر داد.
محمد سالاری در گفتوگو با پانا درباره طرح جایگزین مصوبه برج - باغها اظهار کرد: لغو مصوبه برج - باغ یکی از موضوعاتی است که در کمیسیون معماری و شهرسازی دنبال شده است. بالاخره بعد از پیگیریهای جدی که در شورا انجام شد طرح جایگزین مصوبه برج - باغها با تاخیر بسیار زیاد به کمیسیون شهرسازی و سلامت شورای شهر تهران ارجاع داده شده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران افزود: البته طرح جایگزین برج - باغها پیش از این به صورت غیررسمی از سوی آقای حناچی و معاونت شهرسازی ارجاع شده بود و بررسیهای لازم در این راستا انجام شده است که امیدواریم ظرف یکی دو هفته آینده به سراجام برسد.
شورای شهر تهران پس از لغو مصوبه برج - باغها در اواخر سال 96، معاونت شهرسازی شهرداری تهران را مکلف کرد که با رویکرد کاملا کارشناسی و مبتنی بر نظر صاحبنظران، دلایل نابودی باغهای شهر در پی اجرای این مصوبه را آسیبشناسی و پس از آن لایحه جایگزین را به شورا ارائه کند. معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران در نهایت لایحهای را با رویکرد آسیبشناسانه لایحه برج - باغها ارائه کرد که اکنون در شورای شهر در حال بررسی است.
در لایحه جدید که در دست بررسی است و تا حد زیادی با رویکرد اعلامی کمیسیونهای تخصصی شورای شهر مطابق است، قرار است حداقل متراژ برای تفکیک و تقسیم اراضی دارای هویت باغ به 5 هزار متر مربع برسد. بر این اساس املاکی که باغ است، نمیتوانند هنگام تفکیک به کمتر از 5 هزار متر تفکیک شوند.