وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    همگردی : یک شهر می تواند توسط موارد مختلف و متنوعی شکل بگیرد. برای مثال، انواع غذاهایی که در سرتاسر شهر به چشم می خورد یا فراوانی فروشگاه ها، نوع خاص آنها و پراکندگی آنها در نقاط مختلف شهر. اما شاید هیچ چیز مانند سبک معماری یک شهر، نتواند آن شهر را تعریف کند و به آن شخصیت ببخشد.

    طراحی بصری یک شهر، چه از طریق برنامه ریزی شهری مدون و چه از راه سازگاری با جنبش های فرهنگی، می تواند شما را در زمان به عقب بازگرداند یا به جلو و آینده ببرد. در این نوشتار برترین و شیک ترین شهرهای دنیا از لحاظ معماری را که می توانند نمایشگاه هایی دیدنی و مقاصد گردشگری ایده آل برای دوستداران معماری محسوب شوند به شما معرفی می کنیم.

    هر کدام از این شهرها از برزیلیا (پایتخت برزیل) تا بوداپست (پایتخت مجارستان) سبک خاصی از معماری را دارند و طراحی نمای آنها همراه با دکوراسیون داخلی برجسته شان، نفس هر بیننده ای را در سینه حبس می کند. برای شناختن بهترین شهرهای دنیا با معماری بی نظیر که بهترین و ایده آل ترین مقصد های گردشگری برای دوستداران هنر معماری به شمار می روند که عجیب ترین سازه های معماری دنیا را درون خود جای دادند همراه باشید ....


    معماری بی نظیر

    سنت پترزبورگ St. Petersburg در روسیه (سبک روکوکو Rococo)

    جنبش روکوکو Rococo در قرن هجدهم به عنوان راهی برای مبارزه با سبک سخت و متقارن باروک Baroque که پیش از آن به کار گرفته می شد، در فرانسه شکل گرفت. هر دو این جنبش ها به عنوان سبک های معماری سرشار از تزئینات شناخته شده اند. اما سبک روکو Rococo دارای عناصر خاص خود از جمله منحنی ها، رنگ های روشن و تم های سکولار امیدوارانه می باشد. این سبک بخاطر آن که حاکمان آن زمان در سن پترزبورگ که اغلب زن بودند به آن علاقمند شدند، راه خود را در سرتاسر اروپا پیدا کرد و گسترش یافت.

    قصر کاترین Catherine Palace که ساخت آن به دستور توسط کاترین اول Catherine I صورت گرفت و توسط دخترش، امپراطور الیزابت Empress Elizabeth گسترش پیدا کرد، معروف ترین نمونه معماری سبک روکوکو Rococo در این منطقه و از عجیب ترین سازه های معماری دنیا محسوب می شود.


    سنت پیترزبورگ St. Petersburg در روسیه (سبک روکوکو Rococo)

    برزیلیا Brasília در برزیل (سبک فوتوریسم Futurism یا آینده نگر)

    هنگامی که ژوسلینو کوبیچک Juscelino Kubitschek در سال 1956 رییس جمهور برزیل شد، برنامه ای برای ساختن یک شهر جدید به عنوان پایتخت در مرکز بیابانی و بی آب و علف کشور در پیش گرفت. اینگونه شد که شهر برزیلیا Brasília متولد شد. او به معماری به نام اسکار نیمایر Oscar Niemeyer ماموریت داد تا به این پروژه کمک نماید. نیمایر Niemeyer نیز در طول چند ماه، ساختمان های مسکونی، تجاری و دولتی را برای شهر جدید طراحی کرد.

    مهم ترین این ساختمان ها، کنگره ملی برزیل National Congress of Brazil، کلیسای جامع برزیلیا Cathedral of Brasília، محل اقامت رئیس جمهور و دفتر دادستانی کل Attorney General's office بودند. این ساختمان ها با خطوط پویا و پرانرژی، استفاده از موادی مانند بتن و شیشه و تضادهای تندی که معمولا در سبک فوتوریسم Futurism یا آینده نگر (شاخه ای از مدرنیسم Modernism) وجود دارند، شکل گرفته اند و به پایتخت برزیل یک نمای حقیقی از زیبایی یکپارچه بخشیده اند.


    برزیلیا Brasília در برزیل (سبک فوتوریسم Futurism یا آینده نگر)

    آتن Athens در یونان (سبک کلاسیک Classical)

    بازدید از ویرانه های مشهور و معماری باشکوه شهر آتن مانند قدم گذاشتن به عقب در زمان و وارد شدن به یونان باستان یکی از بهترین شهرهای دنیا با معماری بی نظیر است. چرا که قدمت آثار سنگ کاری به 400 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد؛ معابد بر پایه ستون های قدیمی چندصد ساله قرار گرفته اند و تندیس های خدایان یک منظره معمول به شمار می روند. برای تماشای نمونه های ایده آل از سبک معماری کلاسیک Classical و عجیب ترین سازه های معماری دنیا، کافیست به معبد هفستوس Temple of Hephaestus، معبد زئوس در المپیا Temple of Olympian Zeus یا بنای مشهور و شگفت انگیز پارتنون Parthenon (تصویر زیر) بروید.


    آتن Athens در یونان (سبک کلاسیک Classical)

    بوداپست Budapest در مجارستان (سبک آرت نوو Art Nouveau)

    سبک آرت نوو Art Nouveau از اواخر قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیستم میلادی در شهر بوداپست متداول شد و این شهر همچنان یکی از شیک ترین شهرهای دنیا است که می توانید بناهای زیبا به این سبک معماری را ببینید. شکل های خمیده، اشکال منظم، کاربرد آهن و شیشه و نقش های گلدار رنگارنگ در امتداد رودخانه دانوب Danube به چشم می خورند؛ قصر گرشام Gresham Palace، هتل گلرت Hotel Gellért، موزه هنر کاربردی Museum of Applied Arts، باغ وحش بوداپست و باغ گیاه شناسی بوداپست از جمله بخش های این شهر هستند که سبک آرت نوو Art Nouveau دارند.


    بوداپست Budapest در مجارستان (سبک آرت نوو Art Nouveau)

    رم Rome در ایتالیا (سبک باروک)

    رومی ها به عنوان نوآوران بزرگ در معماری شناخته شده اند. بنابراین نباید تعجب کنیم که شهر رم دارای نمونه های فراوانی از تمامی سبک های معماری از زمان جنبش کلاسیک زمان باستان (مانند سبک های رومانسک Romanesque، گوتیک Gothic، رنسانس Renaissance و غیره) باشد. امروزه، شهر رم یکی از بهترین شهرهای دنیا با معماری بی نظیر با مراکز معماری سبک باروک Baroque قرن هفدهم می باشد. سبکی که بخاطر عظمت، شکوه و تضاد بین نور و سایه در آن شناخته شده است. اگر می خواهید این سبک زیبا و تماشایی را از نزدیک ببینید، از میدان سنت پیتر St. Peter's Square، کلیسای Santi Luca e Martina یا فواره تروی Trevi Fountain (تصویر زیر) دیدن کنید.


    رم Rome در ایتالیا (سبک باروک)

    هانوی Hanoi در ویتنام (سبک استعماری فرانسوی French Colonial)

    همانطور که از اسم این سبک مشخص است، سبک استعماری فرانسوی French Colonial، یک سبک معماری خاص است که توسط فرانسوی ها در دوره استعمار ویتنام استفاده می شده است. این سبک به طور ویژه در آسیای جنوب شرقی بسیار معمول و مشهور بوده است و نمونه های آن را می توان در بناهای اوایل قرن بیستم در هانوی که دارای عجیب ترین سازه های معماری دنیاست، مشاهده کرد. نمونه های قابل توجهی مانند قصر ریاست جمهوری Presidential Palace (که در سال 1906 تکمیل شده است) و خانه اپرای هانوی Hanoi Opera House (در تصویر زیر، که در سال 1911 تکمیل شده است)، دو بنای زرد رنگ روشن که یادآور حکمرانی فرانسوی ها در ویتنام هستند.


    هانوی Hanoi در ویتنام (سبک استعماری فرانسوی French Colonial)

    میامی Miami در فلوریدای آمریکا (سبک آرت دکو Art Deco)

    منطقه تاریخی ساحل میامی که یکی از مشهورترین های این فهرست و شیک ترین شهرهای دنیا می باشد، بزرگ ترین کلکسیون بناهایی با معماری سبک آرت دکو Art Deco را در بر می گیرد. معماران این شهر در طول دهه 1920 و 1930، به منظور تبدیل کردن میامی به یک مقصد گردشگری فوق مدرن و شیک، به الگوی های متقارن و هندسی، نقش های گل ها و حیوانات سبک آرت دکو Art Deco و رنگ های پاستل روی آوردند تا جنبش و جریان را که امروزه از ویژگی های خاص و منحصر به فرد این شهر به شمار می آیند را به نمایش بگذارند.


    میامی Miami در فلوریدای آمریکا (سبک آرت دکو Art Deco)

    بارسلونا Barcelona در اسپانیا (سبک مدرنیسم کاتالانی Catalan Modernism)

    آنتونی گائودی، معمار بزرگ کاتالانی اوایل قرن نوزدهم در نظر داشت با الگو گرفتن از معماری گوتیک مدرن و تکنیک های شرقی، فضاهای شهری متمایز و برجسته ای در شهری که عاشقش بود طراحی و خلق کند. آثار معماری مشهور گائودی Gaudí بسیار غیر متعارف و منحصر به فرد هستند و زیبایی و شکوه خاصی به شهر دیدنی بارسلونا داده اند. با یک قدم زدن ساده در بارسلونا از شیک ترین شهرهای دنیا به بزرگ ترین تمرکز موازییک های شیشه رنگی و سرامیکی مشهور گائودی Gaudí و همچنین کارهای سنگی و آهنی در آثار معماری او می رسید. برای مثال پارک گوئل Park Güell و شاهکار ناتمامش کلیسای ساگرادا فامیلیا La Sagrada Família که در تصویر زیر می بینید.


    بارسلونا Barcelona در اسپانیا (سبک مدرنیسم کاتالانی Catalan Modernism)

    چاندیگار Chandigarh در هند (سبک مدرنیسم میان قرن Mid-Century Modernism)

    مدت زمان کمی بعد از تقسیم بندی هند در سال 1947، نخست وزیر جواهر لعل نهرو J. Nehru به معمار مدرنیست سوییسی لو کوربوزیه Le Corbusier ماموریت داد که یک شهر پیشرفته و منظم طراحی کند. شهری که از اساس، سنت های گذشته را نادیده بگیرد. شکل کاملا برنامه ریزی شده این شهر، نماهای سنگی و سیمانی و مجسمه های غیر متعارف استفاده شده در نماها باعث شده اند شهر چاندیگار به یک اثر تحقیقی برای دانشجویان طراحی و معماری در سرتاسر جهان تبدیل شود. در تصویر زیر، بنای Punjab and Haryana High Court که توسط لو کوربوزیه Le Corbusier طراحی شده است را مشاهده می کنید.


    چاندیگار Chandigarh در هند (سبک مدرنیسم میان قرن Mid-Century Modernism)

    فلورانس Florence در ایتالیا (سبک رنسانس Renaissance)

    به سختی می توان زیبایی سبک رنسانس Renaissance را در شهر فلورانس که یکی از شیک ترین شهرهای دنیاست، نادیده گرفت. شهری که زادگاه این جنبش در قرن چهاردهم میلادی بوده است. بناهای آراسته متقارن این دوره با ستون ها و گنبدها و تاکید بر رئالیسم و آثار قابل مشاهده قرون وسطی بر این بناها بسیار دیدنی هستند. گنبد فلورانس Florence's Duomo و کلیسای Basilica of Santa Maria Novella دو نمونه قابل ذکر از این سبک معماری زیبا به شمار می روند.


    فلورانس Florence در ایتالیا (سبک رنسانس Renaissance)

    استانبول Istanbul در ترکیه (سبک بیزانس Byzantine و عثمانی Ottoman)

    استانبول از بهترین شهرهای دنیا با معماری بی نظیر که تقاطعی تاریخی از فرهنگ و طراحی به شمار می رود، نمایشی برجسته از دو امپراطوری بزرگ است. این شهر همچنین ترکیبی از قدیمی و مدرن به شمار می رود. گردشگران می توانند تنها با بازدید از مسجد آبی Blue Mosque یا ایا صوفیا Hagia Sophia هر دو گنبدهای بیزانس با موزاییک های رنگی و مناره های عثمانی با خطوط اسلامی را مشاهده کنند. این شهر، بویژه بهترین مکان برای مشاهده آثار معماری دوره عثمانی Ottoman به شمار می رود.


    استانبول Istanbul در ترکیه (سبک بیزانس Byzantine و عثمانی Ottoman)

    کلمبوس Columbus در ایندیانا، آمریکا (مدرنیسم Modernism و پست مدرنیسم Post-Modernism)

    شهر کلمبوس Columbus در ایندیانا از شیک ترین شهرهای دنیاست که تنها 44 هزار نفر جمعیت دارد؛ اما این شهر یک گنجینه غافلگیر کننده از مدرنیسم Modernism به شمار می رود. در این شهر، بیش از 70 بنای طراحی شده توسط معماران مشهور از جمله آی ام پی I.M. Pei، ارو سارینن Eero Saarinen و ریچارد میر Richard Meier موجود هستند.همه اینها به لطف شخص خیر خواه و عاشق معماری به اسم جی ایروین میلر J. Irwin Miller می باشد که در دهه 1950 و 1960 ماموریت بازسازی و نوسازی کلیساهای محلی، ساختمان های عمومی و عمارت محل زندگی خودش را به دست این معماران سپرد و باعث اعتبار و شهرت شهر کلمبوس شد. در تصویر زیر، کلیسای North Christian Church را مشاهده می کنید.


    کلمبوس Columbus در ایندیانا، آمریکا (مدرنیسم Modernism و پست مدرنیسم Post-Modernism)

    محله دیتماس پارک Ditmas Park بروکلین در نیویورک، آمریکا (سبک ویکتوریایی Victorian)

    صدها عمارت خانوادگی سبک ویکتوریایی Victorian که در قرن بیستم ساخته شده اند، به بازدید کنندگان این احساس را می دهند که به زمان و مکان دیگری منتقل شده اند. این احساس جالب، مدیون شخصی به نام لوییس پاوندز Lewis Pounds است که به خلق این محله منحصر به فرد به دقت طراحی شده در زمین های مزرعه ای که در گذشته به خانواده ای به نام Van Ditmarsen تعلق داشت کمک کرد 

    محله دیتماس پارک Ditmas Park بروکلین در نیویورک، آمریکا (سبک ویکتوریایی Victorian)

    دبی Dubai در امارات متحده عربی (سبک معاصر Contemporary)

    منظره شهر دبی در پروسه ای به طول ده سال به طور کل تغییر کرده و به شهری کاملا مدرن با سبک معماری معاصر تبدیل شده است. این شهر جایگاه مرتفع ترین سازه جهان، یک هتل هفت ستاره (برج العرب) و تنها مجمع الجزایر ساخت بشر می باشد. پیشرفت دبی، برترین معماران معاصر مانند زاها حدید Zaha Hadid و رم کولهاس Rem Koolhaas را به شرکت کردن در ماموریت های طراحی های غیر متعارف و منحصر به فرد در این شهر ترغیب کرده است.


    دبی Dubai در امارات متحده عربی (سبک معاصر Contemporary)

    مراکش Marrakech در مراکش (سبک موری Moorish)

    ظهور ریاض ها (هتل های سبک عربی) که قصرهایی با حیاط ها و باغ های داخلی (درون سازه ای) و نورگیرهای متعدد هستند، به طور ویژه در مراکش اتفاق افتاده اند؛ به وجود آمدن این سبک بخصوص، در طراحی اسلامی که تاکید روی حفظ حریم خصوصی و جدا کردن محرم و نامحرم وجود دارد، بسیار ضروری بوده است. نبودن پنجره های رو به خیابان و استفاده از دیوار های خشتی نیز احساس صمیمیت و متانت این هتل ها را افزایش می دهد. عمق زیبایی ریاض های مراکش به همراه مسجدها، مناره ها و موزاییک های این شهر، آن را به یک مکان استثنای برای مشاهده معماری موری (متعلق به قرن دوازدهم تا هفدهم میلادی) تبدیل کرده است.


    مراکش Marrakech در مراکش (سبک موری Moorish)

    شهر آکسفورد Oxford در انگلستان (سبک نئوگوتیک Gothic Revival)

    زمانی در گذشته، شاعر متیو آرنولد Matthew Arnold لقب "شهر مناره های رویایی" را به شهر آکسفورد داده بود. این توصیف از یکسو به دلیل وجود بناهای تاریخی این شهر است که سبک معماری آنها به دوران ساکسونها بر میگردد و از طرف دیگر برپرفته از شعری سروده شده توسط این شاعر میباشد. برج های قرن نوزدهمی آکسفورد با سبک نئوگوتیک Gothic Revival خود و با الگو گرفتن از نماهای سنگی قرون وسطایی، تعریف کامل شهر آکسفورد هستند و به این شهر حس جدیت و مهارت آکادمیک می دهند؛ دقیقا مانند دانشگاه مشهور موجود در این شهر که به همین نام خوانده می شود.

    شهر آکسفورد Oxford در انگلستان (سبک نئوگوتیک Gothic Revival)

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی