به گزارش تیتر شهر؛ مغزهای کوچک زنگ زده بهترین فیلم جشنواره فجر از نگاه مردمی برگزیده شد؛ این فیلم که یکی از دغدغه های شهری را بیان می کرد، سال هاست نیاز ساخت آن در سینمای ایران احساس می شود. گرچه سینمای ایران تا کنون به ژانرهای اجتماعی در سطوح مختلف پرداخته اما مشکلات حوزه شهری مانند حاشیه نشینی، کودکان کار و... از جمله مواردی است که کمتر بدان ها پرداخته شده است؛ موضوعاتی همچون طلاق، اعتیاد و سایر معضلات اجتماعی همراه با مسائل شخصی به صورت آمیخته جایگاهی در سینمای ایران داشت اما بخش هایی از این شهر و یا سایر کلان شهر ها هستند که کودکان را برای بیگاری پرورش می دهند، مافیای مواد مخدر هستند و ساخت های کلانی را شکل می دهند به طوریکه پلیس از ورود به این مکان ها تاخیر می کند و با عملیات خاص این مافیا را از بین می برد؛ گرچه همانگونه که در این فیلم نشان می داد این مافیا و این معضل هرگز از بین نمی رود بلکه از فردی به فرد دیگر منتقل خواهد شد. مغزهای کوچک زنگ زده روایتی از حاشیه بسیاری از کلان شهرهایی دارد که همه آسیب های اجتماعی را در خود جای داده است؛ سکونتگاههای غیررسمی یا حاشیه نشینی مختص ایران نبوده و بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی تجارت، تا سال 2030 میلادی، بیش از نیمی از مردم جهان در حاشیه شهرها زندگی خواهند کرد که این افزایش در کشورهای ثروتمند با رشد کمتر و در کشورهای فقیر یا در حال توسعه با رشد زیادی همراه و مهاجرتهای بیرویه، بافت جمعیتی را تحت تأثیر قرار میدهد. از این رو این فیلم روایتی از برخی سکونتگاه های غیر رسمی را داشت که امروزه حدود 19 میلیون در ایران در آن زیست می کنند.
برخی از این افراد بی هویت هستند و به عنوان تبعه خارجی یا افغان از آنان یاد می شود؛ این افراد علاوه بر اینکه از رفتن به مدرسه محروم هستند شناسنامه ای برای شناسایی آنان وجود ندارد؛ این مهاجران به دلیل نداشتن ساختار نامناسب شغلی، نبود تسهیلات خدماتی بهداشتی، مسکن نامناسب، پایین بودن سرمایه فرهنگی، ضعف امنیت و ... سبک زندگی که در روستاهای خود داشتند را در مکان جدید زندگیشان پیش میگیرند به گونهای که وضعیت آنها در این بخش شهر از روستاها اسفناکتر است.
از سوی دیگر مافیای تشکیل کودک کار و استفاده از آنان برای بیگاری در سطوح مختلف امری بود که به خوبی در این فیلم نمایش داده شده بود. مغزهای کوچک زنگ زده توانسته بود معضل و مشکل حاشیه نشینان را به خوبی به تصویر بکشد و به این مسئله که سالیان سال است سینمای شهر منتظر آن است ورود پیدا کند؛ از این رو از نگاه مردمی نیز برترین فیلم عنوان گرفت.