اگر از طرح های عمرانی به جای مانده از دوره قبلی مدیری تشهری تهران بگذریم، تنها طرح هایی که معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران مصر است تا زودتر تعیین تکلیف شده تا بتواند با یک نگاه زیبایی شناسی بازسازی شود، تبدیل سه کارخانه سیمان، دخانیات و برق آلستوم به یک موزه شهری است.
به گزارش تیتر شهر: آنطور که پیش بینی می شود اگر طرح های نیمه کاره شهر تهران به شرط تامین منابع مالی به اتمام برسد، طرح هایی ک هدر آینده در قالب پروژه های عمرانی اجرایی خواهد شد، طرح هایی است که ماهیت معماری و فرهنگی دارد.
پیروز حناچی در نظر دارد تا در دوره ای که به عنوان معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران مشغول به فعالیت است، طرح هایی را در حوزه پایتخت به نام خود ثبت کند که بیشتر از آنکه زیر ساختی باشد؛ طرح هایی با هدف بازگشت هویت به تهران است به مانند آنچه که در گذشته با مدیریت و طراحی وی در معاونت شهرسازی وزارت راه و شهرسازی در تهران به ثبت رسید.ساماندهی بازار عودلاجان، طراحی جدید خیابان لاله زار که قرار است به زودی توسط شهرداری منطقه 12 اجرایی شود و طرح هایی از این دست که نه تنها در تهران بلکه در سایر کلانشهرها نیز به اجرا رسیده است؛ برنامه ای است که وی در نظر دارد در پایتخت اجرایی کند.
اما سوال اینجاست که آیا اجرای چنین طرح هایی تداخل با حوزه فعالیتی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی ندارد؟ این سوالی است که باید معاون شهردار تهران به آن پاسخ دهد.
اما صبح امروز دکتر حناچی در نشست مطبوعاتی خود خبر از تبدیل کارخانه های قدیمی شهر تهران به مانند کارخانه سیمان، برق آلستوم و دخانیات به موزه های شهری داد. وی حتی در این زمینه پاورپوینتی را از تجربه های جهانی تبدیل کارخانه های تاریخی شهرهای مطرح دنیا به موزه و یا فضاهای شهری به خبرنگاران نشان داد؛ تا رسانه ها با فضای فکری وی به عنوان معاون شهردار تهران بیشتر و بهر آشنا شوند.
آنطور که وی مطرح کرد در حال حاضر تملک کارخانه سیمان شهرری جایی در برنامه های شهرداری تهران ندارد. چرا که در حال حاضر منابع مالی و بودجه یکی از دیگر از چالش های پیش روی شهرداری تهران به شمار می رود.
حناچی در این باره تاکید کرد: همان طور که شهردار تهران دیروز اعلام کرد شهرداری تعهداتی دارد که این امر امکان مانور را به حداقل می رساند. اما تلاش می کنیم با تغییر مکانیزم تامین مالی پروژه ها چالش را پشت سر بگذاریم.
اما معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در عین حال به این مساله تاکید کرد که رویکردهای پیش روی معاونت نگاه خلاقانه و توجه به زیبایی در طرح های عمرانی، استانداردسازی و ایجاد وحدت رویه در اجرای پروژه ها، مدیریت و بهره برداری بهینه از آب و فاضلاب، تلاش برای حرکت به سمت مدیریت یکپارچه، انسجام و یکپارچه سازی شبکه بزرگراهی، به کارگیری فناوری های نوین، شناسایی ظرفیت های موجود و تغییر کاربری به فضاهای عمومی و قابل استفاده و تاکید بر بررسی جنبه های اجتماعی قبل از اجرای پروژه از مهم ترین رویکردهای پیش روی ماست. متاسفانه پروژه هایی داریم که بعد از احداث و بهره برداری روی جنبه های اجتماعی آن کار می شود. این در حالیست که هرگونه بررسی باید قبل از اجرای پروژه انجام شود.
وی درباره بازدید هفته گذشت هشهردار تهران از کارخانه سیمان شهر ری توضیح داد: این کارخانه 25 سال است که متروک شده و نگاه غالب در گذشته این بود که چنین املاکی تملک شوند، اما در حال حاضر منابع نداریم و اگر هم داشته باشیم، تملک این ملک در اولویت ما نیست. تحت این شرایط می توانیم با استراتژی «برد- برد» با همکاری مالکان، شهرداری و سرمایه گذار اتفاق خوبی را رقم بزنیم.
معاون شهردار تهران اعتقاد دارد که به غیر از فضاهای قدیمی شهر تهران، تملک پادگان ها نیز یک معامله دو سر برد برای شهرداری تهران و سرمایه گذار بخش خصوصی است. این در حالی است که تملک پادگان ها و مراکز نظامی با توجه به قانون بالادستی ای که در زمینه انتقال آنها به بیرون از فضاهای شهری وجود دارد، به مراتب راحت تر از تملک کارخانه ها و فضاهای قدیمی وابسته به بخش خصوصی است. به غیر از این مساله قانونگذار یکی از ماموریت های شهرداری تهران را تبدیل این فضاها به مکانی عمومی برای استفاده بهینه شهروندان و تامین سرانه های خدماتی و شری ملزم کرده است.
اما اگر از تملک کارخانه سیمان شهرری بگذریم، به گفته پیروز حناچی دو کارخانه دخانیات و برق آلستوم در انتظار تصمیم شهردار تهران قرار دارند. دو کارخانه ای که هویت محله های پیرامونی خود را در تاریخ معاصر و قدیم طهران را پر رنگ تر می کند.
به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، قبلا در بریانک کارگاه جوراب بافی و در مرتضوی کارخانه شمس را به فضایی برای استفاده عموم تبدیل کردیم. البته در گذشته به سراغ کارخانه چیت جهان نرفتیم و در حال حاضر دو کارخانه برق آلستوم و دخانیات منتظر تصمیمات ما هستند.
مطالعات جهانی حناچی نشان می دهد، شبیه کارخانه برق آلستوم در تهران کارخانهای به همین سیاق در ترکیه وجود داشت که بخشی از آن به پارک فناوری و موزه تاریخ علم و بخش دیگر آبه دانشگاه تبدیل شد.