وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    قرار بود تا با شروع اصلاحات در مدیریت شهری، تغییرات بزرگی در سیاستگذاری و مدیریت موسسه مطبوعاتی همشهری به وجود آید. زمانی که محمد علی نجفی، شهردار تهران شد، بر این باور بود کشتی بزرگترین کارتل مطبوعاتی کشور به گل نشسته است به همین خاطر بسیاری از مجلات و ضمائم این روزنامه حذف شد و بسیاری از خبرنگارانی که در حوزه های مختلف در رسانه های وابسته به روزنامه همشهری مشغول به کار بودند، تعدیل شدند.

    تحریریه همشهری دچار باند بازی های انحرافی شده است /سبک رسانه ای همشهری باید تغییر کند/ در عصر شبکه های مجازی هر موبایل یک کیوسک مطبوعاتی است

    به گزارش تیتر شهر: کاهش در تعداد رسانه های موسسه همشهری نخستین راهکاری بود که مدیران اصلاح طلب شهرداری به عنوان یک نسخه تاثیرگذار برای حل مشکلات مالی این مجموعه تجویز کردند. اما برخی بر این باورند که این حرکت یک اقدام مسکن و آنی در حل مشکلات بزرگی است که روزنامه همشهری با آن روبه رو هستند چرا که در عصر ارتباطات آنلاین و شبکه های مجازی باید ریل گذاری رسانه ای در این موسسه تغییر کند.
    دبیر همشهری دو با بیان اینکه باید به این مساله واقف بود که روزنامه همشهری، رسانه شهرداری تهران محسوب می شود که منویات و سیاست گذاری های شهرداری را تبیین و اجرا می کند، گفت: در طول دو دهه ای که از انتشار نخستین روزنامه رنگی ایران می گذرد، هیچ گاه این روزنامه یک نشریه سیاسی نبود و نخواهد بود.
    در واقع داشتن این انتظار که روزنامه همشهری باید به مسائل سیاسی نیز ورود پیدا کند، انتظار نابه جایی خواهد بود چرا که از همان ابتدا قرار بود تا همشهری صدای شهردار در بین مردم باشد.
    تغییرات مدیران شهرداری در روزنامه همشهری تاثیرگذار بود
    کامران بارنجی با اشاره به تاثیرات منفی تغییرات پی در پی ای شهردار تهران در یک سال اخیر بر روند کاری روزنامه همشهری افزود:  زمانی که دکتر محمد علی نجفی شهردار تهران شد، یکسری خط مشی ها و رویکردهایی را برای اداره شهر در قالب برنامه های کوتاه و بلند مدت تبیین و ترسیم کرد. زمانی که روزنامه همشهری در تبیین فرهنگی این سیاست ها شروع به حرکت کرد، دوباره شهردار تهران تغییر کرد. در واقع برای شروع مجدد و پر قدرت روزنامه همشهری در بیان سیاست های کلان شهرداری تهران به شهروندان منتظر اعلام رسمی برنامه ها و سیاست های مهندس محمد علی افشانی شهردار جدید تهران هستیم.
    وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر روزنامه همشهری برای تبیین فرهنگی سیاست های شهرداری منتظر است تا شهرداری تهران به یک ثبات مدیریتی برسد، ادامه داد: بعد از ثبات در شهرداری تهران است که می توان انتظار داشت تا چرخ رسانه ای همشهری روی ریل حرکت کند. این در حالی است که در یک سال گذشته همشهری وقفه های زیادی را برای تبیین رویکردهای جدید رسانه ای شهردار تهران داشت.
    مهمترین دلیل این وقفه نیز تغییر و تحولات مدیریتی در شهرداری تهران به واسطه استعفای شهردار شانزدهم و متعاقب آن تغییر برخی از مدیران ارشد شهرداری تهران بود.
    به اعتقاد معاون سابق سردبیر همشهری جوان؛ به دلیل نبود یک شعار واحد برای اداره شهر تهران از سوی مدیران ارشد شهرداری، بزرگترین رسانه شهرداری تهران دچار رخوت و سرگردانی شد. هر چند اخیر شهردار جدید تهران سیاست های کلی خود را در اداره شهر عنوان کرده، اما باید این شعار نهادینه شود تا تحریریه روزنامه همشهری بتواند دوباره بالندگی خود را به دست آورد.
    رخوت در رسانه ها به دلیل گسترش شبکه های مجازی است

    بارنجی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی بیشتر رسانه ها با یک خمودگی، خستگی و ناکارآمدی مواجه هستند، بیان کرد: دلیل این اتفاق به خاطر بد عمل کردن رسانه ها نیست، بلکه دلیل عمده آن، گسترش شبکه های اجتماعی و مجازی است که در بطن مردم نفوذ کرده اند و این مساله باعث شده تا دیگر مردم حت برای مرور تیتر های روزنامه ها در مقابل پیشتخوان دکه های روزنامه فروشی درنگ نکنند.
    وی با اشاره به دلایل کاهش تیراژ روزنامه همشهری از 400 هزار نسخه به 200 هزار نسخه در روز یادآور شد: این کاهش تیراژ همشهری به دلیل بد عمل کردن روزنامه همشهری نیست بلکه به دلیل گسترش شبکه های اجتماعی بین مردم با کاهش تیراژ در این روزنامه روبه رو هستیم که در کل به یک خطر هویتی برای رسانه ها تبدیل شده است.

    تعطیلی نشریات همشهری راهکار خروج از بحران نیست
    این خبرنگار قدیمی روزنامه همشهری با بیان اینکه همشهری به عنوان بزرگترین کارتل مطبوعاتی خاورمیانه با انتشار 20 مجله و22 نشریه برای محله های شهر تهران و... با چالش بزرگی روبه روست؛ یادآور شد: نخستین رویکرد مدیر مسئول سابق روزنامه این بود که بخشی از نشریات همشهری برای بهبود این وضعیت بحرانی تعطیل شود اما یک سال اخیر نشان داد این رویکرد نیز کارساز نبوده است چرا که اکنون مابقی نشریات این موسسه با چالش جدی ای روبه روست کما اینکه این چالش در روزنامه همشهری با توجه به تعداد صفحات بالایی که دارد،  باعث شده تا هزینه های بالایی را روی دست تیم مدیریتی این موسسه بگذارد.
    به گفته وی؛ بازخوردهای این مشکل که مدیر عامل موسسه نیز به آن واقف است را می توان در پرداخت حقوق کارکنان و خبرنگاران روزنامه همشهری با تاخیر و عدم پرداخت کامل و یا به موقع هزینه های رفاهی آنها دید.

    تحریریه همشهری دچار باند بازی های انحرافی شده است /سبک رسانه ای همشهری باید تغییر کند/ در عصر شبکه های مجازی هر موبایل یک کیوسک مطبوعاتی است

    مشکلات مالی روزنامه همشهری بزرگترین نگرانی کارکنان است

    کامران بارنجی با اشاره به اینکه مشکلات مالی موسسه همشهری به یک نگرانی برای خبرنگاران تحریریه و کارکنان بخش های اداری و مالی روزنامه تبدیل شده و انها انتظار رسیدگی به این موضوع را از سوی مدیریت موسسه دارند؛ تاکید کرد:متاسفانه شرایط به گونه ای شده است که درآمدهای حاصل از انتشار نیازمندی ها و آگهی های روزنامه جواب هزینه های جاری این موسسه را نمی دهد این در حالی است که باید تکلیف این هزینه ها و تامین آن برای موسسه ای که یک زمان خودکفا بوده است، مشخص شود که از  چه منبع مالی می خواهد هزینه های جاری خود را تامین کند.
    وی با بیان اینکه  در شرایط کنونی یبیشترین نگرانی برای آینده شغلی در بین کارکنان و خبرنگاران قراردادی روزنامه همشهری برای  وجود دارد، گفت: اگر مدیرعامل موسسه همشهری به فکر راهکار تعدیل نیرو در این موسسه باشد، باید به این مساله نیز فکر کند که در اوضاع نابه سامان مطبوعات خبرنگاران تعدیلی قرار است کجا مشغول به کار شوند. در واقع تمام این مسائل و موضوعات باعث شده تا اعضای تحریریه در انتظار نواخته شدن نوای خوش درامد زایی در روزنامه همشهری باشند.
    بازگشت دوباره به دوران طلایی پول سازی در همشهری

    این روزنامه نگار قدیمی موسسه همشهری با بیان اینکه در گذشته ای نه چندان دور این موسسه تنها رسانه پول سازکشور محسوب می شده است، افزود: تمام خبرنگاران و کارکنان روزنامه همشهری منتظر هستند تا ببینند نوای  خوش پول سازی چگونه در همشهری نواخته می شود. آیا مدیریت این مجموعه تصمیم دارد تا یک خبرگزاری ای در این مجموعه راه اندازی کند یا اینکه می خواهد برای بهبود وضعیت نیازمندی ها و آگهی های آن برنامه خاصی را اجرا کند.
    این در حالی است که هنوز کارکنان همشهری فراموش نکرده اند که حوزه تبلیغات و آگهی های این روزنامه  که  نزدیک به دو دهه در میان مطبوعات کشور بی رغیب بود، اکنون با یک چالش  بزرگ روبه روست.
    در حال حاضر سایت های آگهی مانند دیوار و شیپور در حوزه جذب آگهی توانسته اند روزنامه همشهری را به چالش بکشند که متاسفانه در این رابطه نه تیم مدیریتی قبلی و نه تیم مدیریتی فعلی به دنبال راه چاره نبودند.
    رواج باند بازی در تحریریه روزنامه همشهری یک آفت بزرگ است

    وی با بیان اینکه  متاسفانه برخی از مدیران و یا روزنامه نگاران حاضر نیستند تا درباره این مسائل و مشکلات موسسه همشهری صحبت کنند، ادامه داد: با تغییر رویکرد اصلاح طلبانه روزنامه همشهری متاسفانه شاهد چنهد دستگی در روزنامه همشهری هستیم. به عنوان مثال زمانی که آقای طالب زاده مدیر مسئول این روزنامه شدند، عده ای خبرنگاران و کارکنان همشهری سعی کردند به هر طریقی که شده به ایشان نزدیک شوند تا به اصطلاح ثابت کنندآدم خوب و تاثیرگذاری در این مجموع هستند و اکنون نیز که آقای مهران کرمی مدیر مسئول این روزنامه شده است نیز عده ای به دنبال این هستند تا خود را به حلقه نزدیکان وی متصل کنند.
    کامران بارنجی با تاکید بر اینکه فضای داخلی روزنامه همشهری درگیری باندبازی ها شده است، بیان کرد: متاسفانه رویکرد کنونی برخی از خبرنگاران و کارکنان روزنامه برای نزدیک شدن به مدیران ارشد آن با هدف بقا و ماندگاری بیشتر فضا برای باند بازی ها مهیا شده است که به جرات می توان گفت یکی از دلایل رونق گرفتن این باندها اداره کردن روزنامه به صورت شورای سردبیری است.
     
    به گفته وی؛ هنوز بسیاری از خبرنگاران همشهری متوجه نشده اند مزایای شورای سردبیری  در چه موضوعی است که با انتخاب یک سردبیر واحد نمی توان روزنامه را اداره کرد؟ شورای سردبیری اکنون به یک موضوع لاینحل برای خبرنگاران این روزنامه تبدیل شده است که در طول عمر 24 ساله این موسسه تا کنون تحریریه به این شکل اداره نشده است. حتی در روزنامه های قدیمی مانند کیهان، اطلاعات، ایران و ... نیز همیشه یک سردبیر کار نظارت بر تولید محتوا را برعهده داشته است.
    بارنجی با بیان اینکه اداره کردن تحریریه روزنامه همشهری به شکل شورای سردبیری اکنون به یک آسیب تبدیل شده است، یادآور شد: به نظر می رسد که مدیر مسئول جدید این روزنامه با انتخاب یک سردبیر واحد باید به تمام فضاهای لابی گری  و بدگویی های درگوشی پایان دهد تا تحریریه به  جای درگیر حاشیه شدن به وظایف اصلی خود برسد.
    همکاری روزنامه نگاران با هر طیف حزبی در روزنامه همشهری

    دبیر همشهری دو  تاکید کرد: داخل روزنامه همشهری هم روزنامه نگار با گرایش اصولگرا و هم روزنامه نگار اصلاح طلب وجود دارد. کما اینکه این تضادهای حزبی و رویکردی در دورانی که قالیباف شهردار تهران بود نیز در بدنه همشهری وجود داشت. اما اینگونه تبیین شده بود تا روزنامه به سمت عملیاتی کردن اهداف شهرداری تهران هدایت شود.
    به عبارتی روزنامه نگار اصلاح طلب در دوره سابق مدیریت شهری نیز در همان جهتی که سیاستگذاری های فرهنگی شهردار تهران بود، حرکت می کرد.
    به اعتقاد وی؛ امروز نیز آقای افشانی به عنوان شهردار قابل احترام تهرانی ها باید یک نسخه برای رویکرد فرهنگی و اطلاع رسانی برنامه های خود در اداره پایتخت تجویز کند. در این صورت است که فضای همشهری از دوگانگی و باند بازی خارج می شواد و از همه مهمتر اینکه تمام روزنامه نگاران اصولگرا و اصلاح طلب در یک جهت حرکت خواهند کرد.
    بارنجی با بیان اینکه برای تبدیل تهران به یک شهر زیست پذیر دیگر جهت گیری حزبی روزنامه نگاران و خبرنگاران در آن معنایی ندارد، تاکید کرد: زیست پذیر بودن یک شهر آیتم ها و شاخصه های خود را دار که با تببین آن تمامی گروه های روزنامه همشهری از سیاسی گرفته تا هنری و فرهنگی می توانند در این جهت حرکت کنند.
    شبکه مجازی موبایلی خود یک کیوسک مطبوعاتی هستند

    خبرنگار قدیمی روزنامه همشهری در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به  اینکه در شرایط کنونی مردم شبکه های مجازی را جایگزین روزنامه ها و مطبوعات کرده اند، گفت: به جرات می توان گفت که بزرگترین ضعف  دو مدیریت سابق همشهری چه در زمان قالیباف و چه در زمان نجفی این بود که به جایگزینی شبکه های مجازی به جای روزنامه همشهری بی توجه بودند. این بی توجهی باعث شد تا اکنون شرایط به گونه ای شده است که دیگر نمی توان انتظار داشت تا روزنامه همشهری با تغییر سبک رسانه ای خود بتواند به جایگاه بلند و تاثیر گذار خود در عرصه رسانه ای بازگشته و بتواند در رقابت با شبکه های مجازی پیروز شود.
    باید قبول کرد که شبکه های مجازی در  میان  مردم با سطح تحصیلات و سواد مختلف نفوذ کرده است و تمایلی ندارد تا  این سنگر را به رسانه ها تحویل دهد.
    اکنون هر فردی اعم از حقیقی و یا حقوقی اگر حرف و صحبتی دارد در توئیتر، اینستاگرام و یا تلگرام  برای مخاطبان خود مطرح می کند در این شرایط دیگر مردم منتظر نیستند تا اخبار را در روزنامه ها دنبال کنند. اخبار به صورت آنلاین و لحظه ای رد و بدل می شود.
    این اخبار امکان دارد که دعوای دو سلبریتی باشد یا دعوای رهبران دو کشور همه به صورت انلاین قابل دسترسی است در این شرایط موسسه همشهری می توانست با راه اندازی خبرگزاری همشهری قدری در صحنه رثابت با شبکه های مجازی قدرتمند عمل کند و یا اینکه در بحث درآمد زایی نیز می توانست با آنلاین کردن بخش آگهی های خود دنیای رقابت رابرای سایت هایی مانند شیپور و دیوار تنگ تر می کرد.
    ورود پر قدرت موسسه همشهری به دنیای شبکه های مجازی

    بارنجی با بیان اینکه اکنون نیز زمان برای ورود پر قدرت موسسه همشهری به دنیای رسانه های مجازی وجود دارد، افزود: یکی از ایده هایی که از طرف بنده به مدیر مسئولی قبلی روزنامه همشهری مطرح شد، راه اندازی رسانه سبک زندگی به صورت مجازی در موسسه همشهری بود. مطالعات نشان می داد تمام رسانه های مکتوب همشهری سالانه 32 میلیون کمله تولید محتوا کرده اند که اگر قبول کنیم که از این میزان حداقل 15 میلیون کلمه در حوزه فکری و اندیشه و سبک زندگی بوده است یعنی در 24 سال گذشته 360 میلیون کلمه در این حوزه تولید محتوا شده است.
    ایده من این بود که بتوانیم از این تولیدات در یک فضای آنلاین، رقابت خودمان را با نام برند همشهری با شبکه های مجازی شروع کنیم. از این نوع ایده ها بین خبرنگاران زیاد است. اگر مدیریت جدید این ایده ها راجمع آوری کند، می تواند کارهای بزرگی را در این حوزه انجام دهد.
    به گفته وی؛ واقعا باید به این موضوع اعتقاد داشت که مردم از کیوسک های مطبوعاتی رخت بر بسته و وارد موبایل ها شده اند. هر موبایل یک کیوسک مطبوعاتی برای شهروندان است. باید قبول کرد روی کیوسک های مطبوعاتی درآمد همشهری بیشتر نمی شود. همه نگاه ها به سمت موبایل رفته است و اینجاست که همشهری باید رقابت خود را جدی تر کند.
    مازاد نیرو در موسسه همشهری یک بحث انحرافی است

    روزنامه نگار قدیمی روزنامه همشهری با اشاره به مشکل افزایش نیرو در تحریریه همشهری توضیح داد: به اعتقاد من تعدیل نیرو آخرین تیری که هر کارفرما می تواند از اسلحه خود شلیک کند.
    اگر این موسسه با ازدیاد نیرو روبه روست، باید فضای کارآفرینی را در این  مجموعه بالا ببریم.  این افتخار نیست که مسئولان همشهری عنوان کنند که در روزنامه به دلیل مشکلات مالی با افزایش نیرو روبه رو هستینذ.مدیران باید به دنبال افزایش کارآفرینی در این موسسه باشند تا از مازاد نیروهای خود استفاده بهینه کنند.
     اگر نیرو زیاد در همشهری بود چرا قراردادهای جدید در روزنامه همشهری بسته شده است آن هم در شرایطی که نیروهای کارآمد در  موسسه همشهری زیاد است.
    وی تاکید کرد: به نظر می رسد برخی با بیان این  بحث های انحرافی به دنبال این هستند تا مسیر روزنامه را از ریل اصلی خارج کنند. اگر مدیران ارشد روزنامه  به این نتیجه رسیده اندکشتی همشهری به گل نشسته است حرکت دوباره این کشتی به  توان ناخدای آن بستگی دارد تا مانع غرق شدن کامل شود.

    به نظر می رسد که اگر همشهری رسانه های متعددی را در فضای آنلاین ایجاد کند، با وجودنیروهایی که دارد حتما با کمبود نیرو  نیز روبه رو خواهد شد. اگر سیاست مدیران روزنامه این باشد که همشهری مجلات، همشهری محله  و همشهری استان ها را تعطیل کند و نیروهای این نشریات را داخل تحریریه جمع کند، معلوم است که با افزایش نیرو مواجهه خواهد شد.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی