وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    در حالیکه ساخت ساختمان های دارای نمای شیشه ای در تهران ممنوع است، بیمارستان امام خمینی ساختمان 800 تختخوابی مهدی کلینیک را با نمای شیشه ای می سازد.
    تخلف آشکار بیمارستان امام خمینی در ساخت مهدی کلینیک/ فاجعه ای در راه است؟

    به گزارش تیترشهر: مدتهاست ساخت ساختمان هایی با نمای شیشه ای در تهران ممنوع شده است، این ممنوعت به دلایل مختلف از جمله ایمنی پایین و هدر رفت انرژی تعیین شد.

    متاسفانه اما تا امروز ساختمان های زیادی در تهران به صورت غیرقانونی با نمای شیشه ای ساخته شده اند و هیچ کس نیز در این زمینه پاسخگو نیست.

    قانون صراحتا ساخت ساختمان با نمای شیشه ای را ممنوع کرده اما بسیاری از برج های تهران اکنون با نمای شیشه ای در حال ساخت هستند.

    یکی از این ساختمان ها، ساختمان بیمارستان 800 تختخوابی امام خمینی با نام مهدی کلینیک است. این ساختمان که قرار است ظرفیت 800 تخت را به بیمارستان امام خمینی اضافه کند، چند سال قبل با کمک یکی از خیرین عملیات ساختش آغاز شد اما بعد از مدتی به عللی که اعلام نشد، خیر از ادامه کار منصرف شد.

    این ساختمان نیمه کاره ماند تا اینکه چندی پیش یک از بانک های سابقا دولتی تصمیم به مشارکت در ساخت آن گرفت.

    همینطور که عملیات ساخت و ساز پیش می رفت، تخلف مشهود سازنده نیز نمایان تر می شد. بیمارستان که باید محل ایمنی برای بیماران باشد و حداقل در مقابل زلزله زیر 6 ریشتر مقاوم باشد، با نمای شیشه ای ساخته شد تا در صورت وقوع زلزله ای کوچک در زمستان، بیماران از سرما داخل آن یخ بزنند.

    امروز در حالیکه یک پنجم نمای ساختمان تکمیل شده، هنوز فرصت باقیست تا مسئولان مانع ساخت آن با نمای شیشه ای شوند و از بروز یک فاجعه جلوگیری کنند.

    نمای شیشه‌ای ساختمان‌های بدون مجوز تخریب می شود

    عضو شورای شهر تهران گفت: در مورد ساختمان‌هایی که بدون ضوابط از نمای شیشه‌ای استفاده می‌کنند، باید عملیات تخریب نما انجام شود.

    افشین حبیب‌زاده رئیس کمیسیون نظارت شورای شهر تهران با اشاره به ساختمان‌هایی که از نمای شیشه‌ای استفاده می‌کنند گفت: استفاده از نمای شیشه‌ای طبق قانون ممنوع است اما اگر پروانه صادر شده باشد، می‌توان این کار را انجام داد.

    عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در هر منطقه شهرداری کمیته‌ای تحت عنوان «کمیته نما» مسئول صدور مجوز برای نمای ساختمان‌های در حال ساخت است گفت: اگر کمیته نما برای ساختمانی مجوز استفاده از نمای شیشه‌ای را صادر کرده و شخص سازنده دارای پروانه است، این کار قانونی است.

    وی تصریح کرد: اگر کسی خارج از ضوابط اقدام به صدور مجوز نمای شیشه ای کرده، می‌توانیم به این مسئله ورود کنیم و در نهایت عملیات تخریب انجام شود.

    قانون ممنوعیت ساخت نمای شیشه‌ای فقط برای شهروندان عادی است

    سالاری با اشاره به استفاده از نمای شیشه‌ای در ساختمان مجلس و ساختمانهای دولتی گفت: ظاهرا قانون فقط برای مردم عادی است.

    محمد سالاری عضو شورای شهر تهران با اشاره به ممنوعیت ساخت نمای شیشه‌ای در ساختمان‌ها و گسترش استفاده از نمای شیشه‌ای در ساختمان‌های دولتی اظهار کرد: قوانین مربوط به ممنوعیت ساخت نمای شیشه‌ای در ساختمان‌ها ظاهرا فقط برای مردم عادی است.

    عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: اگر اعتقاد داریم که باید نماهای شهری مبتنی بر اصول معماری ایرانی و اسلامی باشد، باید اصول تعیین شده برای نماهای ساختمانی که در کمیته‌های نمای مناطق و مرکز لحاظ شده‌اند را رعایت کنیم.

    وی با اشاره به استفاده از نمای شیشه‌ای در برخی ساختمان‌های دولتی نظیر مجلس شورای اسلامی و شرکت بورس تهران گفت: چرا باید یک ساختمان دولتی با این خصوصیات ویژه به عنوان المان شهری قانون را رعایت نکند.

    سالاری با بیان اینکه این رفتارها نشان می‌دهد، قانون فقط برای مردم عادی شهر است، تصریح کرد: اگر دولت، سازمان‌ها و شرکت‌های مربوط به حاکمیت در ساخت بناهایی نظیر آنچه در کنار مجلس شروع به ساخت آن شده و یا ساختمان TOD که در مرکز عباس ‌آباد است قوانین مربوط به نمای ساختمان را رعایت نکنند، نتیجه می‌گیریم این قانون فقط برای شهروندان عادی است و با اصل رعایت حقوق شهروندی و اجرای قانون منافات دارد.

    عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه از شهرداری می‌خواهیم در خصوص این موارد با جدیت عمل کند، گفت: نهادهای نظارتی باید به وظایف خود عمل کنند تا ما به زودی شاهد اجرای قانون در این موارد باشیم.

    ساخت ساختمان تمام شیشه‌ای اکیدا ممنوع است

    مهدی چمران رئیس سابق شورای شهر تهران با اشاره به مصوبه دوره پیشین شورای شهر در خصوص محدودیت ساخت نمای شیشه‌ای در ساختمان‌ها اظهار کرد: ساخت نمای شیشه‌ای برای ساختمان‌های مسکونی تا 60 درصد شیشه مجاز است و برای ساختمان های غیر مسکونی نمای صد درصد شیشه‌ای ممنوع است.

    وی تصریح کرد: ساخت نمای شیشه‌ای در ساختمان‌های غیر مسکونی بین 60 تا 100 درصد منوط به مجوز کمیته نما است.

    ساخت ساختمان نما شیشه ای بانک مرکزی در عباس آباد غیرقانونی است

    چمران با اشاره به ساخت ساختمان بانک مرکزی در عباس‌آباد که نمای صددرصد شیشه دارد، گفت: این اقدام کاملا غیر قانونی است و ما هم هنگام شروع کار آن‌ها به شدت اعتراض کردیم.

    رئیس سابق شورای شهر تهران با بیان اینکه در آن زمان پرونده را در شورای شهرسازی مطرح کردیم، گفت: آن‌ها به صورت کتبی اعلام کردند که باید این کار متوقف شود و علی رغم اینکه دستور توقف کار از طرف آخوندی وزیر راه و شهرسازی آمده بود، حرف او را هم بر زمین گذاشتند و به کار خود ادامه دادند.

    وی خاطر نشان کرد: ساخت این ساختمان خلاف مصوبه شورای عالی شهرسازی است، علاوه بر این عباس آباد یک منطقه فرهنگی و فضای سبز است و نباید ساختمان اداری به این شکل آن جا باشد.

    گردن کلفتی، عامل بسیاری از ضابطه ‌شکنی‌هاست

    علی اعطا با اشاره به مصوبه شورای شهر تهران در دوره‌های قبل در رابطه با محدودیت استفاده از نمای شیشه ای گفت: بر اساس مصوبات شورا محدودیتهایی برای نماهایی که بیش از ۵۰ درصد مصالح سطح کل نما شیشه است تعیین شده است‌. مصوبه شورا در سال ۱۳۸۵ که در خصوص بهینه سازی مصرف سوخت و استفاده از مصالح مناسب در نما بوده است، محدودیتهایی از قبیل نظارت بیشتر، در نظر گرفتن نکات فنی و اتصالات را در نظر گرفته و عوارضی را تعیین کرده است‌. در رابطه با ساختمان‌های دارای اهمیت بالا نیز باید کمیته نماهای شاخص تصمیم بگیرد.

    سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه این کمیته در معاونت شهرسازی تشکیل می‌شود اظهار کرد: در کمیته بناهاى شاخص که فعلا از طرف شورای شهر ناظر ندارد، تنها نماهای شاخص تصویب می‌شود. در اینجا دیگر مانند کمیته‌های نما که در مناطق 22 گانه نسبت به نماهای عام تصمیم‌گیری می‌کنند، لزوما بر اساس ضوابط و دستورالعمل خاصی عمل نمی‌شود.

    وی در خصوص کمیته نماهای شاخص ادامه داد: این کمیته برای این است که اعضا در سطح بالاتری از لحاظ علمی و سازمانی حضور داشته باشند و بتوانند با دقت بیشتری نماهای شاخص را بررسی کنند.

    اعطا تصریح کرد: هم کمیته‌های نما که در مناطق 22گانه فعال هستند و هم کمیته نماهای شاخص که در معاونت شهرسازی ومعماری است، بر اساس بخشنامه‌های داخلی شهرداری شکل گرفته‌اند و شورا مصوبه‌ای در این خصوص نداشته است.

    وی با اشاره به قوانین مربوط به نماهای شیشه‌ای اظهار کرد: در این مورد در ضوابط یکسری محدودیت‌ها داریم، اما وقتی یک پروژه به کمیته‌ای می‌رود که قرار است در مورد بناهای شاخص تصمیم‌گیری کنند ممکن است آنجا به صورت موردی تشخیص دهند که استفاده از نمای شیشه‌ای ایرادی ندارد.در این رابطه باید بررسی های فنی و نظارت دقیقی صورت گیرد.

    اعطا با بیان اینکه در بحث معماری علاوه بر ضوابط شاخص‌های دیگری هم دخیل هستند، ادامه داد: اگر در مواردی خاص این کمیته تشخیص بدهد که پروژه می‌تواند با ضابطه عدم بکارگیری نمای شیشه انطباق نداشته باشد، منعی برای استفاده از نمای شیشه‌ای وجود ندارد؛ چون وقتی قرار است یک اثر معماری خوب خلق شود یک میزان از انعطاف لازم است تا این خلاقیت با لحاظ نمودن نکات فنی ظهور پیدا کند.

    سخنگوی شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: اما ساختمان‌ها به طور عام باید از ضوابط پیروی کنند. از سویی دیگر هم تا حدودی به ساختمان‌های شاخص اجازه خلاقیت داده می‌شود، ولی به شرطی که کمیته نماهای شاخص آن را تایید کند، نه به واسطه گردن کلفتى فلان سازنده که فکر کند زور دارد و می‌تواند هر کار خلاف ضابطه بکند و کسی هم حق ندارد جلوی او را بگیرد.

    وی تصریح کرد: بسیاری از ناهنجارى ها که در شهر رخ می‌دهد و با ضوابط تطبیق ندارد، به دلیل گردن کلفتی برخی افراد است.

    اعطا با بیان اینکه به هر ترتیب این لایحه را دنبال می‌کنیم تا در شورا به تصویب برسد اظهار کرد: آنوقت می‌توانیم نظارت جدی‌تری بر روی این موارد داشته باشیم.

    وی افزود: ما در حال حاضر در کمیته نماهای شاخص ناظر نداریم در حالی که باید داشته باشیم و ناظری هم انتخاب خواهیم کرد باید یکی از متخصصین برجسته باشد تا بتواند فرآیند آن را کنترل و اسناد پروژه را بررسی کند.

    سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه شورا در سال 93 مصوبه‌ای داشته و شهرداری را مکلف کرده که لایحه‌ای در مورد نما بیاورد اظهار کرد: شهرداری هیچگاه این لایحه را نیاورد، اما ما در این دوره موضوع را پیگیری کردیم و از آنجایی که یک بحثی در حوزه معماری و طراحی شهری است، ما ذیل آن یک دبیر خانه تشکیل دادیم که دبیرخانه شامل ناظر‌ین شورا در مناطق 22گانه است و به صورت دوره‌ای جلسه برگزار می‌کند.

    وی افزود: در این جلسات نمایندگان شورا در کمیته نمای مناطق گزارشی از روند بررسی نما در مناطق ارائه می دهند و با آسیب شناسی وضع موجود در راستای ارتقا کیفیت و نظارت بر کمیته های نما مناطق برنامه ریزی می شود.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی