وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
     
    شهر > شهری - گزارش عملکرد ۱۲ ساله شهرداری تهران درحوزه شهرسازی و معماری در صحن علنی شورای شهر ارائه شد.

    ازجمله مهم‌ترین نکاتی که از سوی پژمان پشمچی‌زاده، معاون معماری و شهرسازی به آ‌ن پرداخته شد میزان پایبندی شهرداری تهران به طرح‌های جامع و تفصیلی و میزان جمعیت‌پذیری شهر تهران بود تاجایی که در طرح تفصیلی شهر تهران مجموع ظرفیت ساخت‌وساز 764میلیون مترمربع پیش‌بینی شده اما آنچه در زمان ابلاغ صدور پروانه یعنی از سال‌91 انجام شد 104میلیون مترمربع ساخت وساز است.

    به‌عبارت دیگر و با توجه به این امر 660میلیون مترمربع از ظرفیت ساخت‌وساز در شهر تهران باقی است.پژمان پشمچی‌زاده از ظرفیت جمعیت‌پذیری به‌عنوان مخاطره جدی تهران نام برد و از تلاش‌های شهرداری تهران برای کاهش این ظرفیت سخن گفت و افزود: ما سعی کردیم در یک پایش هدفمند با کاهش پهنه مسکونی ظرفیت جمعیت پذیری شهر را در افق برنامه یعنی1405بیش از 500هزار نفر کاهش دهیم و به 10میلیون نفر برسانیم؛ به این معنی که در آخرین پایش صورت گرفته روی طرح جامع نه‌تنها 863هکتار از پهنه مسکونی کاسته شد بلکه از سهم مسکونی پهنه مختلط هم کاستیم. پهنه G یا حفاظتی را به 833هکتار افزایش دادیم و با تبدیل فضای عمومی از پهنه مدیا سنتر 550هکتار دیگر به 833هکتار پهنه حفاظتی اضافه کردیم.

    معاون معماری و شهرسازی شهردار تهران با اشاره به اینکه نگاه برنامه‌ریزان شهری و تصویب‌کنندگان طرح‌های جامع و تفصیلی نگاه اصلاحی بوده، گفت: اگر این برنامه‌ها به موقع مورد پایش و کاستی‌های آن مورد توجه قرار نگیرد تأثیرگذاری خود را از دست می‌دهد و ضد‌توسعه عمل می‌کند. به گفته پشمچی‌زاده این پیشنهاد شهرداری تهران هم‌اکنون در شورای‌عالی معماری و شهرسازی در دست بررسی است.

    • حال تهران خوب نیست؟

    معاون معماری وشهرسازی شهردار تهران افزود: در طرح جامع در کنار شهرداری تکالیف قانونی قابل توجهی برعهده قوای مختلف گذاشته شده که درصورت نبود روحیه هم افزایی کار توسعه پایدار در شهر پیش نخواهد رفت. وی با غیرفنی خواندن جمله حال تهران خوب نیست، گفت: از جیب هر شهروند برای نگهداشت شهر سالانه 2میلیون و 200هزار تومان هزینه می‌شود نباید تمام انرژی، زحمات و هزینه‌هایی که شهروندان متقبل شدند با اینگونه بی‌توجهی‌ها نادیده انگاشته شود.

    یکی دیگر از نکاتی که درگزارش پشمچی‌زاده به آن اشاره شد این بود که براساس گزارش مرکز آمار ایران و بانک مرکزی امسال افزایش ارزش مسکن 2/5درصد نسبت به سال گذشته رشد داشت اما تنها نقطه‌ای از کشور که دارای ارزش افزوده بیشتر از تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی بوده منطقه‌12با 12درصد رشد بود که این نکته بسیار خوبی است و به معنی بازگشت زندگی و سکونت به منطقه تاریخی و مرکزی شهر تهران است که می‌رفت خالی از سکنه شود. وی در تشریح سایر دستاوردهای دیگر مدیریت شهری گفت:

    محور انقلاب خط جداکننده شمال و جنوب شهر است که 54درصد جمعیت در بالای انقلاب و 46درصد در جنوب انقلاب ساکن هستند. از سوی دیگر ما 52درصد افزایش سرانه‌ در شمال محور انقلاب و 48درصد در جنوب محور انقلاب داشتیم.

    معاون شهردار تهران همچنین از توسعه زیرساخت‌های هوشمند‌سازی‌ شهر سخن گفت، امری که باعث شده تا زمان صدور پروانه در یک دوره 12ساله از 120به 55روز کاهش یابد. در بحث سنجش بهبود فضای کسب و کار نیز در سال‌2007رتبه شهرداری67بود که در سال 2017به 27ارتقا یافت؛ ضمن اینکه در موضوع پروانه ساخت‌وساز کلان برون سپاری صورت گرفت تاجایی که شهرداری تهران دراین بخش دیگر هیچ نقشی ندارد.

    معاون معماری و شهرسازی همچنین از 2درصد نوسازی در شهر از ابتدای ابلاغ طرح تفصیلی سخن گفت و تأکید کرد: در 5سال گذشته بطور متوسط سالی پروانه ساخت80هزار واحد مسکونی صادر شده که با لحاظ‌کردن خانوار سه نفره، 144هزار نفر ظرفیت جمعیت‌پذیری را اضافه کردیم که در افق طرح جامع برابر با یک میلیون و 296هزار نفر می‌شود. وی در مورد وضعیت بلند مرتبه‌سازی‌ در منطقه‌22و شائبه‌هایی که درمورد صدور بی‌رویه پروانه دراین منطقه مطرح است نیز گفت: پروانه‌های صادره در منطقه‌22هنوز از ظرفیت جمعیت‌پذیری خودش نگذشته است.

    • تذکراتی به صلاح شهروندان

    رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری آخرین نطق پیش از دستور خود را در شورای شهر تهران قرائت کرد. وی با اشاره به اینکه دراین چهارسال تذکراتش همه برای انجام وظایف نمایندگی و صلاح شهروندان بود، گفت: شاخصی مورد وثوق برای سنجش کارآمدی و اثربخشی دقیق کیفیت هزینه‌ها در مدیریت شهری وجود ندارد درحالی‌که باید درمورد شاخص‌هایی همچون وضعیت کیفیت هوای شهر، بافت‌های فرسوده، نگهداری از باغات، نوسازی و توسعه حمل‌ونقل عمومی، مدیریتِ پسماند و رضایتمندی شهروندان از خدمات ارائه شده پاسخگو باشیم. وی خواستار روشن شدن میزان دارایی فروخته شده و افزایش تملک دارایی به سرمایه‌های شهر شد وگفت: لازم است نهادی خارج از مدیریت شهری این شاخص‌ها را سنجش کند.

    • نصب یادمان شهید حججی در شهر

    24 مرداد ماه از سوی شورای شهر تهران یک طرح دوفوریتی به تصویب رسید. این طرح مربوط به ساخت و نصب یادمانی از شهید محسن حججی در یکی از میادین مرکزی شهر تهران بود. این یادمان قرار است یادآور صلابت، اقتدار و بزرگ‌منشی این شهید والامقام باشد. همچنین قرار شده فراخوانی از همه هنرمندان صورت گیرد تا بهترین اثری که بتواند این مفهوم را منتقل کند انتخاب شود.

    یکی دیگر از دستورات جلسه اختصاص به گزارشی از وضعیت منطقه 15داشت که از سوی بهمنی دبیر شورایاری منطقه قرائت شد. در پایان این گزارش شورایاری منطقه 15به نیابت از مردم منطقه یک چفیه را به رسم تقدیر از عملکرد 12ساله محمدباقرقالیباف شهردار تهران به ایشان هدیه کرد. این چفیه از سوی پدر شهیدان قاسمی به قالیباف اهدا شد البته در نبود شهردار تهران مهدی چمران رئیس شورای شهر به نمایندگی این هدیه را دریافت کرد.

    جدول

     

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی