معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام این مطلب که تا پایان سال جاری (۹۶)، ۶ جلسه دیگر در شورایعالی شهرسازی و معماری برگزار خواهد شد، از رویکرد جدید دبیرخانه شورایعالی برای طرح مباحث کلیدی همچون تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر توسعه و نیز بحران تخریب و تغییر نقش رودخانههای شهری، خبر داد.
محمدسعید ایزدی معاون معماری و شهرسازی با اعلام این مطلب که شورایعالی شهرسازی و معماری ایران تا پایان سال جاری (۹۶)، ۶ جلسه دیگر را برگزار خواهد کرد به خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، گفت: رویکرد جدید دبیرخانه شورایعالی شهرسازی و معماری، ارائه مباحث کلیدی توسعه در جلسات شورا است.
در ادامه معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: مجموعه کتابهایی تحتعنوان مروری بر مصوبات شورایعالی به همت دبیرخانه شورایعالی و معاونت معماری و شهرسازی منتشر شد که دربرگیرنده مصوبات شورایعالی در موضوعاتی مانند: مناسبسازی محیط برای معلولان، بلندمرتبهسازی و ضوابط ایرانی- اسلامی است که همه آنها قابلیت پیگیری و مطالبهگری را دارند.
همچنین ایزدی گفت: امروزه شهرها با مسائل و چالشهای فراوانی روبهرو هستند و شورایعالی معماری و شهرسازی موظف است ضمن بررسی مسائل با اولویتبندی آنها نسبت به تشریح ابعاد آن و ارائه راهبردها و راهکارهای اجرایی برونرفت از این چالشها اقدام کند.
وی دستورجلسه دوازدهمین جلسه شورا را در سال ۹۶، با موضوع بررسی تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر توسعه آتی شهرها را بسیار مهم خواند و اظهار داشت: تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر توسعه که به توسعه شهری می پردازد راهکارهای مناسبی ارائه می کند و این یکی از پرچالشترین مسایل کشور بوده و هست که طرح آن در شورا و تلاش برای اجماع تمامی دستگاهها بر روی آن نشانگر اهمیت موضوع است.
معاون وزیر راه و شهرسازی، بحران تخریب و تغییر نقش رودخانههای شهری (یکی از حیاتیترین منابعزیستی شهرها) را از دیگر چالش شهرهای معاصر برشمرد و افزود: شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در سیزدهمین جلسه شورا به موضوع بررسی تجارب موفق داخلی و خارجی در بازآفرینی رودخانههای شهری پرداخت.
ایزدی گفت: ارائه ویژگیهای سیاست بازآفرینی رودخانههای شهری و نقش دستگاههای مختلف در تحقق اهداف این سیاست در جلسه شورایعالی طرح شد و مورد بررسی قرار گرفت که گزارش ارائه شده حاصل تلاشهای ارزشمند همکاران شرکت عمران و بهسازی شهری و متخصصان و مدیران مرتبط در وزارت نیرو است.
گفتنی است، در جلسات شورایعالی، نمایندگانی از جامعه مهندسان مشاور و انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز حضور داشتند و همچنین برای نخستین بار است که به دعوت دبیر شورایعالی شهرسازی نمایندگان تشکلهای حرفهای در جلسات شورا حضور پیدا میکنند.