تغییر رویکرد در شهرسازی سنتی سبب فردگرایی میشود/لزوم ایجاد فرهنگ استفاده از خدمات مهندسی

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حیدر اسکندر پور بعدازظهر امروز در آیین تقدیر پیشکسوتان در حضور مدیرکل بنیاد مسکن، فرماندار شیراز و رئیس شورای شهر شیراز، شهردار جدید شهر صدرا اظهار داشت: باید به نقش و جایگاه حرفهی مهندسی در پیشرفت، نگاه دقیقتری داشته باشیم.
وی بابیان اینکه مهندس کسی است که یک تفکر و اندیشه ذهنی را به عرصه ظهور برساند، افزود: مهندسین کسانی هستند که میتوانند با ترکیب علم، فن و هنر، اندیشه را تبدیل به یک فرم کنند که این فرم میتواند سالهای بسیاری در خدمت انسان قرار بگیرد.
شهردار شیراز بابیان اینکه بافت تاریخی در شهرسازی ما بهخصوص در شیراز یک ثروت عظیم است، گفت: درواقع هنر، اندیشه و دست توانای معماران کاری کرده است کارستان، البته هر آنچه در شهرها میبینیم، حاصل دست و اندیشه مهندسین رشتههای مختلف است.
اسکندرپور تصریح کرد: در شهری مثل شیراز به دلیل تغییر رویکرد در شهرسازی و ساخت سازها، نظام تعاملی از بین رفته و مردم کمتر فرصت باهم بودن رادارند که این تغییر رویکرد در شهرسازی باعث شده جامعه به سمت فردگرایی پیش برود که فقط مخصوص ایران هم نیست.
وی با اشاره به لزوم بازنگری حوزه شهرسازی، ادامه داد: اگر بازنگری صورت نگیرد، فضای تعاملی را در شهرها از دست میدهیم و با مشکل جدی فرهنگی روبهرو میشویم.
شهردار شیراز بابیان اینکه به حضور اندیشه و تفکر مهندسان برای حل چالشهای کشور نیازمند هستیم، مطرح کرد: یک مهندس ابتدا صورتمسئله را مشخص کرده و در پی تشخیص درست مسئله است، این به دلیل نحوه تربیت تحصیل و حرفهی آنها است که باعث میشود کلیگویی و کلی بینی نداشته باشند.
اسکندر پور بابیان اینکه توسط مهندس مشکلات، چالشها و فرصتها بهدرستی شناسایی میشود، خاطرنشان کرد: امروز کشور با توجه به چالشهایی که در حوزههای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارد به حضور اندیشه مهندسان بیش از گذشته نیازمند است.
وی بیان کرد: بخشی از زیرساختها باوجود نظاممهندسی حلشده و با اصلاح قوانین صنفی مهندسی در بخشهای متفاوت میزان اثرگذاری این سازمان بیشتر میشود.
شهردار شیراز بابیان اینکه نه با الزام و اجبار نمیشود بلکه با اقناع میشود پیشرفت کرد، گفت: امروز همه در عرصههای مختلف مهندسی خواهان حضور مهندسان بهخصوص در بخشهای طراحی، نظارت و اجرا هستند.
اسکندرپور تصریح کرد: برای اقناعسازی مردم نیاز به کار و رعایت اخلاق دقیق حرفهای است؛ مردم نباید حس کنند که حضور مهندس به معنای ابتدا و انتهای کار است که در این صورت مردم در این مسئله همراهی نمیکنند.
وی افزود: زمانی مردم اقناع میشود که حضور مهندس در مرحله طراحی و اجرایی نیاز کنند که از اعضای نظاممهندسی خواهش میکنم که سازوکارهای لازم برای اقناعسازی را فراهم کند.