تهران - ایرنا- وزارت راه و شهرسازی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای حفاظت، مرمت و احیای بافت های تاریخی تفاهمنامه همکاری های مشترک امضا کردند.

به گزارش ایرنا، این تفاهمنامه روز سه شنبه به امضای عباس آخوندی وزیرراه وشهرسازی و علیاصغر مونسان معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رسید.
ایجاد همکاریهای مشترک در زمینه سیاستگذاری، برنامهریزی مدیریت یکپارچه و اجرای برنامههای حفاظت، مرمت و احیای بافتها و محدودههای تاریخی شهری، بازآفرینی محدودهها و محلههای هدف برنامههای احیا، بهسازی و نوسازی شهری از مهم ترین اهداف امضای این تفاهمنامه است.
بهرهمندی و بهرهگیری از ظرفیتها و توانمندیهای برای نظام مدیریت «حفاظت از بافتهای تاریخی شهرها» و تقویت فرصتهای شغلی از طریق ارتقای صنایع دستی و گردشگری، ایجاد هماهنگی و همکاری بین دستگاههای اجرایی به منظور برنامه ریزی، تصمیم گیری و نحوه اقدام در محدودههای مورد نظر از دیگر اهداف این تفاهم نامه است.
همچنین تفاهمنامه دیگری بین شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به نمایندگی هوشنگ عشایری، معاونت معماری و شهرسازی و دبیرخانه شورایعالی معماری و شهرسازی ایران به نمایندگی محمد سعید ایزدی و معاونت امور استانهای سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی علی دارابی در وزارت راه وشهرسازی به امضا رسید.
هدف از امضای این تفاهمنامه بهرهگیری از ظرفیت های موجود در امور شهرسازی و مسکن و احیای بافتهای فرسوده شهری و روستایی از طریق روشهای کارآمد و جلوگیری از گسترش حاشیه نشینی در شهرها و ساماندهی بافتهای حاشیهای نامناسب شهری است تا اهداف محرومیتزدایی و عدالت اجتماعی با رعایت حقوق شهری و شهروندی در محدودههای هدف بازآفرینی شهری محقق شود.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: تأکید اصلی ما در تفاهمنامه همکاری با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همکاری دوجانبه در بحث بازآفرینی شهری است که عمدهترین آن در حفظ ساختمانهای باارزش و تاریخی در کل کشور خواهد بود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی عباس آخوندی در حاشیه سی و سومین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار و امضای تفاهمنامه مشترک با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جمع خبرنگاران گفت: به نظر ما اساسا شهرها بدون ساختمانهای با ارزش و تاریخی و بدون میراث فرهنگی، معنی خاصی ندارد. آنچه که به زندگی در شهرها معنا میدهد همان مفهوم تمدنی و فرهنگی است و آنچه که برای ما و در این تفاهم نامه مهم است حفظ این بناها در کشور و افزایش بهرهوری ساختمان است که موجب ارتقاء کیفیت زندگی و گردشگری در شهرها و روستاها خواهد شد.
آخوندی افزود: حال میخواهد این ساختمانها ارزش تاریخی و کارکردی داشته باشند یا ساختمانهایی باشد که در دوران مدرن ایجاد شده است ما در این تفاهم نامه به دنبال این هستیم که ببینیم چگونه میتوان از این بناها حداکثر بهرهبرداری را بدست آورد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: نهایتا با حفظ این بناها در شهرهای جدید می توان بخش عمدهای از صنعت که به گردشگری مرتبط است و تولید اشتغال میکند را احیاء کرد. لذا توجه به مفهوم گردشگری برای ما مهم است.
وی با اشاره به اینکه کار وزارت راه و شهرسازی و سازمان میراث فرهنگی کاری بسیار تنگاتنگ است ادامه داد: برای طراحی یک شهر، از زمانی که می خواهیم شهر را طراحی کنیم تا مرحله اجرای آن و پیادهسازی طرحهای محلهمحوری برای بازآفرینی شهری پایدار و همچنین پاسخگویی به مسکن در این بافتها که دارای ظرفیت بسیار زیادی برای پاسخگویی به مسکن را در شهرها دارد نیازمند همکاری هستیم.
آخوندی افزود: طراحی سیستمهای حمل و نقل و امکان گسترش دسترسی به بافتهای با ارزش شهری هستیم که بتواند قدرت جذب گردشگر را داشته باشد باید با همکاری وزارت راه وشهرسازی و سازمان میراث فرهنگی انجام شود تا بهترین نتیجه را در بر داشته باشد.