تهران، نیازمند راهکارهای جزئی نگرانه است / انتظار فعالان شهری برای شنیدن راهکارهای عملیاتی
شهردار جدید تهران در اولین جلسه کاری امروز به سرفصل هایی برای اداره شهر تهران اشاره کرد که درجای خودش قابل بحث و بررسی است. افشانی موضوعاتی نظیر محله محوری، پاسداری از حقوق ادیان مذاهب، به کارگیری زنان درعرصه مدیریت شهری، مدیریت بحران وساختمان، آسیب های اجتماعی، زیست پذیر شدن محلات سطح شهر تهران، توسعه حمل وعمومی، تملک باغات، ضابطه مند کردن استخدام های نیروی انسانی ، تحکیم رابطه با دولت، بافت فرسوده را از مهم ترین مسائل شهر تهران بر شمرده است.
به گزارش تیتر شهر: یکی از موضوعاتی که شهردار هفدهم شهر تهران به آن اشاره کرده، پاکیزگی و نظافت شهر است که به اعتقاد وی باید جدی گرفته شود.
افشانی دراین رابطه یادآور شده؛ اصلاح قوانین و مقررات، استفاده از ایده ها، ابتکارات و نظرات کارشناسی بدنه شهرداری تهران و ایجاد اتاق فکر با اتکاء به نیروهای داخل مجموعه از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
اگرچه شهردار جدید تهران به موضوعات مهمی اشاره کرده است اما فعالان حوزه شهری معتقدند این سرفصل ها هرکدام نیازمند برنامه عملیاتی جدی است و گفتن این دردها چیز جدیدی به شمار نمی آید.
واقعیت این است که با وجود بدهی کلان شهر تهران که عده ای آن را به 52 هزار میلیارد تعبیر کرده ( به دلیل عدم حسابرسی های دقیق درباره عدد دقیق بدهی ها نیز ابهاماتی وجود دارد .) اداره شهر تهران چندان آسان نیست .
شهردار تهران با این وعده که تأمین درآمد شهر و شهرداری تهران باید بدون ایجاد فشار به مردم حاصل شود. این سخن فی نفسه موضوع مهمی است اما در شرایط افت ساخت وساز و رکود بازار مسکن و عدم فرهنگ به موقع بقیه عوارض شهری توسط مردم ( به دلیل بدینی به مدیریت شهری واوضاع بد اقتصادی) با کدام مدل اقتصادی می توان برای تهران برنامه ریزی کرد و به در آمد زایی رسید ؟
آیا در شرایط شکست برجام می توان چشم امید به قراردادهای بی او تی و پروژه های مشارکتی با کشورهای همسایه به خصوص در حوزه حمل ونقل شهری داشت یا باز هم باید با تکیه بر منابع داخلی و یا همراهی برخی نهادها مشکلات ومعضلات شهر تهران را حل کرد.
موضوع دیگر که شهردار تهران به آن اشاره کرده اند، موضوع محله محوری است تهران 354 محله دارد شعار محله محوری بیش از 12 سال در مدیریت شهری شنیده می شد این درحالی است که بسیاری از محلات تهران حتی از اسفالت مناسب و برخورداری از یک فضای سبز کوچک محرومند و شورایاری محلات به دلیل فساد ساختاری به باند انتخاباتی احزاب مبدل شده است از این روز آقای شهردار در قالب کدام رویکرد وبرنامه به دنبال محله محوری هستند و شهرداران مناطق در قالب این رویکرد دارای چه وظایفی هستند؟
آقای شهردار همچنین درحالی به مدیریت زنان در عرصه اجرایی شهرداری اشاره کرده اند که این عرصه تاکنون دستاویز سلیقه ای داشته است ومعلوم نیست درحالی که زنان ما به دلیل نگاه مردانه و عدم ترقی پلکانی تنها رزمه عضویت در احزاب را دارند چگونه می توان راه ورود کم حاشیه حضور زنان متخصص دانشگاهی را در میان سهم خواهی احزاب باز کرد.
احتمال وقوع زلزله همچنان بر شانه تهران سنگینی می کند. زلزله ملارد تن پایتخت را نیز اندکی لرزاند ؛موضوع مدیریت بحران و ناهماهنگی دستگاه ها را بیش از گذشته واضح نمود بسیاری معتقد بودند شهردار تهران به لحاظ نداشتن برخی حکم های اجرایی نباید در راس مدیریت ستاد بحران باشد.
موضوعی که به رغم درستی و نادرستی اش باز هم در قالب ناهماهنگی دستگاه ها معنا می شود که نیازمند رایزنی های جدی قانونی وحقوقی و تدوین برنامه های بلند مدت است زیرا زلزله بعدی تهران دیگر نمایشی نخواهد بود.
تصفیه های بدهی دولت ومتقابل شهرداری که همواره محب مناقشه شهردار و رییس جمهور بوده است با کدام سازوکار حل خواهد شد؟
شهردار تهران به موضوع باغات نیز نظر داشته اند . مصوبه برج باغ که در زمان مدیریت اصول گرایان تمامی باغات شهر تهران را به نابودی کشاند ؛ ملغی شده است اما راهکاری و مصوبه تازه ای برای باغات اندک تهران هنوز در دستور کار نیست.
موضوع مدیریت پسماند و نظافت شهر که جز برنامه ها عملیاتی و اصلی شهرداری تهران است، هنوز روتین وحساب شده یست معضل بوی زباله ها اطراف آراد کوه وکودکان زباله گرد بخشی از معضلات خدمات شهری شهر تهران است که مفصل آن دراین مقال نمی گنجد؛ چالش تازه پیش روی شهر تهران است که باید به آن رسیدگی شود.
بهره گیری از نظر نخبگان بدون حزب بازی و رفع معضل بافت فرسوده با کمک بخش دولتی یا خصوصی بخش دیگری از سوالات بی پاسخی است که اصحاب رسانه و فعالان شهری خواستار پاسخ هایی دقیق تری به آن در روزهای آتی هستند.