به گزارش تیتر شهر ،علی بیت اللهی رییس بخش زلزله شناسی وزرات راه و شهرسازی گفت: شهر مشهد با دارا بودن حدود 390 هزار واحد مسکونی بدون اسکلت ،دارای بیشترین ساختمان های مسکونی بدون اسکلت در کشور است.شهرهای تهران،شیراز،اصفهان و قم نیز در رده های بعدی قرار دارند.
به گفته وی شهرهای اهواز، کرمانشاه، یزد، ارومیه ، تبریز وکرمان نیز دارای تعداد قابل توجهی واحدهای مسکونی بدون اسکلت هستند.پرواضح است که در صورت رخداد زلزله ،واحدهای مسکونی بدون اسکلت اسیب بیشتری می بینند.نکته قابل توجه این است که وجود واحدهای مسکونی بدون اسکلت در مناطق با خطر لزره ای بالا،احتمال آسیب دیدگی را نیز افزایش می دهد.در واقع دراین ساختمان ها تخریب معمولا با فروریزش همراه می شود که تلفات جانی بیشتری نیز به دنبال خواهد داشت.
بر این اساس تعداد کل ساختمانهای تهران (منظور واحدهای مسکونی که مرکز آمار ایران در سرشماری مسکن به آنها استناد میکند، نیست) حدود یک میلیون و 200هزار دستگاه است که حدود نصف این تعداد ساختمانهای اسکلتدار (فولادی یا بتنی) و نصف دیگر ساختمانهای بنایی، نیمه اسکلتی و مواردی از این قبیل است که در برابر زلزله مقاومت لازم را نخواهند داشت.
همچنین مناطق 4(نارمک، تهرانپارس و... در شرق و شمال شرق تهران) و18(یافت آباد، آذری و... در جنوب غرب) و 20(ری و... در جنوب تهران) از نظر تعداد ساختمان دارای بیشترین تعداد هستند. از نظر تعداد ساختمانهای بدون اسکلت مناطق 4و 16(حوالی ایستگاه راهآهن، جنوب تهران) و 20تعداد بیشتری از ساختمانهای بدون اسکلت را دارا هستند.
براساس تراکم ساختمانها نیز باید گفت که مناطق 10و 17و 18دارای بالاترین تراکم ساختمانی در سطح شهر تهران بوده و مناطق 10، 17، 12، 16، 11، 14، 8، 20و 18نسبت به سایر مناطق دارای تراکم بیشتر ساختمانهای آسیبپذیر هستند که در این میان مناطق 10و 17دارای وضعیت نامطلوبتری هستند. علاوه بر ساختمانها، جمعیت کل در مناطق شهری تهران نیز بهعنوان یکی از عناصر مهم در معرض خطر بسیار مهم است.