وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    شاید بتوان گفت ساخت و ساز غیر مجاز و خارج از طرح تفصیلی شهر تهران توسط دانشگاه علوم پزشکی ایران آن هم به متراژ 40 هزار متر مربع نخستین تخلف محمد علی نجفی شهردار شانزدهم شهر تهران است.

    توافق نجفی با وزیر بهداشت برای چشم پوشی از تخلف ساخت و ساز دانشگاه علوم پزشکی/ دستور ساخت و ساز دانشگاه علوم پزشکی  ایران از سوی پیروز حناچی صادر شد!

    به گزارش تیتر شهر: این در حالی است که در مدت زمان کوتاهی که وی سکان اداره شهر تهران را به دست داشت بارها به اجرای قوانین شهری و برخورد قانونی با متخلفان ساخت و سازهای غیر اصولی تاکید کرده بود، اکنون جای سوال است که با توجه به چهره ای که نجفی از خود در میان مدیران شهری و مردم نشان داده بوده، چرا برای چشم پوشی از این تخلف 40 هزار متر مربعی دانشگاه علوم پزشکی ایران تنها به یک توافق ساده با وزیر بهداشت و درمان اکتفا کرده و در این زمینه هیچ گونه شفاف سازی ای انجام نداده است.
    در حال حاضر محدوده برج میلاد و دانشگاه علوم پزشکی که در کنار این مجموعه قرار دارد، از نظر کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران به نقطه قرمز و کانون تخلفات پی در پی مدیریت شهری، پیمانکاران و دانشگاه علوم پزشکی ایران شناخته می شود.
    گودبرداری عمیق کنار برج میلاد تهران و رها کردن آن از یک سو و از سوی دیگر تخلف ساخت و ساز به مساحت 40 هزار متر مربع در کنار برج میلاد ان هم از سوی یک دانشگاه دولتی مواردی است که به اعتقاد دو کمیسیون عمران و شهرسازی این بخش از منطقه 2 تهران را دچار بحران های زیادی کرده است.
    هر چند در گودبرداری کنار مرکز همایش های صدا و سیما و توافقی که پیمانکار نظامی  با مدیریت شهری در مورد ساخت  فاز دوم مجموعه برج میلاد داشت، نشان دهنده تخلف آشکاری است که در زمان محمد باقر قالیباف  روی داده است و حتی اختلاف نظری که بین شهرداری و پیمانکار ایجاد شد به همراه اعتراضاتی که از سوی اعضای شورای چهارم شهر تهران در مورد تخلفاتی که در انعقاد قرارداد و اجرای این فاز از سوی شهرداری و پیمانکار انجام شده بود، در نهایت پروژه را متوقف کرد.
    اما موضوع مهم اکنون اجرای فاز دو برج میلاد نیست بلکه گود رها شده عمیقی است که اکنون به عنوان یک عامل تهدید کننده در کنار این نماد ملی تهران قرار گرفته و کارشناسان را نسبت به عدم تعیین تکلیف آن از سوی مدیریت شهری نگران کرده است.
    تخلف در ساخت و ساز در مجاورت برج میلاد تهران آن هم از سوی یک دانشگاه دولتی به متراژ 40 هزار متر مربع نیز عامل دیگری است که اعضای دو کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر تهران با جدیت بیشتری این زون را که بیشتر تخلفات شهرسازی و معماری در آن انجام شده است را با حساسیت بیشتری مورد بررسی قرار دهند.
    آنطور که رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران اعلام کرده، این  گود پرخطردر کنار سالن همایش‌های برج میلاد قرار دارد. این در حالی است که دوره ایمنی آن گذشته و جزو گودهای پرخطر محسوب می‌شود که باید هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.
    علیخانی ضمن تایید توقف پروژه ساخت فاز دوم برج میلاد تهران به دلیل اختلافی که پیمانکار با شهرداری داشته تاکید دارد: باید هر چه سریع‌تر برای گود کنار برج میلاد تصمیم‌گیری شود، یکی از راه‌ها رفع خطر این است که گود برج میلاد باید پر شود. راه حلب دوم نیز توافق شهرداری با پیمانکار برای حل اختلافات پیش آمده است.
    دور زدن قانون  از سوی محمد علی نجفی شهردار شانزدهم تهران در برخورد با تخلف ساخت و ساز 40 هزار متر مربعی نکته قابل تاملی است که برای نخستین بار از سوی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل عمومی شورای شهر تهران  بر ملا شد.
    هر چند شهردار مستعفی تهران مبنای کار خود را از همان ابتدا مبارزه با تخلفات پنهان و آشکاری که در بدنه شهرداری تهران در دوره های گذشته روی داده بود، تدوین کرده بود و ابلاغ سه بخشنامه ضد فساد در مجموعه شهرداری تهران و متعاقب آن جلوگیری از فروش هلوگرام از وی یک دون کیشوت ساخته بود که قرار است ریشه فساد را در بلدیه تهران بخشکاند.
    آنطور که محمد علیخانی اعلام کرده؛ ظاهراً در دوره آقای نجفی بعد از تخلف صورت گرفته توافقاتی انجام شده که قرار شد اسناد و مدارک را به کمیسیون معماری و شهرسازی و عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران ارائه دهند. سازمان علوم پزشکی بنای اضافه‌ای در دوره قبلی شهرداری تهران ساخته‌اند و مثل اینکه وزیر بهداشت و درمان و شهردار تهران در این خصوص توافقی داشتند که عوارض آن را دریافت کنند و هنگامی که گزارش آن بیاید در این خصوص اظهارنظر خواهیم کرد.
    ساخت و ساز دانشگاه علوم پزشکی ایران قانونی یا غیر قانونی!

    بعد از این اظهارات جنجالی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران واکنش نشان داد و این اقدام دانشگاه را قانونی دانست.
    به گفته دکتر حسن مبارکی؛ بعد از طی مراحل قانونی شهرداری تهران اعلام کرد باید ۴میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بپردازیم که این رقم را نیز به صورت نقد پرداخت شده است.
    به گفته وی؛ ساختمانی که درباره آن گفته شده، متعلق به دانشکده پزشکی دانشگاه ایران است. این پروژه یک سالن ورزشی و محل غذاخوری دانشجویان به وسعت 3000 متر و همچنین  ساختمانی با مساحت ۲۵ هزار متر است و کاربرد آموزشی و پژوهشی دارد.
    از قرار معلوم آغاز ساخت این ساختمان در زمان ادغام دانشگاه ایران و تهران بوده است.اما بعد از جدایی این دو دانشگاه، به دلیل اینکه پروژه بدون هماهنگی شروع شده بود، متوقف شد.
    مدیریت جدید دانشگاه نیز به دنبال این بود که پروژه  با هماهنگی شهرداری منطقه و از طریق مبادی قانونی پیگیری شود. شهرداری نیز بعد از جدایی این دو دانشگاه، جلوی پروژه را گرفته بود و اعتقاد داشت که روند اداری آن باید طی شود. برای انجام این کار نیز نظرات شورای شهر، شهرداری منطقه و شهرداری کل در نظر گرفته شد.
    با توجه به اینکه بارها از سوی شورای شهر تهران تاکید شده بود که محدوده برج میلاد شامل زمین های اطراف بزرگراه‌های همت، یادگار امام (ره)، حکیم و چمران باید طرح جامع داشته باشد، اما این محدوده همچنان فاقد طرح جامع است.
    معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر این مساله که طرح جامع این منطقه را نیز شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ارائه می‌دهد، درباره جلساتی که در زمان شهردار اسبق تهران با مسئولان این دانشگاه برگزار شده توضیح داد: در دوره مدیریت قبلی دانشگاه علوم پزشکی ایران، جلسه‌ای با دکتر حناچی – دبیر وقت شورای عالی شهرسازی و معماری -  برگزار شد که بعد از ان نیز بازدیدی از این پروژه انجام دادند.
     با توجه به اینکه ساختمان دانشکده پزشکی بعد از جدایی دو دانشگاه کمبود شدیدی از نظر فضای آموزشی داشت، پروژه با هماهنگی دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری و بعد از نامه نگاری‌ با دبیر کمیسیون ماده پنج شهرداری تعیین سطح ارتفاع شد که از ساختمان‌های مجاور بلندتر نباشد؛ در حالی که در زمان طراحی ۱۶ طبقه داشته است.
     به گفته مبارکی؛ مسئولان دانشگاه در این رابطه جلساتی نیز با شهرداری دانشتند که نتیجه آن باز شدن پرونده این پروژه  در دفتر خدمات شهر بود. برای این کار نیز کارشناسان شهرداری اقدام به بررسی پردیس دانشگاه  کرده بودند و در نهایت پروانه ساخت برای دانشگاه ایران صادر شد.
    در این رابطه حتی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایران با  محمد باقر قالیباف و معاون وقت امور مناطق شهرداری با هدف بازگشایی پرونده این پروژه برگزار کردند و در نهایت نیز در زمان محمد علی نجفی شهردار قبلی تهران اعلام شد که ۴میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان باید بپردازیم.
    به همین دلیل است که معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران اعتقاد دارد این پروژه از نظر شهرداری منطقه و شهرداری کل مسیر قانونی خود را طی کرده، تمام مشکلات اداری آن برطرف شده و پروژه هیچ مشکل قانونی برای ادامه ساخت در حد ارتفاع تعیین شده، ندارد.
    هر چند با توجه به اینکه هنوز طرح جامعه این محدوده از منطقه 2 از سوی شهرداری تهران تهیه  نشده بود به همین دلیل با هر گونه ساخت و ساز در این محدوده مخالفت می شد. مبنای این مخالفت نیز تاکید شورای چهارم شهر تهران به رعایت طرح جامع این محدوده بود.

    اما با توجه به نبود این قانون بالادستی مسئولان این دانشگاه تمامی پیگیری های خود را از طریق بالاترین مرجع  انجام دادند و حتی با بسیاری از اعضای شورای شهر وقت مانند آقای دبیر، مختاباد جلسات توجیهی را برگزار کردند  در نهایت بعد از بازید  دکتر حافظی – رئیس وقت کمیسیون سلامت شورای شهر تهران-  و آقای حناچی به صورت رسمی ابلاغ شد که می‌توانندتا ارتفاع مشخصی این ساختمان را بنا  کنند.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی