وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    تکنوکرات ها به بهشت نمی روند
    روزی که محمد علی نجفی از شهرداری تهران در همایش مدیران فصلی شهرداری خدا حافظی کرد ، با کلامی طنز آلود مکارم حسینی را ادامه دهنده راه خود دانسته وگفت:هرکس من مولای او هستم از این به بعد حسینی مکارم مولای اوست.

    به گزارش تیتر شهر- زهرا نوروزی: این کلام طنز آمیز در روز خداحافظی شهردار مستعفی تهران حکایت از شانس بیشتر سرپرست شهرداری تهران برای ماندن بر کرسی بهشت داشت.

     بسیاری مکارم را شهردار سایه در زمان نجفی می دانستند موضوعی که خود وی نیز در روز اعلام برنامه ها به صورت ضمنی نیز به آن اشاره کرد و گفت که موضوع حذف هولگرام را وی به نجفی پیشنهاد داده است و عملا نام مشاور سایه نجفی را برای خود تثبیت کرد .

    نام حسینی مکارم برای بدنه شهرداری مساوی بود با معاونت سازمان سرمایه گذاری شهر تهران که وی زمانی تصدی آن را برعهده داشته است .

     طرفداران مکارم معتقدند سابقه ده ساله او در شهرداری تهران سبب شده، وی بازهای مالی شهرداری مالی را بشناسد. مکارم با وجود برخی شائبه ها مانند دریافت املاک نجومی که در روز ارائه برنامه اعلام کرد آن را به شکل قانونی دریافت کرده است، حاشیه های حزبی چندان روشنی نداشت .

    به رغم سابقه او در برخی پست ها به رغم اینکه هنوز نمی توان درباره عملکردش قاطعانه نظر داد، اما می توان گفت همین پیشینه مبهم حزبی یکی از مهم ترین تفاوت های او با محمد علی نجفی  است.

    نداشتن گرایش های حزبی نامشخص او به رغم تعامل با احزاب مختلف اعم از اصول گرا و اصلاح طلب وی را چهره ای تکنوکرات در میان رسانه و فعالان شهر معرفی کرد.

    تکنوکرات ها به بهشت نمی روند

    تکنوکراتی که شواهد گویای آن است  که حضورش به عنوان شهردار تهران به مذاق دو حزب اعتماد ملی و اتحاد ملت خوش نیامد وشاید برهمین اساس بود که زهرا صدر اعظم نوری که پیشتر توقف فروش هلوگرام را موفقیت شهردار مستعفی تهران می دانست با کنایه ای مکارم حسینی را مورد خطاب قرارداده و از وی پرسد آیا به راستی فروش هولگرام در تهران متوقف شده است و امروز نیز از اینکه ده رای از آرا شورا به نام وی ثبت شده است اظهار تعجب کرد.

    نه به تخصص گرایی ، بله به نگاه حزبی

    همان طور که گفته شد نگاه  فراجناحی حسینی مکارم سبب بدبینی های بسیاری درباره وی شده است.


    برخی اعضای شورای پنجم وجود فردی را که نام حزب خاصی را بر گرده نمی کشد و وفاداری خود را به یکی احزابی که با آنها تعامل کرده است را به تثبیت نمی رساند، را برنمی تابند.

    سابقه همکاری با اصول گرایان به خصوص تیم مدیریتی قالیباف ( بدون بررسی روزمه تخصصی وی) گناهی نابخشودنی از دید نگاه های حزبی شورای پنجم به شمار می آمد و برچسب تکنوکراتی را به پیشانی وی می چسباند.  تعریفی که می گوید، شایستگی افراد برای قرار گرفتن در موقعیت‌های مختلف بر اساس دانش تخصصی و فنی آنها سنجیده می‌شود و صرفاً بر اهمیت دانش تخصصی در تعیین صلاحیت افرادتاکید می کند.

    در نظام های سیاسی، تکنوکراتها بر این اصل تاکید دارند که به جای انتخاب سیاستمداران یا مدیران کسب و کارها (که معمولاً یکی از این دو گروه در فهرست کاندیداها قرار می‌گیرند) باید کسانی در مسند امور قرار بگیرند که بالاترین دانش تخصصی را در حوزه خود دارند.

     دیدگاه تکنوکراتی یا غیر سیاسی که اتفاقا در فضای اجرایی شهرداری تهران شانس زیادی دارد هرگز در جامعه سیاست زده ایران با اقبال خوبی رو به رو نبوده است.

    تکنوکرات ها به بهشت نمی روند

    موضوعی که درباره محمد باقر قالیباف نیز صادق بود زیرا با وجود انتساب وی به جریان اصول گرایی وی در سپهر سیاسی کشور به یک تکنوکرات مشهور شد و به باور استراتژیست های سیاسی همین عنوان سبب جا ماندن وی از  کرسی ریاست جمهوری به دلیل عدم همراهی برخی طبقات اجتماعی و نهادههای سیاسی شد.

     ظاهرا مخرج مشترک حسینی مکارم با محمد باقر قالیباف این است که هردو آنها فارع از صحت درستی یا غلطی این مدعا و تنها به دلیل این عنوان از سوی جناح های سیاسی که به آنها احساس نزدیکی می کردند، پس زده شدند.

    البته ناگفته نماند تکنوکرات بودن تنها مشکل حسینی مکارم نیست بلکه می توان ریشه برخی اختلافات عمیق حزب اتحاد ملت و کارگزارن سازندگی را در همین بستر جست .

    دعوایی که یکی از دلایل مخالفت برخی اعضای شورا و احزابشان با شهردارشدن محسن هاشمی بود و هنوز هم در میان اعضا ادامه دارد و به تازگی خودش را در توییت جوان ترین عضو شورا یعنی حجت نظری نشان داد که تهدید ضمنی حزب کارگزاران در راستای شهردار شدن محسن هاشمی به شمار می آمد.

    دموکراسی به سبک جهان سوم

    عدم همراهی برخی جریانات سیاسی لیست امید با افراد فراجناحی در حالی است که خود افراد این لیست بدون سابقه نظارتی مشخص در حوزه مدیریت شهری به شهرداری تهران وارد شده و خواستار حمایت همه احزاب و گروه ها نیز بوده اند تناقض در گفتار و عملکردی که آسیب های زیادی از جمله بلاتکیفی تهران را غریب به 9 ماه است که نصیب پایتخت کرده و عنوان شهر بی شهردار را به تهران داده است .


    شهرداری که مردم نیابت انتخاب آن را به شورا داده اند این روزها بیشتر در اندیشه آن هستند که نیابت حزبی خود را به خوبی انجام داده و فرزند خلف احزاب خود باشند.
     
     امروز احزاب پشت پرده ای که آرا شورای پنجم را مدیریت می کنند؛ مکارم حسینی و محسن افشانی به عنوان فینالیست های ماراتن انتخاب شهردار برگزیدند. دریکشنبه آینده این دونفر به شورای شهر می روند  تا یکی از این دو نفر کلیددار بهشت شود.

     درحالی که تکلیف بازهای سیاسی مثل  بازی فوتبال هنوز مشخص نیست کلام آمیخته به طنز محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران می تواند حسن ختام خوبی درباره این روند باشد وی درباره احتمال شهردارشدن خود گفت  امیدور طرفداران من به امیدشان برسند موضوعی که می گوید  رفتن تکنوکرات ها پشت دربهشت آسان نیست و معمولا آنها بهشت نمی رسند

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی