راهکار رفع مشکلات پایتخت «تغییر نگرش» است نه انتقال!
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی مهرداد تقی زاده در گفتگو با مجله خبری تحلیلی صبح رادیو گفتگو با موضوع «انتقال پایتخت» اظهار داشت: بر فرض انتقال پایتخت از تهران، چه تضمینی وجود دارد که پایتخت جدید به مشکلات تهران امروز دچار نشود؟
وی علت انتقال پایتخت را مسائلی از قبیل آلودگی هوا، ترافیک و پدافند غیرعامل عنوان کرد و گفت: بر اساس اصول مدیریتی : " اگر اقداماتی را انجام بدهیم که تا بحال انجام داده ایم ، به نتایجی خواهیم رسید که تا بحال رسیده ایم ". لذا از کسانی که دنبال انتقال پایتخت هستند درخواست میشوند ، اقدامات جدید و متفاوت مد نظر خود را فهرستوار نام ببرند.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی بر اساس تجارب و ارتباطات به دست آمده بر اساس همکاری با دستگاههای حاکمیتی مختلف تصریح کرد: ایده جدیدی در رابطه با چگونگی انتقال پایتخت و راهکارهای مدیریت و برنامهریزی آن وجود ندارد.
تقی زاده بر لزوم عارضهیابی معضلات پایتخت فعلی تأکید کرد و گفت: نکات مثبت و منفی طی دهههای اخیر باید استخراج و راهحلهای جایگزین شناسایی شود. البته پس از بررسیها ممکن است برخی از عارضهها در شرایط فعلی و برخی دیگر در زمان دیگری قابلرفع باشد که نیازمند ارائه راهکارهای کارشناسی است.
وی با بیان اینکه «بعد از عارضهیابی و بررسی آنها، انتقال پایتخت نباید هدف باشد» خاطرنشان کرد: با انجام عارضهیابی به این نتیجه خواهیم رسید که نیازی به انتقال پایتخت نیست.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ادامه روند اقدامات غلط تهران و الگوی برداری سایر کلانشهرها تصریح کرد: همچنان شاهد ساختوساز، دامن زدن به حاشیهنشینی و نرخگذاری سوخت بر اساس یارانهها هستیم.
تقیزاده بر تغییر نگرشها و ارائه راهکارهای کاربردی تأکید کرد و گفت: زمانی فقط تهران شهر آلوده بود اما امروزه کلانشهرهایی مانند تبریز، مشهد و اصفهان نیز درگیر آلودگی هوا هستند و بهطور مسلم به تعداد آنها اضافه خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: انتظار میرود راهکارهای مورد نظر کارشناسان ابتدا برای شهرهای دیگر ارائه شود و سپس در صورت دستیابی به نتایج مثبت در تهران اعمال 'گردد.