وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    pcci (12)
     
    ششصد و نود و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی صبح امروز به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ادامه بحث فرهنگ معماری ایرانی - اسلامی تشکیل شد.

    دکتر موالی زاده دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور پس از پایان جلسه اظهار نمود: در جلسه امروز پیرامون فرهنگ معماری ایرانی – اسلامی با رویکرد ساخت و سازهای اصولی با توجه به فراوانی حوادث غیرمترقبه در کشور بحث و تبادل به عمل آمد. جلسه این هفته شورای فرهنگ عمومی دومین جلسه ای بود که اختصاص به این موضوع داشت.

    دکتر موالی زاده در ادامه بیان داشت: در این جا دو موضوع اساسی مدنظر می باشد. موضوع اول مربوط به ترویج فرهنگ دقت در ساخت و سازهای اصولی و استاندار است. حوادث غیرمترقبه در کشور ما کم نیستند که بیش از همه، زلزله باعث خرابی ساخت و سازها می گردد. کشور ما بر روی کمربند زلزله قرار گرفته و ظرف چند ماه گذشته شاهد رخ دادن زلزله در مناطق مختلف کشور بوده ایم که سنگین ترین آن در استان کرمانشاه به وقوع پیوست. در بازدیدی که از سرپل ذهاب، قصر شیرین و روستاهای اطراف داشتم به رأی العین مشاهده کردم که حتی در نقطه ای که میزان خسارات بالا بوده، ساختمانی که براساس اصول صحیح مهندسی بنا شده بود، آسیبی بدان وارد نشده بود.

    وی ادامه داد: زلزله حرکت طبیعی زمین است و این ما هستیم که با نوع ساخت و ساز خود و مکان یابی ساخت و ساز باعث می شویم که خسارات در چه حدی ایجاد شود و اگر ما استانداردهای لازم را رعایت کنیم، قطعاً میزان خسارات جانی و مالی به نحو چشمگیری کاهش می یابد . بنابراین بایستی به اصل تقدیم پیشگیری بر درمان توجه داشته باشیم و فرهنگ مستحکم سازی را ترویج نماییم تا مجبور نشویم متحمل هزینه های سنگین جانی، مالی و روحی … شویم.

    دبیر شورای فرهنگ عمومی در بخش دیگری از گزارش بیان داشت: موضوع دوم مربوط به ترویج فرهنگ معماری ایرانی – اسلامی است که بخش قابل توجهی از هویت ما را تشکیل می دهد . الگوهای معماری ما در حال حاضر تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند و از یک مدل تعریف شده و منسجم تبعیت نمی کنند . الزاماً معماری ما نبایستی تنها از یک مدل واحد الگو بگیرد بلکه مجموعه ای متنوع را می توان تعریف کرد که بایکدیگر  ربط منطقی پیدا می کنند. روح حاکم بر معماری ایرانی – اسلامی باعث ایجاد آرامش و نشاط در فرد می شود و تأثیرات فردی و اجتماعی فراوانی دارد . پیشینه معماری ما بسیار غنی است و حیف است که از این منبع غنی و الهام بخش استفاده نکنیم.

    دکترموالی زاده در پایان گفت: امید است بتوان با در نظر گرفتن دو مؤلفه فوق الذکر به ساماندهی هر چه بیشتر ساخت  و سازها و ترویج فرهنگ مربوط به این بخش های اساسی گام های مؤثری برداشت.

    موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۱۱/۱۷

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی