به گزارش ایران خبر، محمدنادر محمدزاده امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به مشکل ساختاری و قانونی مصوبات کمیسیون ماده 5 در تهران اظهار داشت: در شهر تهران براساس قانون، دبیر و رئیس کمیسیون ماده 5 شهردار است، این در حالی است که در دیگر شهرها رئیس کمیسیون ماده 5 استاندار و دبیر آن هم اداره مسکن و شهرسازی است و شهرداری به عنوان مجری طرح تفضیلی تقاضادهنده محسوب میشود.
وی با اشاره به لزوم اهرم کنترلی برای تأمین نیازهای شهر تصریح کرد: در تهران کسی که باید طرح تفضیلی را اجرا کند هم نقش دبیرخانه که موضوع تخصصی و فنی است و هم نقش ریاستی و حاکمیتی را دارد؛ از اینرو بهطور طبیعی نمیتوان انتظار داشت موضوعاتی که در کمیسیون ماده 5 مطرح و تصویب میشوند بر حسب انتظار باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران افزود: مشکل اساسی مربوط به ساختار کمیسیون ماده 5 است، که بهتر آن است حداقل دبیرخانه در شهرداری نباشد.
محمدزاده ضمن اشاره به لزوم رعایت قانون گفت: اکثر ساختمانهایی که حداقل در دو دهه اخیر ساخته شده بدون اینکه وارد کمیسیون ماده 5 شوند براساس جلسات شهرداریهای مناطق تصمیمگیری شدهاند، البته ساختمانهایی هم که به کمیسیون آمدهاند لزوماً به معنای درست نبوده است.
وی با اشاره به تحقیق انجام شده در مورد ساختمانهای منطقه یک تهران عنوان کرد: تحقیقی در مورد 3 هزار ساختمان بلندمرتبه در منطقه یک تهران داشتیم که تقریباً همه تخلف داشتند و مبتنی بر طرح جامع نبودند؛ ضمن اینکه تعداد جمعیتی این منطقه 100 هزار نفر از افق طرح جامع بیشتر است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه حدود هزار طبقه ساختمان اضافه در منطقه یک وجود دارد گفت: این مسائل نشان میدهد که جمعیتپذیری منطقه 1 را 200 هزار نفر بیشتر از طرح جامع در نظر گرفتیم، در سایر مناطق نیز این وضعیت حاکم است، همچنان که در منطقه 22 نیز جمعیتپذیری بالا بوده؛ البته باید در نظر داشت که کمیسیون ماده 5 به صورت موردی بررسی میکند از اینرو باید بر مبنای طرح تفضیلی کنترل شود تا شرایط قانونی به طور کامل لحاظ شود.
محمدزاده با اشاره به اینکه مسئولیت بزرگ نگهداری و توسعه شهری تهران مسئولیت سنگینی است عنوان کرد: شهرداری تهران سالانه 7 هزار میلیارد تومان حقوق میدهد و ماهانه 600 میلیارد تومان هزینه پرداختی دارد، در حالی که درآمد پایداری هم ندارد؛ در مجموع فرار از این مشکلات راحت نیست.
وی ضمن اشاره به مشکلات مدیریتی کلانشهر تهران و لزوم بازنگری در آن خاطرنشان کرد: وقتی شهرداران مناطق مکلف به تأمین درآمد هستند ممکن است اقدامات مختلفی انجام دهند که چندان مناسب نیازهای شهر نباشد، البته در مجموع جهتگیری شهرداری تهران بهتر شده اما جای کار دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با بیان اینکه منطقه 22، 1 و 2 بیشترین تراکم فروشی را دارند تأکید کرد: شهرداری جز محدود دستگاههای درآمد - هزینه است که باید خودش درآمد ایجاد کند و مشکلات را حل کند، همین موضوع قدری مسائل را دشوار میکند که باید با بازنگری زمینه فعالیت مؤثر را فراهم کند.