تهران-ایرنا- مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران از اجرای طرح مشترک با سازمان آتش نشانی برای مانیتورینگ برخی از ساختمان ها خبر داد و گفت: براساس این طرح قرار است برخی از ساختمان های بلندمرتبه و ساختمان های مهم دولتی به سیستم مرکزی آتشنشانی وصل و به صورت 24 ساعته مانیتور شوند.
به گزارش روز چهارشنبه مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، سیدحمید موسوی با بیان اینکه اجرای این طرح موجب می شود در صورت بروز هر گونه حادثه نیروهای آتش نشانی بی درنگ وارد عمل شوند، اظهار داشت: طرح مانیتورینگ با انجام مطالعات لازم هم اکنون در مرحله برآورد قیمت سیستم ها و برگزاری مناقصه است.
به گفته وی، اتصال ساختمان های مهم به سیستم مرکزی آتش نشانی و مانیتورینگ شبانه روزی آنها به صورت داوطلبانه انجام می شود و هدف از اجرای طرح آن است که در کنار تهیه ابزار و تجهیزات مورد نیاز سازمان آتش نشانی، از تکنولوژیهای روز در راستای مدیریت بحران استفاده شود.
موسوی با اشاره به توافق معاونت های شهرسازی و خدمات شهری برای تشکیل کمیته مناطق گفت: دستورالعمل راه اندازی کمیته به مناطق ابلاغ شده و قرار است موضوع ایمنی ساختمان ها در 22 منطقه تهران با حضور نماینده دادستان و کلانتری در کنار نمایندههای شهرداری بررسی شود.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران افزود: وظیفه این کمیته در مرحله اول رصد و صدور اخطاریه به متخلفان و در مرحله بعد ورود قضائی به موضوع براساس بند 14 ماده 55 قانون شهرداریها است.
وی همچنین از اعطای اختیارات لازم به مناطق برای افزایش ضریب ایمنی ساختمانها خبر داد و گفت: براساس توافق اداره کل معماری و ساختمان شهرداری تهران با سازمان آتشنشانی، قرار است موضوع توسعه شیرهای هیدرانت در محلاتی که خودروها و موتورهای آتشنشانی نمیتوانند به آنها نفوذ کنند به طور جدی پیگیری شود و تجهیزات آتشنشانی، متناسب با وضعیت معابر اصلاح شود.
موسوی افزود: نصب «جعبه نقشه عملیاتی حریق» در ساختمان های بلندمرتبه از دیگر تفاهمات معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با سازمان آتش نشانی است که دستورالعمل اجرایی آن از ابتدای اسفندماه به مناطق ابلاغ و نصب آن به عنوان یکی از شروط صدور پایان کار الزامی شد.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران زمان اجرای این طرح در ساختمانهای مهم تجاری، اداری و عمومی را ابتدای سال 97 عنوان کرد و گفت: ساختمانهای گروه «جیم» و «دال» را موظف کردهایم آخرین نقشههای ساخت و وضع موجود ملک اعم از نقشههای محاسباتی، معماری، تاسیسات مکانیکی و برقی را در جعبه تعبیه کنند تا در صورت بروز آتشسوزی، ماموران آتشنشانی اطلاعات اولیه از ساختمان را در اختیار داشته باشند.
براساس این گزارش، ریزش ساختمان پلاسکو در سال 95 در چند ثانیه نشان داد که درد شهرسازی در پایتخت عمیق است، حادثه چهارراه استانبول با تمام خسارت های جانی و مالی که به بار آورد حساسیتی را بین مسئولان برای ایمن سازی بناهای پایتخت به ویژه بناهای بلندمرتبه ایجاد کرد.
در 6 ماه گذشته، بخشی از ساختمان های ناایمن در تهران شناسایی شده و 200 ساختمان های بلندمرتبه اخطاریه دریافت کردند در کنار این موارد، آتش سوزی در ساختمان برق حرارتی وزارت نیرو و ارائه آماری از سوی سازمان آتش نشانی مبنی بر وجود 5 هزار ساختمان دولتی ناایمن مزید بر علت شد تا این بار لزوم ایمن سازی ساختمان مهم دولتی و ادارات در مرکز توجه قرار بگیرد.