سه تکلیف معاونت شهرسازی در امر هوشمند سازی
معمار شهر - به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران گفت: با اینکه محاسبه سیستمی عوارض فنی به عنوان یک اقدام بزرگ در حوزه هوشند سازی شهرسازی صورت گرفته، اما این برای شهرداری تهران کافی نبوده و باید یک آسیب شناسی همه جانبه صورت گیرد تا موانع موجود در عدم تحقق مصادیق هوشمند سازی برطرف شود.
جلسه کمیته شفافیت و هوشمند سازی با موضوع هوشمندسازی و غیرحضوری کردن خدمات حوزه شهر سازی با حضور احمد صادقی، رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند، حمید رضا صارمی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران، مدیران کل معاونت، نماینده سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات و نماینده مرکز نوسازی و تحول اداری برگزار شد.
احمد صادقی در این جلسه گفت: از اساسیترین و بنیادیترین اقداماتی که هم در برنامههای ارایه شده توسط شهردار تهران به شورا و هم توسط خود اعضای شورای شهر مد نظر قرار گرفت بحث هوشمند سازی و غیر حضوری کردن خدمات شهرداری بود.
وی ادامه داد: نیک میدانید که مزایای غیر حضوری کردن خدمات بسیار است از جمله آنکه این امر کاهش سفرهای درون شهری، کاهش ترافیک، کاهش آلودگی هوا، کاهش فساد اداری ناشی از امضاهای طلایی و از همه مهمتر افزایش رضایتمندی شهروندان را به دنبال خواهد داشت.
صادقی گفت: لذا حرکت به سمت غیر حضوری کردن خدمات در شهردای تهران به مثابه یک امر اجتناب ناپذیر است که باید محقق شود.
صادقی افزود: بعد از برگزاری جلسات هماهنگی در حوزه خدمات شهری و مالی نوبت به حوزه شهرسازی و معماری رسید تا هماهنگی در راستای برطرف ساختن موانع و مشکلات در تحقق غیر حضوری کردن خدمات صورت گیرد.
صادقی در ادامه خاطر نشان ساخت: حوزه شهرسازی قابل لمسترین حوزهای است که میتوان در آن نتیجه غیر حضوری کردن خدمات را مشاهده کرد چرا که قالب مراجعه شهروندان به شهرداری در حوزه شهرسازی و معماری است بنابراین پر بیراه نیست اگر بگوییم غالب توانمان را باید در این حوزه به کار گیریم.
رییس کمیته شفافیت و هوشمند سازی شورا گفت: گرچه در حوزه شهرسازی شاهد اقدامات خوبی از قبیل الکترونیکی شدن محاسبه عوارض فنی بودیم که به خودی خود اقدام بزرگی است. اما نباید به همین نقطه بسنده کنیم و اقدامات دیگری نظیر کاهش زمان صدور پروانه از طریق صدور الکترونیکی آن در دستور کار قرار گیرد.
صادقی در ادامه افزود: در حال حاضر هم صدور الکترونیکی پروانه آپارتمانی در دستور کار است.
صادقی با تاکید بر این نکته که محسابات دستی در حوزه شهرسازی و معماری دیگر جایی ندارد گفت: شهرداری باید این موضوع را درون خود حل کند که ما ناگزیر به غیر حضوری کردن خدمات هستیم هر چند برخی اقدامات به مجوزها و استعلامات برون سازمانی نیز وابسته است، اما با مشاهده اثرات اقداماتی نظیر الکترونیکی شدن محاسبات عوارض فنی باید این مهم را در دستور قرار داد.
حمید رضا صارمی:مردم همیشه از ما جلوتر هستند
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران نیز در این جلسه گفت: مشکل اصلی در غیر حضوری کردن فرایندها و خدمات ساختارهای نهادی ما است. ما هیچ موقع این را در نظر نمیگیریم که مردم از ما جلوتر هستند و ما باید در ارایه خدمات خودمان را به آنها برسانیم.
وی افزود: شورای شهر بدین معنا که پارلمان شهر است باید نهادهای ذیربط دخیل در اداره شهر را ملزم به استعلام و دسترسی دادهها کند تا این فرایندها تسریع شود.
در این جلسه پس از ارایه گزارش از سوی حاضرین، آسیب شناسی موانع موجود در عدم تحقق غیر حضوری کردن خدمات، تدوین لایحه الزام شهرداری به غیر حضوری کردن خدمات و نیز بررسی اینکه در حال حاضر داشتهها در حوزه شهر سازی چیست و بر اساس این داشته برنامه ریزی شود به عنوان مصوبه جلسه به تصویب رسید.