مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: جمعیت ساکن در مناطق حاشیه نشین استان ۴۴۱ هزار و ۶۲۵ نفر بوده که به طور میانگین ۴۱ درصد جمعیت شهرهای استان را شامل می شود و این امار به تفکیک هر شهر، زاهدان با ۲۵۸ هزار و ۷۸۰ نفر دارای ۴۴ درصد، زابل ۴۵ درصد ، چابهار۵۰ درصد، کنارک ۴۵ درصد و ایرانشهر ۲۳ درصد است.
مسعود مالکی در گفت وگو با ایسنا- افزود: تاکنون 141 هزار هکتار بافت فرسوده و حاشیه نشین، شامل ۲۷۰۰ محله شهری در ۵۴۳ شهر کشور شناسایی شده است.
مدیر کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان در ادامه اظهار کرد: در استان سیستان و بلوچستان در پنج شهر پایلوت زاهدان، زابل، ایرانشهر، چابهار و کنارک تا کنون ۵ هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی حاشیه نشینی شناسایی شده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر از این میزان، ۳ هزار هکتار آن مصوب بازسازی و بهسازی شده است.
مالکی خاطرنشان کرد: از جمله اقداماتی که از طرف شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی و اداره کل راه و شهرسازی به عنوان دبیرخانه ستاد استانی بازآفرینی پایدار شهری در محلات حاشیه نشینی که سال گذشته انجام شده، ۲۱ پروژه با اعتبار حدود 15 میلیارد تومان و ۲۷ پروژه هم در سال ۹۵ با اعتبار ۱۴ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان در حال اجرا است.
وی در ادامه بیان کرد: نوع سبک زندگی ساکنین حاشیه شهرها در استان ها با یکدیگر متفاوت است به عنوان مثال حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ مانند تهران مشهد و شیراز با حاشیه نشینی در زاهدان از نظر نوع معیشت سبک زندگی و استفاده از خدمات شهری تفاوت زیادی دارند.
مدیر کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: شیوع فقر و نابسامانی محیطی و پایین بودن کیفیت زندگی از ویژگی عمومی این محلات است از این رو این محلات میتوانند آبستن هرگونه حوادث و رفتارهای فرهنگی اجتماعی اخلاقی و امنیتی باشند و به طور جدی معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی را توسعه میدهند.
مالکی تصریح کرد: با توجه به اینکه شرکت عمران و بهسازی شهری و دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی تاکنون خدمات شایانی را در کشور و استان بر اساس سیاستهای وزارت راه و شهرسازی و فرمایشات مقام معظم رهبری شروع کرده، ولی هنوز بهرهوری و کارایی آن در زندگی مردم با کاستیهایی مواجه است که اگر برطرف نشود، گسترش یافته و تبدیل به بحران خواهند شد.