وب سایت گجت نیوز: شهر جنگلی چین، اولین اقدام نوآورانه جهت مبارزه با آلودگی شهرها توسط بازسازی هدفمند خود شهرها است. طرحی که توسط طراحی ایتالیایی مطرح شد و در چین اجرا میشود.
درصد آلودگی شهر لایوژو در جنوب چین هنوز به مرحله بحرانی نرسیده است اما با گذشت زمان اوضاع آلودگی هوا در شهرهای بزرگی مانند لایوژو همیشه روندی رو به افزایش دارد و به نقطه بحرانی خود خواهد رسید. یکی از جدیدترین پیشنهادها برای مقابله با آلودگی که در حال حاضر در این شهر مطرح شده است تبدیل آن به یک شهر جنگلی است. شاید این شهر جنگلی چین شروع جریان جدیدی برای مقابله با آلودگی شهرها باشد.
درصد آلودگی شهر لایوژو در جنوب چین هنوز به مرحله بحرانی نرسیده است اما با گذشت زمان اوضاع آلودگی هوا در شهرهای بزرگی مانند لایوژو همیشه روندی رو به افزایش دارد و به نقطه بحرانی خود خواهد رسید. یکی از جدیدترین پیشنهادها برای مقابله با آلودگی که در حال حاضر در این شهر مطرح شده است تبدیل آن به یک شهر جنگلی است. شاید این شهر جنگلی چین شروع جریان جدیدی برای مقابله با آلودگی شهرها باشد.
طراح ایتالیایی، آقای استفانو بویری بر این باور است که ساخت آسمان خراشهای پوشیده از گیاهان و قرار دادن آنها در کنار ساختمانهای دیگر می تواند به کاهش آلودگی شهرها کمک کند. خبر طراحی و ساخت یک شهر جنگلی در لایوژو توسط استفانو بویری در 26 ژوئن یکی از خبرهای داغ شد.
در ماه آپریل، شرکت اعلام کرد که قصد ساخت دو آسمان خراش سبز به نام Nanjing Green Towers را در سر دارد؛ آسمان خراشهایی که در برگیرنده حدودا 1100 درخت و 2500 بوته سرسبز از گونههای مختلف بر پشتبامها و بالکونهای خود هستند. طراحی این دو آسمانخراش شبیه به برجهای دوگانهای است که بویری پیشتر در شهر میلان طراحی کرد. برج دیگری در شهر لاسون کشور سوئیس نیز بر اساس همین طرح در اوایل 2018 رونمایی خواهد شد.
هدف نهایی بویری ساخت یک شهر جنگلی در لایوژو و رونمایی از آن تا سال 2020 است که تبدیل به یکی از مدرنترین راهکارهای مبارزه با آلودگی هوا در شهرهای بزرگ خواهد شد. در ادامه تصاویر طرحهای بویری به همراه توضیحات مربوط به هر کدام آورده شده که دیدن آنها خالی از لطف نیست.
طرح شهر جنگلی بویری در منطقه کوهستانی شهر لایژو پیاده سازی خواهد شد و تا 2020 آماده است.
به تایید شهردار لایوژو این پروژه در نهایت به شهری با آسمان خراشهایی در بر گیرنده 40000 درخت و بیش از یک میلیون بوته گیاهان دیگر از 100 گونه مختلف پوشیده خواهد شد.
گیاهان این طرح بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته سالانه 10000 تن دیاکسیدکربن و 57 تن آلودگیهای دیگر را جذب خواهند کرد؛ آماری برابر با تفریق 2100 ماشین از ترافیک موجود شهری.
بخش کوچکی از شهر که جمعیتی 1.5 میلیون نفری دارد از نو با بیمارستانها، هتلها، شرکتها، مدارس و خانههای جدید بازسازی خواهد شد.
بر اساس طراحی صورت گرفته اکثریت شهر انرژی خود را از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی فراهم خواهند کرد.
در اوایل 2017 پروژه ساخت یکی دیگر از طرح های بویری در شهر نانجینگ چین شروع شد. آسمانخراشهای سبز طراحی شده توسط بویری در این شهر تا اواخر 2018 به پایان خواهند رسید و دربرگیرنده چندین شرکت، یک هتل لاکچری 247 اتاقی، یک موزه و یک مدرسه معماری خواهند بود.
آسمانخراشهای سبز نانجینگ در نهایت شبیه به طرحی پیاده شده در میلان توسط همین طراح خواهند شد. آسمان خراشی با ابعاد 360 در 250 فوت مربع که هماکنون در میلان موجود است.
پروژه خاطرنشان شده که Bosco Verticale نامیده شده است در سال 2014 به اتمام رسید.
بالکن و پشتبام این آسمانخراشها پوشیده شده از 900 درخت و بیش از 20000 گیاه و بوته دیگر است. بوتههایی گوناگون از درختچه تا گل و گیاهان زینتی جزو این 20000 گیاه هستند.
طراح شهر جنگلی چین می گوید که اگر تمامی این گیاهان سبز آسمان خراش را بر روی زمین صاف در نظر گیریم مساحتی به اندازه 75000 فوت مربع را بر روی زمین سرسبز خواهند کرد. لازم به ذکر است که آسمان خراشهای نانجینگ سالانه 25 تن کربندیاکسید را از بین برده و روزانه 60 کیلوگرم اکسیژن تولید می کنند.
با اینکه برجهای نانجینگ بر روی آلودگی این شهر تاثیر چشمگیری ندارند اما به عنوان الگو و تجربهای کاربردی در ساخت شهر جنگلی چین استفاده خواهند شد.
با وجود اینکه آسمانخراشهای سبز منفرد در یک شهر، زیاد بر کاهش آلودگی تاثیر ندارند اما پروژههایی چون شهر جنگلی چین می توانند بر کاهش آلودگی محیط زیست تاثیرات چشمگیری بگذارند.
طراح این پروژه آقای استفانو بویری در مصاحبهای با گاردین گفته که شهرهای جنگلی مانند همین طرح می توانند در محیط زیست چین تغییرات بزرگی را به وجود آورند. در جای دیگر مقامات چینی در این رابطه گفتهاند:
سیستم نوین شهری حال حاضر مانند یک کابوس است. زمان آن رسیده که با طرح برنامهای جدید، مدلهای بهتری از یک شهر بزرگ را پیشنهاد دهیم که حرف تنها از بزرگتر شدن و پیشرفتهتر شدن آنها نباشد بلکه سیستمی ساده، کوچک و سبز بر آنها حاکم باشد.
۹۶/۰۵/۰۸