عضو هیات رییسه شورا تاکید کرد: فرصت یگانه ای که از طریق شورایاری ها در اختیار شورا قرارمی گیرد زمینه ساز بررسی مطالبات، انتظارات، نیازها و تعاملات مردمی در مقیاس محلی خواهد بود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، نشست هم اندیشی کارگروه های تخصصی عمران و شهرسازی شورایاری های مناطق ۲۲گانه شهر تهران با اعضاء کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.
زهرا نژادبهرام، عضو کمیسیون شهرسازی و معماری و رئیس کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در این نشست یادآور شد: فرصت یگانه ای که از طریق شورایاری ها در اختیار شورا قرارمی گیرد، زمینه سازی برای بررسی مطالبات، انتظارات، نیازها و تعاملات مردمی در مقیاس محلی است.
وی تاکید کرد: کارگروه تخصصی شهرسازی و عمران شورایاری ها در پیشگیری از بروز تخلف و ایجاد همبستگی اجتماعی موثرند؛ کاهش تخلفات می تواند از طریق گسترش نظارت اجتماعی از طریق شورایاری ها، مردم و اهالی محل رخ دهد؛ از سوی دیگر به منظور کاهش تخلفات ساخت و ساز نباید صرفا اقدامات را به پس از وقوع تخلف موکول کرد، بلکه توجه به جنبه های پیشگیرانه با ابزار آموزش و اطلاع رسانی میتواند نقش ویژه ای ایفا کند.
به گفته نژاد بهرام حدود ۳۲۶۰ هکتار از مساحت تهران را بافت فرسوده تشکیل می دهد؛ بافتهایی که در تمام شهر پراکنده اند. راه حل هایی که میتوان برای این بافتها با کمک شورایاری ها در نظر گرفت، ارتقاء ارزش سکونت و جلوگیری از مهاجرت های درون محلی هستند. چنانچه بافتهای فرسوده به واسطه بهسازی محیطی، تامین کسری خدمات و افزایش کیفیت زندگی از ارزش بالایی برخوردار شوند، مانع مهاجرت اهالی محل شده و درعین حال ارزشهای اقتصادی آن هم ارتقا پیدا می کند و همین امر به عنوان محرک نوسازی و ورود سرمایه گذاران نقش آفرین خواهد بود.
عضو هیات رییسه شورای شهر تهران بابیان اینکه شورایاری ها می توانند از تعامل دو سویه با بدنه دفاتر خدمات نوسازی که نمایندگان مدیریت شهری در سطح محلات هستند گفت: میتوانند طرح های کارشناسانه شان را با نیاز اهالی محل بسنجند؛ به این ترتیب هم نوعی چکش کاری در خصوص طرح ها صورت می گیرد و هم اطلاع رسانی به شهروندان به خوبی انجام می شود.
وی ادامه داد: به این ترتیب، تداوم سکونت، ارتقا ارزش سکونت و درنهایت نوسازی، صورت خواهدگرفت.