محمد سعید ایزدی بابیان مطلب فوق در گفتوگوی اختصاصی با «صما» بابیان اینکه به دلیل بحرانهای موجود در بخش معماری اتفاق تازهای در حال شکلگیری در این حوزه است. گفت: چند روز پیش مصوبه تشکیل شورای اعتلای معماری با تأکید مقام عالی وزارت در دستور کار قرار گرفت.
ایزدی گفت: با توجه به وضعیت بحرانی که در تنزل کیفیت در عرصه معماری کشور داریم این مأموریت از سوی وزیر راه و شهرسازی محول شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در این شورای اعتلا، یکسری اقدامات کوتاهمدت در دستور کار قرارداد که عمد تا شامل طرحها و پروژههایی است که توسط شرکتهایی زیر مجموعه وزارتخانه همچون سازمان مجری در ساخت پایانهها، ایستگاههای راهآهن و ساخت سایر ساختمانهاست که در ذیل شورای اعتلای معماری تحت بررسی مجدد قرار خواهند گرفت و معماری آنها به سمت اهداف شورا که نزدیک شدن به معماری ایرانی- اسلامی است میرود.
وی با بیان اینکه اهداف میانمدت و کلانی نیز در شورای اعتلای معماری در دستور کار قرار دارد، گفت: دلیل ایجاد این شورا گزارش تحلیلی از وضعیت معماری بوده است. در حال حاضر معماری کشور از چند جهت ازجمله هویت و ایمنی کیفیت ساخت و نابسامانی در فضای کالبدی شهرسازی با چالشهایی روبرو است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه با راهاندازی شورای عالی اعتلای معماری، سرفصل جدیدی را در معاونت در مقیاس معماری ایجاد میکنیم. گفت: این شورای عالی دو موضوع را در بدنه خود خواهد داشت.
وی در خصوص وجوه شورای اعتلای معماری گفت: وجه اول آن مباحث دولتی و حاکمیتی و وجه دوم مباحث تخصصی آن است.
ایزدی در خصوص وجه حاکمیتی این شورا گفت: مقررشده شورای اعتلای معماری با ارائه برنامههای عملیاتی مباحث مرتبط با معماری را در کشور و سازمانهایی که در این راستا وجود دارد را مدیریت و کنترل کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص وجه تخصصی نیز گفت: در وجه تخصصی یک نظام و نهادی پیشنهادشده که به شکل صنفی بحث معماران را به انسجام برساند.
این مسئول بابیان اینکه اولین جلسه شورای اعتلای معماری هفته آینده با ریاست وزیر برگزار میشود گفت: مقررشده در این جلسه مجموعه تعدادی از پیشکسوتان و خلاقان و معماران حضورداشته باشند.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران گفت: اهداف اصلی از تشکل این شورا ارائه وجاهت قانونی به نهاد جامعه معماران است. متأسفانه بعد از گذشت چند دهه و باوجود چندین صنف مرتبط با معماری این حوزهها وجاهت قانونی نداشته و هماکنون در جامعه فاقد یک تشکیلاتی معماری هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی بابیان اینکه این شورا دولتی نیست. گفت: این شورا از جنس مردمنهاد بوده و به دنبال بررسی وضعیت معماری و حل دغدغههای صنفی معماران است.
وی درنهایت گفت: ارتقای کیفیت معماری کشور تجویزی نبوده و نیاز است جامعه به دنبال ارتقای کیفیت باشند.