وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    متریال و مواد شکل دهنده زیور ایرانی الزاما طلا و جواهر نیست بلکه مفهوم هنر و فرهنگ برایمان مهم است و با ابزار فرهنگ و هنر می‌خواهیم خودمان را بیاراییم.

    ندا مجیدی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به جشنواره «صلح و زیور» که شهریور ماه و در روز جهانی صلح با همین موضوع برگزار شد، گفت: در این جشنواره با اینکه فقط 10 روز فراخوان‌مان منتشر شد حدود 110 هنرمند با نزدیک به 200 اثر از سراسر ایران شرکت کردند. استقبال به نسبت زمان محدودی که داشتیم، بسیار عالی بود.

    مجیدی از آیدین آغداشلو، طاها بهبهانی و حمید شانس به عنوان داوران این مسابقه یاد کرد که در مراسم اختتامیه‌ای که در سالن فارابی بود از برگزیدگان این مسابقه تجلیل شد و گفت: این جشنواره با حمایت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران انجام شد. به دلیل اینکه آثار بسیار جالبی در این جشنواره جمع شد قرار بر این شده تا نمایشگاه این آثار دوباره در کاخ سعدآباد نمایش داده شود. به همین منظور تکرار بخش نمایشگاه این جشنواره را در آذرماه خواهیم داشت.

    او با اشاره به فعالیت مجموعه‌ای به اسم طراحان زیورآلات ایرانی گفت: این مجموعه تعداد زیادی از طراحان ایرانی که ساکن داخل ایران یا خارج هستند را عضو خود دارد. ما فراخوان‌های مختلفی می‌دهیم و برای طراحان به منظور تولید محتوا ایجاد انگیزه می‌کنیم.

    دبیر جشنواره صلح و زیور با اشاره به فعالیت‌های این مجموعه گفت: مثلا مسابقه‌ای به نام «زیور و معماری» داشتیم که حدود 300 اثر به این جشنواره رسید. یا مسابقه‌ای به نام «زیور و تاریخ» که ادوار تاریخی را از ماد و هخامنشی تا صفویه و سلجوقی و پهلوی را در خود دارد؛ طراحان هر دوره را بازخوانی تاریخ کرده و براساس آن تولید محتوا می‌کنند.

    مجیدی خاطرنشان کرد: مسابقه اخیرمان با موضوع صلح بود؛ به این منظور که صلح نمادی است که می‌تواند بازخورد بین‌الملل داشته باشد و می‌تواند هنرمندان ما را در خارج از ایران هم معرفی کند.

    او ادامه داد: شعارمان هم این بود که «به زبان زیور، صلح را خواهیم ساخت»؛ معتقدیم متریال و مواد شکل دهنده زیور ایرانی الزاما طلا و جواهر نیست بلکه مفهوم، هنر و فرهنگ برایمان مهم است و با ابزار فرهنگ و هنر می‌خواهیم خودمان را بیاراییم.

    مجیدی با اشاره به برگزاری نمایشگاه آثار صلح و زیور در کاخ سعدآباد گفت: عملا اجازه فروش این آثار را نداریم اما اگر بازدیدکننده‌ای از طرحی خوشش بیاید می‌توانیم سفارش بگیریم. این جریانات باعث می‌شود که طراحان ایرانی امکان حضور در نمایشگاه‌ها را داشته باشند و بیشتر دیده شوند. هم باعث اشتغال‌زایی و هم باعث ارزآوری می‌شود؛ چراکه بعضی موضوع‌های انتخابی ما ابعاد بین‌الملل دارند و ما می‌توانیم به صادرات هم فکر کنیم. چون زیورآلات از نقاش و مجسمه‌ساز گرفته تا کسانی که در حوزه کامپیوتری و تجسمی کار می‌کنند و... می‌توانند زیورآلات طراحی کنند. اغلب این زیورآلات تن‌آویزهای بسیار کاربردی هستند و صادراتشان بسیار راحت است. در نتیجه برای بازار فروش آنها هم برنامه‌هایی داریم.

    دبیر جشنواره صلح و زیور ادامه داد: شهریور ماه دوره اول جشنواره صلح و زیور بود و سال دیگر در روز جهانی صلح تکرار خواهد شد اما در این فاصله آثاری که جمع شده را در نمایشگاه‌های مختلف عرضه خواهیم کرد.

    مجیدی با بیان اینکه «طراحان زیورآلات ایرانی» تحت حمایت نهادی نیست، گفت: فقط حمایت معنوی سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی را داشتیم که فضای نمایشگاهی برای جشنواره صلح و زیور در اختیارمان قرار دادند. اما معتقدیم اگر بتوانیم حامی مالی در این جریان داشته باشیم این جشنواره‌ها و مسابقه‌ها هم می‌تواند به تولید محتوای فرهنگ و هنرمان کمک کند و هم ارزآوری و اشتغال‌زایی.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی