طرح مصوب بافت تاریخی قم برخلاف طرح تفصیلی است !
معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم گفت: بافت تاریخی مصوب برخلاف طرح تفصیلی بوده و محدودیتهای زیادی را برای شهر ایجاد میکند که ثمره این کار تراکم مازاد و افزایش طبقات ساختمانها در قم است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، غلامرضا جانقربان در سی و یکمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهید باکری برگزار شد، یکی از وظایف مدیریت شهری را حفاظت از اماکن تاریخی دانست و اظهار داشت: مدیریت شهری وظیفه حفاظت از این اماکن و میراث فرهنگی را دارد و طرح مصوب بافت تاریخی برخلاف طرح تفصیلی است.
وی با بیان اینکه تصویب بافت تاریخی به نظر دیرهنگام است، افزود: بافت شهر قم از سال 35 تهیهشده و این بافت امروز تغییرات زیادی را در بر گرفته است و این در شرایطی است که از 13 هزار هکتار محدوده شهر قم بیش از 3500 هکتار مربوط به رودخانه و خیابان ها است.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری قم میزان بافت فرسوده شهر قم را حدود 1700 هکتار ذکر کرد و گفت: بافت تاریخی مصوب محدودیتهای زیادی را برای شهر ایجاد میکند که ثمره این کار تراکم مازاد و افزایش طبقات ساختمانها در قم است.
وی با انتقاد از قرارگیری 315 هکتار از محدوده شهر در بافت تاریخی ابراز کرد: بسیاری از این بافت احیا و نوسازی شده است و امکان جابجایی این طرح با طرح تفصیلی وجود ندارد که در این شرایط سازمان میراث فرهنگی باید محدودیتها و میزان این بافت را کاهش دهد.
معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز در این جلسه با اشاره به واقعبینی بودجه سازمانها برای حرکت آنان به سمت مستقل شدن عنوان کرد: بودجه آتشنشانی با حقوق، دستمزد و تجهیزات بیش از 30 میلیارد تومان است که بیش از 15 میلیارد آن سالانه صرف تجهیزات میشود که در این شرایط اگر افزایش تعرفهها را انجام ندهیم شهرداری با مشکل روبهرو میشود.
سید امیر سامع ارائه رایگان خدمات عمومی و آموزشی را مدنظر قرار داد و گفت: سبد درآمدی شهرداری نباید محدود شود و این کار هشداری برای مدیریت شهری است که مشکلاتی را در پی دارد.