مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان یزد با تاکید به این نکته که طرحهای توسعه و عمران شهری به عنوان اسناد و ابزار برتر و کلیدی توسعه، هدایت، کنترل و هماهنگ کننده شهری تلقی می شوند ادامه داد: طرح های توسعه ای باید با دقت و با در نظرگرفتن تمام شرایط اقتصـــادی، اجتمـــاعی ، فرهنگی، اقلیمی و سیاسی شهر و منطبق بر نیازهای روز جامعه و مردم تهیه شوند به صورتیکه ضمن برآوردن نیازهای شهروندان ، تامین کننده امنیت آنان در زمینه های مختلف نیز باشند.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی ادارهکل راه و شهرسازی استان یزد میتوان با بکارگیری اقدامات موثر و کاربردی و حتی الامکان کم هزینه و چند منظوره در مرحله قبل از بحران، به میزان زیادی از شدت و گستردگی خسارات و تلفات ناشی از خطرات اعم از نظامی ، غیر نظامی و طبیعی کاست.
از مهمترین این اقدامات استفاده از اصول پدافند غیر عامل است که باید در سطوح مختلف برنامه ریزی و از جنبه های مختلف منطقه ای، شهرسازی و معماری مورد توجه قرار گیرد.
معماری و شهرسازی به عنوان یک واسطه، قدرت دفاعی را بالا می برد و در ارضای نیاز به امنیت اثر مثبت داشته و باعث بقای انسان می گردد. با این رویکرد روانشناسانه به معماری و شهرسازی، بحث ایمنی و امنیت باید در کلیه سطوح برنامه ریزی و طراحی از موضوعات کلان شهرسازی تا معماری، فضاهای باز شهری و جزئیات فنی مد نظر قرار گیرد، در این رابطه دکتر بهار نوکار، مدیرشهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان یزد گفتگویی با روابط عمومی این اداره داشته است که در ادامه میخوانید.
بهار نوکار مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان یزد در ابتدای این گفتگو با تاکید به این نکته که طرحهای توسعه و عمران شهری به عنوان اسناد و ابزار برتر و کلیدی توسعه، هدایت، کنترل و هماهنگ کننده شهری تلقی می شوند ادامه داد: طرح های توسعه ای باید با دقت و با در نظرگرفتن تمام شرایط اقتصـــادی، اجتمـــاعی ، فرهنگی، اقلیمی و سیاسی شهر و منطبق بر نیازهای روز جامعه و مردم تهیه شوند به صورتیکه ضمن برآوردن نیازهای شهروندان ، تامین کننده امنیت آنان در زمینه های مختلف نیز باشند.
دکتر نوکار ادامه داد: در این خصوص شورایعالی شهرسـازی و معماری ایـران بـه عنـوان عـالی تـرین مقـام سیاست گذاری در این حوزه در سال های ۱۳۸۳ ، ۱۳۸۶ و ۱۳۸۹ طـی ابلاغیـه و قـانون هـایی بـه لـزوم اسـتفاده از مطالعــات پدافنــدغیرعامل در این طرح ها اشاره داشته است که خود مبین اهمیت و ضرورت توجه به پدافند غیر عامل و به کارگیری موثرترین روش های ایمن سازی، دفاع و کاهش آسیب پذیری در شهرها است.
وی در ادامه این گفتگو با اشاره به اهمیت پدافند غیرعامل در مدیریت شهرسازی و معماری استان یزد افزود: اقدامات فراوانی در یک سال اخیر انجام شده است و به دنبال آن هستیم تا بتوانیم با همکاری و هماهنگی سایر دستگاه های ذیربط، اقدامات دیگری از قبیل برگزاری دوره های آموزشی، توجیهی، کارگاهی و حتی تدوین ضوابط و یا دستورالعمل های مورد نیاز انجام دهد.
مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان در ادامه مهمترین اقدامات انجام شده در این بخش را بدین شرح بیان کرد:
۱- ارسال دستورالعمل الزامات و ملاحظات دفاعی و پدافند غیرعامل مصوبه مورخ ۱۱/۰۲/۱۳۹۶ شورایعالی شهرسازی و معماری ایران به کلیه مشاورین تهیه کننده طرحهای توسعه و عمران استان.
۲- معرفی نمایندگان مشاورین طرح های توسعه و عمران استان جهت شرکت در دوره آموزشی مربوط به دستورالعمل الزامات و ملاحظات دفاعی و پدافند غیرعامل در طرح های توسعه و عمران شهری به معاونت مهندسی دفاع و پدافند غیرعامل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
۳- ارسال دستورالعمل اجرایی تهیه، ارزیابی و تصویب مطالعات امکان سنجی و گزارش توجیهی با دید پدافندی در طرح های توسعه استان و آئین نامه کنترل و تصویب مطالعات امکان سنجی و توجیهی پدافند غیرعامل (ماده ۲۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه) به مشاورین تهیه کننده طرح های توسعه و عمران استان.
۴- ملحوظ کردن دستورالعمل ها و ضوابط پدافند غیرعامل در کلیه طرح های جامع و تفصیلی در دست تهیه.
دکتر نوکار در پایان این گفتگو ضمن ابراز امیداواری برای نهادینه شدن پدافند غیرعامل در یزد، از شهروندان خواست برای این موضوع اهمیت بیشتری قائل شوند.