به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ محمد شکرچی زاده ریاست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: بافت کهنه ۲۰ درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده هست و برنامه دولت دوازدهم این هست که همزمان، هم پروژههای متعددی را در بافت کهنه توسط شرکت عمران و بهسازی شهری ایران به بهره برداری برساند و هم تسهیلاتی را برای کسانی که تقاضاکننده فعالیت و سرمایه گذاری در بافتهای کهنه برای تامین مسکن و تحت عنوان شرکتهای توسعه گر مشغول به فعالیت می باشند مد نظر داشته باشد.
ریاست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اظهار اینکه ایران، یکی از کشورهای زمین لرزه خیز دنیا به شمار میرود، تأکید کرد:
بافتهای ناکارآمد شهرها از لطمه پذیرترین نقاط کشور ما در مقابله با زلزلههای بزرگ می باشند و به همین سبب نیز برنامه جدی وزارت راه، اجرای راهکاری برای کاهش لطمه پذیری در نقاط متفاوت شهری و روستایی هست.
شکرچی زاده به استفاده از ظرفیتهای بیمه اشاره نمود و اظهار کرد: به منظور استحکام بخشیدن به ساختمانهای موجود و تازه احداث به غیر از نظارت و مجری از حجم مهمی به عنوان بیمه، استفاده بهینهای دارا باشیم زیرا، ضمانت کیفیت محصول پایانی ما یعنی ساختمانها هست که میتواند به میزان قابل ملاحظه ای ناتوانی ما را در نظارت، بهبود بدهد.
شکرچی زاده یکی از اشکالات عمده را نبود مجری در زمان اجرای پروژه عنوان نمود و اظهار کرد: کسانی که مسیولیت اجرای ساختمانی را برعهده دارند در زمان اجرای عملیات، حضور ندارند.
وی دنبال کرد: این حضور نداشتن مهندس ناظر و مجری ذی صلاح، قسمتی به سبب نداشتن تعهدکاری هست و بخش دیگر به انتهاء کار شهرداری رابطه دارد و علاوه بر این متاسفانه در انتخاب زمین برای عده ای از پروژهها شاهد آن هستیم که پژوهش ها ساختاری شایسته ای انجام نشده هست و بر روی زمینهای نامناسب بدون آنکه بهسازی شایسته ای بر روی آنها صورت گرفته، ساختمانها احداث شده اند که همین امر مشکلاتی را در آینده برای ساختمانها ایجاد خواهد کرد.
شکرچی زاده با تاکید دو مرتبه بر استفاده و بهره مندی از ظرفیتهای بیمهای برای ایجاد پایبندی در ساختمان سازی استاندارد، اظهار کرد: متاسفانه از ظرفیتهای بیمه ساختمانی استفاده نمیکنیم.
وی یادآور گردید: در حال حاضر، در حوزه ساختمان بیمه پرسنلی برای کارگرانی که در زمان کار مشغول به فعالیت می باشند وجود دارد و شرکتهای بیمهای ساختمانی خود را مکلف به ضمانت کیفیت محصول پایانی نمیدانند.