وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    گسترش سبک های معماری رومی و بی توجهی ارگان های شهرساز به حفظ بافت های تاریخی و مناظر طبیعی و ساخت مجسمه های بی ربط با گذشته ما، در حال هدایت شهر با سرعت زیادی به سوی بی هویتی است.

    غربزدگی، بلای جان معماری بومی/ وقتی مجسمه های بی اصالت جاذبه گردشگری می شوند

    به گزارش شبکه اطلاع رسانی هرمز؛ معماری، تبلور ادراک و باورهای هر سرزمین است که ریشه در ارزش های هر اقلیم دارد و زنده نگه داشتن این هنر به حفظ حس وطن دوستی کمک شایانی می کند؛صنعت معماری ایران، در گذشته درخشان خود همچون دیبای هفت رنگی بود که در هر پهنه از ایران رنگ و بویی متفاوت از سایر نقاط داشت، اما روحیه کمال طلبانه انسان ها موجب شده تا هزینه ها بیش از اینکه صرف نیازهای ضروری شود، به تجمل گرایی اختصاص یابد و برج سازی بدون توجه به شرایط اقلیمی و با الگو برداری ناشیانه و غیرکاربردی از سازه های رمی، گسترش یابد.

    این پیشرفت غیر اصولی، به قدمت و تاریخچه دور و دراز محله سورو و قلعه شاهی که نقش اساسی در رونق شهر داشته اند نیز رحم نکرده است و آن گذشته درخشان، رواق ها و بادگیرها هیچ نشانی نیست.

    در حال حاضر ۸۸ مرکز بومگردی در استان هرمزگان وجود دارد که به جای پیشرفت در این مراکز دچار پسرفت شده و ارگان های شهرساز به جای حفظ بافت های تاریخی و مناظر طبیعی جهت جذب گردشگر و تقویت هویت ملی، به ساخت مجسمه های بی اصالت پرداخته و با به حاشیه راندن بناهای تاریخی جاذبه گردشگری استان را به سواحل محدود کرده است.

    برج ها، تهدید تازه نوار ساحلی

    خدیجه محمدی، یکی از اهالی سورو قدیم در گفتگو با خبرنگار هرمز با اشاره به قدمت دیرینه محله سورو، اظهار کرد: سورو قدمتی بیشتر از شهر بندرعباس دارد و سکه های قدیمی کشف شده نشان از گذشته بندری مهم و تاثیر گذار آن دارد.

    این شهروند با تاکید بر وجود نخلستانی در گذشته نه چندان دور در سورو، تصریح کرد: در اینجا نخلستانی از انواع درختانی چون نخل و کهور وجود داشته است و مردم اوقات فراغت خود را در آن می گذراندند.

    محمدی با تاکید بر صفا و صمیمیت فراموش شده سورو، عنوان کرد: زندگی در گذشته زیباتر بود و در آن زمان کسی دغدغه های شغلی را برای فاصله گرفتن از خویشان بهانه نمی کرد، اما اکنون همه به زندگی ماشینی و بی رنگ عادت کرده اند و میل به زندگی در برج های بی روح را به خانه های با صفای قدیمی ترجیح می دهند.

    این شهروند با اشاره به دل مشغولی های ساکنان این محله، خاطرنشان کرد: سورو تنها ساحل بکر و باقی مانده در بندرعباس است و بسیاری از هم استانی هایمان این مکان را برای گذران اوقات فراغت خود انتخاب می کنند اما عده ای در نظر دارند که با تخریب خانه ها، برج سازی را در این محله گسترش دهند.

    سورو، میراث معنوی گذشتگان

    شایسته فرح، کارشناس معماری میراث فرهنگی و گردشگری استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار هرمز با اشاره به ناکارآمدی معماری غربی در ایران، اظهار کرد: معماری غربی در ایران نمونه ناموفق تقلید است، چرا که آب و هوای استان هرمزگان با شهری در اروپا کاملا متفاوت است و همچنین تلفیق معماری غربی با نمادهای بومی، تحریفی نامناسب از فرهنگ ما است.

    کارشناس معماری میراث فرهنگی استان با تاکید بر اینکه نمای ساختمان باید با کاربری آن هم جهت باشد، تصریح کرد: علت مورد توجه قرار گرفتن خانه های رومی، معرفی نشدن خانه های زیبای بومگرا همچون خانه های بافت تاریخی بندر کنگ است که باید به عنوان الگو در ساخت سازه های جدید معرفی شود.

    فرح با بیان قدمت دیرینه سورو، گفت: قدمت محله باستانی سورو به طور دقیق مشخص نیست اما پیشینه بلند آن به طور حتم به قبل از تاسیس سلسله صوفیه می رسد و در گذشته مکانی پررونق بوده است.

    وی با اشاره به بافت سنتی محله سورو، خاطرنشان کرد: ارزش سورو در نحوه قرارگیری کوچه ها و چینش خانه های این محله در کنار یک دیگر است و باید این محله را میراث معنوی گذشتگان دانست و ساختمان سازی در این منطقه از نظر نحوه ساخت، انتخاب رنگ و ارتفاع آن کنترل می شود.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی