وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
    این روزها خطر تخریب غیر اصولی در بافت های فرسوده بیشتر در شهر تهران خودش را نشان می دهد. دیوارهای ترک خورده خانه هایی که با کوچکترین لغزشی فرو می ریزند و جان ساکنان محله را تهدید می کنند، دیگر به مسئله عادی تبدیل شده است. جواب مسئولان نیز درمقابل این بحران ها کاملا مشخص است چرا که با مقصر شناخته شدن پیمانکار این قائله ختم به خیر شده اما این سیکل معیوب همچنان ادامه دار خواهد بود.

    مجوزهای غیراصولی شهرداری بافت ریز دانه را تهدید می کند/شهرداری گودبرداری ریزدانه را در بافت فرسوده را ممنوع کند

    به گزارش تیتر شهر: طبق قانون اساس، دستورالعمل اجرایی گودبرداری‌های ساختمانی که در سال 92 در کمیته ملی مقررات ساختمان تصویب و از ابتدای خرداد ماه همان سال برای اجرا به شهرداری‌های سراسر کشور ابلاغ شد، سهم نهادها، دستگاه های متولی، افراد حقیقی و حقوقی کاملا مشخص شده است.
    در اجرای یک گودبرداری اصولی، اشخاص مختلفی دارای نقش و مسئولیت هستند و چنانچه در هر یک از مراحل گودبرداری، حادثه یا مشکلی ایجاد شود، این افراد باید پاسخگو باشند.
    به طور کلی مالک ساختمان، مهندس طراح، مهندس مجری و مهندس ناظر چهار شخصیت اصلی در اجرای درست یک گودبرداری اصولی هستند که اگر هر یک از اینها وظایف خود را به درستی انجام ندهد، در مقابل حوادث پیش آمده باید پاسخگو باشند.
    علاوه بر نقش پیمانکار در یک پروژه؛ شهرداری نیز در این موارد وظایفی دارد. به عنوان مثال  شهرداری موظف است مشخصات املاک مجاور را در اختیار مالک قرار داده و همچنین گزارش های ارائه شده درمورد گود برداری های انجام شده را که توسط ناظر ارائه می شود؛ به دقت و به موقع کنترل کرده تا اجرای تمهیدات لازم برای جلوگیری از حادثه تخریب احتمالی ساختمان های مجاور را از مالک طلب کند.
    علاوه بر این قوانین شهرداری ها باید درباره صدور مجوز به شرایط بافت مجاور فرسوده توجه بیشتری داشته باشد و از پیمانکاران بخواهند تا با توجه به حفظ ایمنی کارکنان داخل، اطراف گود،  عابران و وسایل نقلیه را در مقابل حوادث احتمالی به ویژه خطر ریزش گود و از همه مهمتر خطر آسیب‌دیدگی و تخریب ساختمان‌های مجاور گود، خطر آسیب‌دیدگی تاسیسات و شریان‌های شهری اقدامات لازم را انجام دهند.
    همچنین اگر در شرایطی که به خاطر پارکینگ گود برداری های عمیق تری در ملک در حال انجام است و در صورتی که خاک تسطیح نشده باشد در مناطقی که بافت متراکم و ریز دانه وجود دارد، خطر ریزش خانه های مجاور بیشتر است.

    مجوزهای غیراصولی شهرداری بافت ریز دانه را تهدید می کند/شهرداری گودبرداری ریزدانه را در بافت فرسوده را ممنوع کند

    شاید طرح این پرسش در این فرایند تکراری بی معنا نباشد که نقش مدیریت شهری در رابطه با این ماجرا چیست؟ آیا پیمانکاران و مردم همیشه باید در این پروسه تکراری با یکدیگر درگیر شوند و در شرایط سخت افتصادی تکلیف شهروندانی که در این میان ضرر می بینند؛ چیست؟
    یک عضو گروه معماری جامعه مهندسی در این باره به تیتر شهر گفت: متاسفانه مدیریت شهری سال هاست به این موضوع بی توجه بوده و مالکانی که اقدام به نوسازی ملک های فرسوده خود می کنند، بدون توجه به ایمنی ساختمان های مجاور اقدام به گود برداری غیر اصولی می کنند.
    مهرداد هاشم زاده افزود: راه حل این مشکل این است که اجازه گود برداری به بافت ریزدانه ناپایدار داده نشود و سیاست تجمیع دنبال شود.
    به گفته وی؛ در حال حاضرگودبرداری های غیر اصولی در بافت ناپایدار شهری معمولا به دلیل حفر پارکینگ صورت می گیرد.
     

    مجوزهای غیراصولی شهرداری بافت ریز دانه را تهدید می کند/شهرداری گودبرداری ریزدانه را در بافت فرسوده را ممنوع کند

    مهرداد هاشم زاده اعتقاد دارد؛ تنها راه حل این ماجرا به کارگیری ابزارهای تشویقی به مردم و سرمایه گزاران با هدف تجمیع بافت فرسوده و ایجاد بلوک شهری است. در غیر این صورت با ادامه گودبرداری  عمیق و اجرای قوانین غلط در بافت ناپایدار شهری به ویژه در بافت های ریزدانه؛ حوادث زیادی رخ می دهد.

    عضو گروه معماری جامعه مهندسی تاکید کرد: شهرداری باید در صدور مجوزها ،احتیاط بیشتری نشان دهد و از زیر بار مسؤولیت شانه خالی نکند  و برای اصلاح این شرایط همت مدیریت شهری لازم است.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی