وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی

    رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران گفت: سال گذشته پنج میلیون متر مربع ساخت و ساز انجام شده است که تنها برای سه میلیون 700 هزار متر مربع پروانه صادر شده است.

    به گزارش روابط عمومی نظام مهندسی ساختمان استان مازندران، مهران فرصت در دهمین بزرگداشت روز جهانی شهرسازی در دانشگاه مازندران، اظهار کرد: تربیت نیروی انسانی متخصص شهرسازی یکی از دغدغه‌های جدی است. وی با اعلام اینکه اتفاق خوبی که در مراسم روز شهرسازی رقم می‌خورد، حضور شهروندان در کنار شهرسازان در این مراسم است، تصریح کرد: امروزه مردم شهر را می‌سازند، متخصصان، مدیران و مسئولان شهری به دنبال مردم هستند و این در حالی است که نظارت و کنترل در نظام ساخت و ساز مسأله بسیار مهمی به شمار می‌رود.
    رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اعلام اینکه توسعه ناپایدار در شهرهای بزرگ شکل گرفت، افزود: با افزایش جمعیت، حاشیه نشینی در شهرها رواج پیدا کرده است. وی اضافه کرد: حاشیه نشینی کالبد شهر را آشفته کرده و این افزایش جمعیت و تغییر نحوه زندگی شهرهای ما را از انسان محور به ماشین محور تبدیل کرده است. فرصت خاطرنشان کرد: باید بپذیریم که مشکلات در حوزه شهری زیاد است ولی باید چاره‌ اندیشی کنیم و واقعا آیا چیزی که در حال حاضر می‌بینیم شایسته شهروندان ما است، آیا چیزی که می‌سازیم با استانداردها و اصول و ضوابط مطابقت می‌کند؟ وی اضافه کرد: کنترل و نظارت بر ساخت و سازهای شهری جایگاهش در شهرسازی‌ها کجا قرار دارد. رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با اعلام اینکه سال گذشته پنج میلیون 700 هزار متر مربع ساخت و ساز ثبت شده است، گفت:برای سه میلیون و 700 هزار مترمربع پروانه صادر شده است و در مابه التفاوت این ارقام توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ تصمیم گیری شده است.

    فرصت با طرح سوالی مبنی بر اینکه جایگاه و نقش مردم و جایگاه کمیسیون ماده پنج، ماده 100 در تحقق پذیری طرح‌های جامع و تفضیلی کجاست؟ ادامه داد: متاسفانه امروز تخلف شهرسازی به منبعی برای درآمدزایی شهرداری‌ها تبدیل شده است. امیدواریم با رعایت ضوابط شهرسازی در جهت رعایت حقوق شهروندی، به فرم کالبدی مناسب و سیمای مناسب شهری برسیم.

    * میزان ساخت و ساز غیر مجاز در مازندران کاهش یافت
    علی نبیان، معاون عمرانی استاندار مازندران نیز گفت: میزان ساخت و ساز غیر مجاز در مازندران طی چهار سال گذشته به صورت مناسب کاهش یافت.
    وی اظهار کرد: در چهار سال دولت تدبیر و امید تلاش شده است که از ساخت و ساز غیر مجاز جلوگیری شود و تلاش کردیم از ساخت و سازهای که چهره استان را نازیبا می‌کند، جلوگیری شود.
    این مقام مسئول اضافه کرد: اینکه در ساخت و ساز نامناسب تنها یک شخص را مسئول همه مشکلات بداینم، درست نیست. معاون عمرانی استاندار مازندران خاطرنشان کرد: آیا ما مهندسان توانستیم به عنوان مشاور دغدغه‌های نظام مهندسی را به شهرداران انتقال دهیم.
    وی اضافه کرد: مقصر جلوه دادن شهرداران و دهیاران در ساخت سازها نمی‌تواند زمینه ساز رفع مشکل باشد. نبیان ادامه داد: همه باید تلاش کنیم که اتفاق نازیبا در حوزه شهرسازی کشور تکرار نشود، دغدغه عمومی نسبت به حفظ مازندران در کل کشور باید ایجاد شود. معاون عمرانی استانداری مازندران اضافه کرد: وقتی تنها در یک سال 42 میلیون گردشگر وارد استان می‌شوند، آیا نباید جایگاه این استان ویژه دیده شود، وظیفه ما مهندسان در این حوزه بسیار سنگین است.
    وی خاطرنشان کرد: از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد در توسعه شهری منطبق بر اصول مهندسی باید استفاده کرد، سازمان‌های که در حوزه محیط زیست فعال هستند در این بخش هم می‌توانند به ما کمک کنند و بخشی از مشکلات ما را به حداقل برسانند.
    نبیان با اعلام اینکه نمی‌توانیم نسبت به شهر فروشی دامن بزنیم، گفت: در این حوزه مشکلاتی وجود دارد که باید در یک پروسه سه تا پنج ساله این مشکلات را حل و فصل کنیم. وی در پایان افزود: مبحث ماده 100 مربوط به این سال‌ها نیست، این ماده سابقه چندین ساله دارد و طی سال‌ها تبصره و ماده‌های به آن اضافه شده است، در هر صورت اگر مشکلاتی وجود دارد باید اصلاح شود.

    * ضرورت حفاظت از منفعت عمومی در حوزه شهرسازی
    حبیب اله طاهرخانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌ جدید، در ادامه این مراسم اظهار کرد: مهم‌ترین حوزه وظیفه شهرسازی حفاظت از منفعت عمومی در شهرها است، از معدود رشته‌های تخصصی هستند تا به این حد حفظ منفعت عمومی در آنها برجسته است.
    وی تصریح کرد: حاکم شدن منفعت فردی بر منافع عمومی جامعه شهری یکی از نگرانی‌ها در حوزه شهرسازی است، که سبب کاهش کیفیت زندگی در شهرها شده است.
    معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌ جدید گفت: اگر بخواهیم از این عرصه خودمان را رها کنیم و فرایند مناسب شهرسازی در کشور ایجاد شود باید از منفعت فردی در شهرسازی فاصله بگیرم. این مقام مسئول اضافه کرد: به نظر بنده محصول شهرسازی، طرح توسعه شهری است که در گروه کالای عمومی طبقه‌بندی می‌شود، وجه کالای عمومی این است که عموم مردم ارزش این کالا را درک نمی‌کنند، این ویژگی حاکمیت است که باید این خلا را جبران کند، موضوع محیط زیست و سلامت اگر به انتخاب افراد گذاشته شود چندان به آن توجه نمی‌شود. طاهرخانی اضافه کرد: حفاظت از سلامت انسان‌ها برای حکومت دارای ارزش است و باید سعی شود، سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌ها را به سمتی هدایت و سوق دهند که اگر افراد چندان به این موضوعات توجه ندارند با موانعی از سوی حکومت مواجه شوند. وی خاطر نشان کرد: شهرسازی یک وجه کالای عمومی دارد و به همین دلیل باید توسط حکومت‌ها مورد حفاظت قرار گیرد.
    معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: اتفاقی ناخوشایندی که در کشور رخ داد، این کالای عمومی توسط متولی بخش مانند شهرداری‌ها چندان مورد احترام قرار نمی‌گیرد و خود از ناقضان اصلی است، وقتی خود متولی به این بخش توجه ندارد در سایر بخش‌ها با چالش مواجه می‌شویم.
    طاهرخانی با اعلام اینکه برای توجه به کالای عمومی در سطح جامعه شهرداری به عنوان نهاد عمومی در کشور نقش بسزایی دارند افزود: این نهاد عملا خودش ناقض منفعت عمومی است، مثلا نسبت به مسائل زیست محیطی توجه ندارد و منظر عمومی شهر به هم ریخته می‌شود و همیشه از سرانه‌های که به نفع عموم است کاهش داده و به سمت سرانه‌های انتفاعی سوق می‌دهد. وی ادامه داد: با این روش، فلسفه این نهاد زیر سوال است، معلوم نیست این نهاد به دنبال چه چیزی در این فرایند است.
    طاهرخانی با اعلام اینکه از طریق سه وجه اصلی باید مشکلات مورد ارزیابی قرار گیرد، گفت: شهرداری‌ها و شوراها در رویکردی که نسبت به جامعه و شهرسازی دارند تجدید نظر داشته باشند، در سطح کلان به نفرین منابع دچار هستیم، سال‌هاست که رهایی پیدا نمی‌کنیم، بخش عمده از ناکارآمدی سرزمینی ما ناشی از اتکای به تک محصولی بودن و درآمدهای ناشی از نفت است و در سطح محلی شهرداری‌ها به نفرین تراکم دچار هستند و فکر می‌کنند در حال اداره شهرها هستند.
    وی بیان کرد: هم‌زمان این تراکم‌ها و تغییر کاربری‌ها تحمیل هزینه‌های جدی به سیستم مدیریت شهری است. مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌ جدید اضافه کرد: در حال حاضر شهرداری زمینه تردد عمومی را فراهم نکرده و با ایجاد تونل و پل، پیاده روی را محدود می‌کند و مردم مجبور هستند به سمت استفاده از خودروی شخصی روی بیاورند ، این اقدامات نه تنها درآمد محسوب نمی‌شود، بلکه هزینه‌های آتی به شهروندان تحمیل می‌کنند.
    وی اضافه کرد: دستگاه دولت مرکزی باید نظام اداری شهرداری‌ها را اصلاح کند، نهادهای عمومی و مدنی در اصلاح ساختار شهرداری‌ها بسیار اثر‌گذار هستند و باید به این سمت‌وسو حرکت کنیم که مردم خواستار توسعه شهر بر اساس نیازهای واقعی شهرسازی باشد. طاهرخانی یادآور شد: فشار افکار عمومی در انتخابات شوراها بسیار اثر گذار است، کسانی در لیست شوراهای مردم قرار گیرند که ارزش‌های واقعی شهر را بفهمند و شهروندان در این حوزه نقش اساسی می‌توانند ایفا کنند.
    وی خاطر نشان کرد: فشار افکار عمومی و مسئولیت پذیری شهروندی نهاد اداره شهر را می‌تواند ناگزیر کند یک سری الزاماتی که تضمین کننده شهروندان هست را فراهم کند.
    معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای‌جدید ،با اعلام اینکه در گذشته بی انضباطی شهری مربوط به کلان شهرها بود، گفت: در حال حاضر شهرداری‌های کوچک با این مشکل مواجه هستند. وی با اعلام اینکه مازندران جز فرصت‌های کشور است، افزود: عملا در شهرهای این استان هم تغییرات بسیار گسترده‌ای در غالب‌های مختلف اتفاق می‌افتد.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی