مرمت خانه مستوفیالممالک در دستور کار قرار گرفت / آذری جهرمی: هویت معماری تاریخی ایران را از دست دادهایم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مرمت و بازسازی خانه مستوفی الممالک تا قبل از پایان دولت دوازدهم خبر داد.
به گزارش هنرآنلاین به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی در نشست هم اندیشی احیای خانه مستوفی الممالک با اشاره به اهمیت هویت تاریخی، گفت: هویت تاریخی شهرهای ما بخشی از هویت تاریخی ما ایرانیان و حفظ و احیای هویت تاریخی، نشان دهنده تاریخ پر بار ایران است و به آن افتخار میکنیم.
وی تصریح کرد: برای حل بحران هویت باید بدانیم که در اعصار مختلف چه سرگذشتی داشتهایم و چه کارهایی انجام شده است و زمانی که به پیشینه تاریخی اشاره میکنیم باید به صورت مصداقی و به نوع آثاری که وجود دارد اشاره کنیم و شواهد قابل رؤیت را به جوانان و نسلهای آینده معرفی کنیم.
آذری جهرمی با بیان اینکه امروز به بهانه خانه مستوفیالممالک، بخشی از تاریخ تهران نیز مرور شد، گفت: متأسفانه امروز در بسیاری از شهرهای کشور و به خصوص تهران، هویت معماری تاریخی ایران را از دست دادهایم در صورتی که در کشورهایی که دارای هویت تاریخی هستند سبک زندگی و شیوه معماری آنها حاکی از تاریخ و فرهنگ آنها است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ غنی ما از هویت تاریخی ما نشات میگیرد، خاطر نشان کرد: در منطقه مرکزی تهران اقدامات بسیاری برای احیای بافت تاریخی انجام شده است تا آثار بجای مانده از گذشته در این منطقه حفظ و نگهداری شود. این اقدامات باعث زنده نگه داشتن هویت شهر و انتقال شادی و انگیزه و روحیه به شهروندان میشود.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه به عنوان وزیر ارتباطات از مالکیت خانه مستوفی الممالک توسط این وزارتخانه مطلع نبوده است، تصریح کرد: این موضوع از طریق یکی از خبرنگاران در شبکههای اجتماعی مطرح شد و بعد از بررسی موضوع مطلع شدم که این خانه در اختیار شرکت پست قرار دارد.
وی با اشاره به برگزاری این نشست برای هم اندیشی درباره احیای خانه مستوفی الممالک، افزود: هدف از برگزاری این نشست هم فکری از صاحب نظران و متخصصان این حوزه برای تعیین نوع کاربری این مکان و شیوه بازسازی و مرمت آن است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به یکی از پیشنهادهای مطرح شده با توجه به سابقه کاربری دیوان استیفای خانه مستوفی الممالک، گفت: با توجه به اینکه این خانه زمانی مرکز تبادل افکار تجار نیز بوده، میتواند به عنوان مرکز توانمندسازی حقوقی کسب و کارهای نوپا نیز کاربری داشته باشد.
آذری جهرمی درباره موضوع عمارت کلاه فرنگی و موزه ارتباطات نیز توضیح داد: برای مرمت و بازسازی عمارت کلاه فرنگی در طول 3 سال تلاش بسیاری انجام و تجهیزات رادیویی این مکان به صورت کامل به ساختمان موزه ارتباطات منتقل شد و در معرض دید عموم قرار دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عمارت کلاه فرنگی را محلی برای دیدارهای بینالمللی این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: البته نگارخانهای از عکسهای قدیمی و تعدادی از ژنراتورهای قدیمی که عمر آنها با عمر ارتباطات در ایران برابری میکند نیز در این مکان وجود دارد و هیچ منعی برای بازدید عموم از این عمارت وجود ندارد و با انجام هماهنگیهایی میتواند در معرض بازدید عموم قرار گیرد.
آذری جهرمی با تأکید به اینکه قبل از پایان این دولت خانه مستوفی الممالک به مرحله استفاده میرسد، گفت: این خانه متعلق به مردم است و هیچ احساس مالکیتی از طرف وزارت ارتباطات در این مورد وجود ندارد.
وی تصریح کرد: این خانه گنجینه تاریخی است که ما وظیفه حراست و حفاظت از آن را به عهده داریم.