این بار گلیم را نه یک بافنده، نه یک گلیمباف که یک معمار به دست میگیرد! میگیرد و مینشاند نقش را در هر گوشه از اثرش؛ میآمیزد اصالت را در جایجای هنرش؛ و میسازد بنایی با مصداق واقعی کلمه «خانه»؛ خانهای ایده گرفته از الگوی نقش اصیل و زیبای گلیم؛ نقشی آشنا و مأنوس برای هر ایرانی، برای من، برای تو...
مشخصات عمومی پروژه داد
- نام پروژه: مجتمع مسکونی داد
- موقعیت: خیابان شریعتی، تهران
- دفتر طراحی: گروه کندو
- تاریخ شروع: خرداد ۱۳۹۳
- تاریخ پایان: فروردین ۱۳۹۵
- معمار مسئول: بهادر کاشانی مدنی
- کاربری: مسکونی
- متراژ زمین: ۲۷۰ مترمربع
- متراژ زیربنا: ۸۱۰ مترمربع
- مساحت هر واحد مسکونی: ۱۶۲ مترمربع
- سبک دکوراسیون: تلفیقی از دو سبک مدرن و ایرانی
- مدیر اجرایی: بهراد کاشانی مدنی
- تیم اجرایی: گروه معماران و مهندسین کندو
- طراح سازه: بهرنگ کاشانی مدنی
- عکسان: بهرام حبیبی، بهادر کاشانی مدنی،سیاوش باقری
- سیستم سرمایش و گرمایش: داکت اسپلیت
- سیستم سازهای: اسکلت بتن مسلح با دیوار برشی
- ویژگی برجسته و منحصربهفرد: طراحی الهام گرفته از الگوی نقش گلیم
معرفی مجتمع مسکونی «داد»
پروژه «داد» در قالب ۵ طبقه مسکونی تکواحدی و ۳ طبقه مشاعات با کاربری لابی و پارکینگ در طبقه همکف و پارکینگ و انباری در ۲ طبقه زیرزمین اجرا شده است. هر واحد مسکونی شامل هال و پذیرایی، آشپزخانه، دو بالکن (یکی در شمال و یکی در جنوب)، یک توالت میهمان، یک رختشویخانه، ۳ اتاقخواب، یک توالت و حمام مشترک و یک توالت و حمام مستر است.
ایده طراحی «داد»
در این پروژه، طراحی پلان، نما و جزئیات داخلی، یکپارچه و همزمان صورت گرفته است و هرکدام از این عناصر بر یکدیگر تأثیرگذار بوده است. رویکرد اصلی طراحی که از نما تا جزئیات داخل ساختمان مشهود است، الگوی «نقش گلیم» است. نقش گلیم، نقشی آشنا برای ایرانیان است و استفاده از این الگو برای یک خانه ایرانی باعث ایجاد حس تعلق و دلبستگی در مخاطب میشود. گروه معماری کندو با توجه به نقوش گلیمهای اقوام مختلف، انگارههای مناسب برای بخشهای مختلف ساختمان بازتعریف و طراحی کرده است. این نقوش در جداره سنگی راهپله، جانپناه چوبی بالکنها، شمارههای محل پارک خودروها در پارکینگ و نقش کف لابی ورودی و... قابلرؤیت است.
نوآوریها و مزایای پروژه «داد»
در این پروژه، نما نه به عنوان یک پوسته و عنصر الحاقی و جدا از ساختمان، بلکه به عنوان عنصر تأثیر پذیرفته از عملکردهای موردنظر در ساختمان است که این تأثیرات حجمهایی را ایجاد میکند که در طراحی سازه ساختمان نیز تأثیر گذاشته و فرم نهایی نما را شکل داده است. قرار گرفتن راهپله در بخش غربی نمای شمالی، حجم را به دو قسمت شفاف و صلب تقسیم کرده است که این دو حجم با چفتی ۳۰ سانتیمتری از هم جدا شدهاند. ایجاد این چفت و نیز خالی کردن باریکههایی همتراز بالکنها در حجم صلب راهپله، باعث باز شدن خط دید شمال غربی برای بالکنها شده است.
طراحی بالکن متفاوت در «داد»
با تعبیه پنجره «L» شکل برای آشپزخانهها، خط دید شمال شرقی نیز برای بالکنها باز شده است و درنتیجه زاویه دید برای کسی که در وسط بالکن شمالی قرارگرفته است از ۵۵ درجه به ۱۳۶ درجه افزایش یافته است و این یعنی بالکنی با چشمانداز مناسب و تبدیل بالکن به فضایی کاراتر و فراتر از محلی برای انبار کردن لوازم اضافی.
معنای خانه در کالبد «داد»
با ایجاد فضایی مخصوص قرار دادن گلدان و فلاورباکس پشت پنجره پذیرایی، هم از داخل و هم از بیرون به سرسبزی ساختمان افزوده شده است. مجموعه الگوها و مصالح بهکار رفته در نمای ساختمان که ترکیبی از سنگ و چوب کنترل شده است با اضافه شدن فلاور باکسها، ساختمان را به مفهوم واقعی کلمه «خانه» تبدیل نموده است.