نخستین قول نجفی که شهردار تهران شد ...
به گزارش تیترشهر: سرانجام بعد از کش و قوس های فراوان منتخبان شورای پنجم شهر تهران محمدعلی نجفی را به عنوان شهردار آینده تهران انتخاب کردند.
نجفی از میان 7 گزینه نهایی به عنوان شهردار تهران انتخاب شد. این در حالی است که پیش از انتخاب نجفی، 5گزینه دیگر به نام های بیطرف، افشانی، شریعتمداری، کولایی و مرعشی از رقابت برای رسیدن به بهشت انصراف داده بودند.
محمدعلی نجفی که سابقه وزارت آموزش و پرورش در دولت اصلاحات و عضویت در شورای سوم شهر تهران را دارد، جانشین محمدباقر قالیباف شهردار 12 ساله شهر تهران می شود.
از آنجاییکه شورای پنجم تهران هنوز به صورت رسمی کار خود را آغاز نکرده است، نجفی برای رسیدن به بهشت باید در انتظار آغاز به کار شورای پنجم باشد تا در صحن علنی و با رای منتخبان به عنوان شهردار کار خود را آغاز کند.
ضمن اینکه هنوز زمان قطعی آغاز به کار شورای پنجم مشخص نیست و تاریخ های 25 مرداد و 12 شهریور به همین منظور مطرح شده است.
در این راستا خبرنگار تیتر شهر به سراغ محمد علیخانی، عضو شورای پنجم رفت و منتخب شورا ناگفته های جلسه انتخاب شهردار را تشریح کرد.
وی در خصوص این انتخاب گفت: اینکه انتخاب شهردار پشت درب های بسته انجام شد،دلایل مختلفی داشت.
وی افزود: تردید بود که برخی از کاندیداها انصراف داده اند یا خیر. برخی مانندآقای مرعشی صریح اعلام نکرده بودند که چه تصمیمی دارند و یا خانم کولایی نیز نگفته بودند که انصراف میدهند.
علیخانی ادامه داد: بخاطر همین باید قبل از این جلسات مشخص شود. به همین خاطر در دفتر آقای مسجدجامعی جلسات تشکیل شد و بررسی شد.
منتخب شورای پنجم خاطر نشان شد: با کاندیداها تماس گرفته شد و در آنجا مشخص گردید که خانم کولایی،آقای مرعشی و آقای مهرعلیزاده برای هم افزایی انصراف میدهند و برنامه هایشان را به نامزد اصلی ارائه میکنند که اگر لازم شد، شهردار منتخب برای شهرداری اجرا کند.
علیخانی افزود: صریح اعلام میکنم که شهردار بودن آقای نجفی هنوز معلوم نیست
وی گفت: ما هنوز میثاق نامه باید به ایشان بدهیم. اما رای گیری اصلی ما در صحن شورا مشخص خواهد بود.
علیخانی با اشاره به برخی تعهدات که شهردار آینده باید به شور بدهد، عنوان کرد: ما قبل از انتخاب رسمی شهردار، حتما با آقای نجفی جلسه خواهیم داشت و اگر سوگند نامه را بپذیرند بعنوان نامزد اصلی در صحن شورادر مورد ایشان رای گیری میشود.
علیخانی در پاسخ به این سوال که آیا تدابیر لازم برای عدم تبدیل شورا به شورای شهرداری اتخاذ شده، گفت: برای این موضوع جلسه ای خواهیم داشت تا اعضا نقطه نظرات خود را اعلام کنند. برخی صحبت های آقای نجفی در روز گذشته ابهام داشت و باید بیشتر مذاکره شود و نهایتا برخی صحبت ها در سوگند نامه می آید که باید ایشان بپذیرند.
وی ادامه داد: این را اگر پذیرفت بعنوان نامزد اصلی هستند. برخی نکات مانند به کار گیری بازنشستگان، دید اصلاح طلبی ایشان که باید صریح تر باشند، در دستور کار است.
منتخب مردم عنوان کرد: آقای نجفی توصیه شخصی نباید بپذیرند اما اینگونه نباشد که مثل دولت، اصلاح طلبان از ایشان حمایت کنند و بعد پیروزی اتفاق دیگری بیفتد و نباید این مطالب وجود داشته باشد.
وی افزود: ما باید شفاف با آقای نجفی صحبت کنیم و به نتیجه برسیم
برنامه زیست محیطی کاندیدا برجسته نبود/ نجفی برنامه های زیست محیطی قابل قبولی داشت
صدر اعظم نوری در خصوص برنامه های زیست محیطی کاندیدای شهرداری تهران گفت: خیلی برنامه های زیست محیطی کاندیدا را نسبت به یکدیگر برجسته ندیدم.
وی افزود: به دلیل آنکه مسئله محیط زیست اهمیت زیادی دارد، اعضا تا حدی بدان پرداخته بودند زیرا مسئله جدی است.
این عضو منتخب شورای پنجم خاطر نشان شد: به هر حال چالش های زیست محیطی مانند آلودگی هوا، مسئله پسماندها و آلودگی های خاک، صوتی، آب و... وجود دارند که مسائل جدی هستند که به سلامت شهروندان برمیگردد.
وی خاطر نشان شد: هر کسی که شهردار تهران باشد نمیتواند نسبت به محیط زیست بی تفاوت باشد وباید نسبت بدان برنامه داشته باشد.
نوری گفت: خوشبختانه دکتر نجفی دو برنامه خوب در حوزه محیط زیست دارند که همانگونه که گفتند در شورای سوم و دولت تهیه شد و امیدوار بودند این دوبرنامه را مورد توجه قرار دهند.
مهمترین مشکل شهردار جدید پایتخت، کسب درآمد است
یکی از منتخبان شورای شهر پنجم مهمترین مشکل شهردار جدید تهران را کسب درآمد عنوان کرد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایلنا، مجید فراهانی یکی از منتخبان شورای شهر پنجم در جمع خبرنگاران درباره روند انتخاب شهردار تهران اظهار کرد: ۳ نفر از کاندیداها یعنی خانم کولایی، آقایان مهرعلیزاده و مرعشی برای حفظ و انسجام بیشتر در آرای انتخاب شهردار به صورت کتبی انصراف دادند تا در نهایت شهردار تهران با انسجام آرا انتخاب شود.
او ادامه داد: سپس رای گیری شد و آقای محمدعلی نجفی با کسب تمام آرا به عنوان کاندیدای شهرداری تهران انتخاب شد.
وی ادامه داد: پس از شروع کار رسمی شورا در ابتدا انتخابات هیات رییسه انحام خواهد شد و پس از آن مجددا رای گیری رسمی انجام و آقای نجفی به عنوان شهردار تهران انتخاب خواهد شد.
او در پاسخ به این سوال که بزرگترین چالش شهردار تهران چیست، گفت: بزرگترین مشکل شهردار تهران مسئله مالی و اقتصاد شهری است که امروز در تهران حاکم است بدهی های کلان شهر تهران امروز حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان است و بیش از ۴۰ هزار میلیارد پروژه نیمه تمام وجود دارد.
وی ادامه داد: بودجه سالانه شهرداری تهران ۱۸ هزار میلیارد است و بیش از ۴ برابر بودجه شهرداری تهران بدهی دارد و این در حالی است که بیش از ۷۰ درصد بودجه شهرداری نیز از طریق فروش تراکم تامین می شد و با توجه به رکود در حوزه ساختمان عملا ۷۰ درصد درآمدها با مشکل روبروست بنابراین مهمترین مسئله شهردار آینده تهران درکوتاه مدت مسئله کسب درآمدهای جدید است.
آشنایی با «محمدعلی نجفی» شهردار منتخب تهران
فعالیت رسمی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران از 12 شهریورماه آغاز می شود و شهردار منتخب پس از شروع بکار شورا و رای گیری مجدد 15 شهریورماه رسمیت پیدا کرده و فعالیت خود را آغاز می کند.
منتخبین شورا چندی پیش 7 نفر را به عنوان گزینه های تصدی شهرداری تهران انتخاب و از آنها برنامه عملیاتی برای مدیریت شهر خواستند.
2 نفر از این تعداد به دلیل حضور در دولت دوازدهم انصراف خود از تصدی پست شهرداری تهران را اعلام کردند و در نهایت محمدعلی نجفی، الهه کولایی، محسن مهرعلیزاده، سیدحسن مرعشی و محمدعلی افشانی برنامه خود برای مدیریت شهر تهران را به منتخبین شورا ارائه کردند.
منتخبین شورای شهر تهران امروز پس از ارائه برنامه های گزینه های پیشنهادی، محمدعلی نجفی را از طریق رای گیری به عنوان شهردار تهران انتخاب کردند.
* آشنایی بیشتر با شهردار منتخب تهران
محمدعلی نجفی 23 دی1330 در محله رودکی(سلسبیل) تهران متولد شد، پدر وی مرحوم احمدعلی فرزند یک روحانی بود که سال 1312 از روستایی واقع در کلات خراسان به تهران آمده و در ارتش استخدام شد و مادرش نیز اصالتا تهرانی است.
محمدعلی نجفی سال 1337 در دبستان دولتی خواجو ثبتنام کرد و سال1343 گواهینامه ششم دبستان را در نظام قدیم با رتبه شاگرد اولی تهران کسب کرد.
وی برای ادامه تحصیل به دبیرستان اسدآبادی واقع در میدان رشدیه رفت و تا سال پنجم متوسطه را در همانجا تحصیل کرد و سال ششم متوسطه را در دبیرستان مروی تحصیل کرد و در امتحانات نهایی با معدل 19.45 در رشته ریاضی فارغالتحصیل شد .
محمدعلی نجفی در امتحانات پایان دوره متوسطه موفق به کسب رتبه اول شهر تهران و دوم امتحانات نهایی کشور شد.
محمدعلی به همین دلیل(کسب رتبه برتر امتحانات نهایی)در سال 1349 می توانست بدون کنکور وارد دانشگاه صنعتی شریف (آریامهر سابق) شود اما با توجه به اینکه شهریه دانشگاه 2 هزار تومان بود به دلیل مشکلات مالی از تحصیل در این رشته انصراف داد.
محمدعلی بار دیگر از طریق شرکت در کنکور، در رشته مهندسی متالورژی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد(پذیرفته شدگان رتبه اول رشته ها از پرداخت شهریه معاف می شدند) اما پایان سال دوم تحصیل به دلیل علاقه به رشته ریاضی تغییر رشته داد.
وی تیرماه 1353 به عنوان شاگرد اول رشته ریاضی و دارنده بالاترین معدل در میان تمام فارغالتحصیلان آن سال دانشگاه، تحصیلات خود را به پایان رساند.
دولت وقت در آن زمان، درصدد برنامهریزی برای احداث دانشگاه صنعتی در اصفهان بود و برای تامین هیات علمی آن دانشگاه به افرادی از بهترین فارغالتحصیلان دانشگاه برای تحصیل در دانشگاه های طراز اول امریکا و انگلستان بورس تحصیلی اهدا میشد که نجفی هم با استفاده از همین بورس و با گرفتن پذیرش از دانشگاه «ام. آی. تی» عازم امریکا شد و در پایان سال دوم تحصیل در امتحان ورودی دوره دکتری قبول شد و از شهریور همان سال 1355 کار تحقیق روی تز دکترای خویش را آغاز کرد.
نجفی در سال 57(ایام انقلاب) و با وجودی که نزدیک به پایان کار برای اخذ مدرک دکتری بود به ایران آمد و چون بطور مستقیم وارد دوره دکترای ریاضی شده بود به اصرار استادش، از کارهای ناتمام رساله دکترای خود به عنوان پایاننامه کارشناسی ارشد دفاع کرد و در هشتم فروردین 1358 بدون گرفتن مدرک دکتری به ایران آمد.
وی در سال تحصیلی 1357-1356 قسمت عمدهای از وقت خود را صرف فعالیتهای مربوط به پشتیبانی از حرکت انقلاب اسلامی در ایران و افشاگری درخصوص جنایات رژیم شاه و تحریک افکار عمومی مردم امریکا علیه آن رژیم گشت و در نتیجه کار روی تز دوره دکتری پایان نیافت.
* مسئولیت های اجرایی محمدعلی نجفی
- مشاور معاون نخست وزیر(شهید چمران) در امور انقلاب - 1357 تا 1358
- عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان 1358 تا 1359
- ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان 1359 تا 1360
- وزیر فرهنگ و آموزش عالی 1360 تا 1363
- عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف 1363 تا 1367
- معاون آموزشی و فرهنگی صدا و سیما 1365 تا 1367
- وزیر آموزش و پرورش 1367 تا 1376
- رییس سازمان برنامه و بودجه 1376 تا 1379
- عضو سومین دوره شورای اسلامی شهر تهران - 1385 تا 1392(دوره 6 ساله براساس مصوبه مجلس)
- محمدعلی نجفی مرداد 1392 به عنوان گزینه پیشنهادی دولت یازدهم برای وزارت آموزش و پرورش به مجلس شورای اسلامی معرفی شد که موفق به اخذ رای اعتماد نمایندگان نشد.
- نجفی در 26 مرداد سال 1392 به سمت معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری منصوب شد که در بهمن همان سال به دلیل مشکلات جسمی، از این مسئولیت کناره گیری کرد.
- سرپرستی وزارت علوم برای مدت 3 ماه(شهریور تا آبان 93)
- محمدعلی نجفی درحال حاضر مشاور رئیس جمهوری و دبیر ستاد هماهنگی امور اقتصادی دولت است.
نخستین قول گزینه نهایی شهرداری به تهرانی ها
محمدعلی نجفی گفت: در وهله اول از اعضای محترم منتخب شورای شهر پنجم شهر تهران تشکر میکنم که لطف کرده و مرا برای این مسئولیت قابل دانستند.
وی افزود: بعد از این لازم میدانم که در همین اولین لحظات مسئولیتم به شهروندان تهرانی تعهد دهم که تمام تلاش و قدرتم را برای ایجاد یک شرایط مطلوبتر برای زیست شهری آنها به کار خواهم گرفت و انشاءالله سعی میکنم که از همه امکانات در شهرداری و بیرون از شهرداری استفاده کنم تا دو خواسته اصلی شهروندان محقق شود؛ یکی ایجاد آرامش که جنبههای روحی، معنوی وروانی شهروندان را در زندگی شهری مد نظر دارد و دوم ایجاد آسایش که جنبههای فیزیکی و مادی زندگی آنها را در برخواهد گرفت.
نجفی که در یک برنامه خبری تلویزیونی صحبت میکرد، تأکید کرد: من تمام تلاش خود را انجام میدهم تادر مقابل شهروندان تهرانی روسفید باشم و بتوانم شرایطی را فراهم کنم که زندگی شهروندی آن ها در چهار سال آینده به مراتب بهتر از امروز باشد.