دکتر نوذرپور شهردار منطقه ۲۲ با حضور در معاونت برنامه ریزی،توسعه شهری شهرداری تهران در نخستین جلسه کارگروه تخصصی شهرسازی و معماری شهری شرکت و به ایراد دیدگاهها، پیشنهادات و نقطه نظرات خود در خصوص تدوین برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران پرداخت.
به گزارش تحریرنو از روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۲، نوذرپور شهردار منطقه در این جلسه در سخنانی اظهار کرد: در دوره گذشته در سازمان شهرداری های وزارت کشور سندی در جهت تحلیل مسائل مدیریت شهری کشور در ۹ محور تهیه و آسیب های مختلف حوزه های حمل و نقل، محیط زیست، مسائل فرهنگی و اجتماعی و از جمله حوزه شهرسازی در آن احصاء و تحلیل شد و برای آن راه حل ارائه شد و این سند در حوزه بررسی آسیب شناسی شهرسازی می تواند در تدوین برنامه سوم شهرداری تهران در حوزه شهرسازی می تواند راهگشا باشد و کمک زیادی در این خصوص نماید و یکی از اسنادی است که باید مورد توجه قرار گیرد. در این سند کلیه مسائل شهرسازی در دو سطح مورد نقد و ارزیابی قرار گرفت.سطح اول آن سطح ملی است که در آن به مسائل آمایش سرزمین، رابطه آن با سند چشم انداز ، ارتباط آن با برنامه ریزی های منطقه ای و ارتباط این سندها با برنامه ریزی های محلی پرداخته شده است.
وی افزود: بخش دیگر این سند، در برگیرنده مسائل و مشکلات مربوط به طرح جامع،هادی و طرح های تفضیلی شهری است که در شش محور احصا مساله شده و بیان کننده کلیه مشکلات در محتوا،رویه های اجرایی و حتی در تصویب و اجرا بوده و در جاهایی که نیاز به مصوبه هیات دولت در آن مورد خاص احساس نیاز شده درخواست مصوبه شده است.
شهردار منطقه ۲۲ خاطرنشان کرد: مطلب مهم دیگری که باید به آن توجه ویژه شود اینکه باید بین برنامه ریزی شهر و شهرسازی ارتباط و رابطه ای را برقرار کنیم .در سال ۱۳۴۷ زمانی که قانون عمران، نوسازی و اصلاحات شهر به تصویب رسید، در یکی از مواد آن نوشته شد که شهرداری هایی که مشمول قانون نوسازی شده و عوارض نوسازی پرداخت می کنند، مکلف به این خواهند بود تا برنامه ۵ ساله خود را بر اساس برنامه جامع تهیه نمایند و این به معنی است که شهرسازی مبنا بوده و بقیه امور مبتنی بر امور شهرسازی باشد و اگر طرح هادی و جامع نبود هزینه ها باید بر اساس احصا مسائل و مشکلات و تشخیص اولویت ها برنامه ریزی ها صورت پذیرد و این مورد یک جهت گیری مهم و استراتژیک به شمار می رود. بنابر این برای نوشتن برنامه ۵ ساله باید مسائل شهرسازی در اولویت قرار گیرد.
وی اضافه کرد: همچنین وزارت کشور نیز مستند به این قانون، نظام تدوین برنامه ریزی شهرداری ها را طراحی و تحت عنوان برنامه ریزی راهبردی، عملیاتی و توسعه شهر و شهرداری ها به کلیه شهرداری ها ابلاغ نمود و کلیه شهرداری ها مکلف به اجرای قانون از جمله شهرداری تهران به آن می باشند که بر حسب اتفاق این نظام برنامه ریزی راهبردی عملیاتی بر اساس تجربه ای که شهرداری تهران در برنامه ۵ ساله دوم داشته است،تدوین شده است.
بخش اول این برنامه ریزی برنامه راهبرد توسعه شهری است و بخش دوم برنامه ۵ ساله عملیاتی. بنابراین در ابتدای کار باید راهبردهای توسعه شهری را مبتنی بر اساس سند چشم انداز شهر تهران تدوین نماییم که در این بخش نقش شورای شهر به عنوان منتخبین مردم که در ابتدای راه با اظهار شعارها و برنامه های راهبردهایی را به منظور جلب نظر مردم مطرح نمودند و بر اساس آنها مورد اقبال عمومی قرار گرفتند باید در تدوین سند چشم انداز و راهبردهایی که ما را در جهت تحقق به سمت اهداف مندرج در سند چشم انداز راهنمایی می کند،دخالت داشته باشند.
نوذرپور در پایان افزود: در نهایت سند تدوین شده برای کل شهر لحاظ شود و با توجه به نقش شورای اسلامی شورا در کلیه بخش های حوزه های اجتماعی-عمرانی، رفاهی و فرهنگی در حیطه باید احصا مساله نموده وراه حل کاربردی ارائه و به دستگاههای اجرایی ابلاغ نماید. در این بین کلیه دستگاههای مکلف خواهند بود برنامه های خود را مبتنی بر بودجه به شورای شهر ارائه نمایند. لذا راهبردهای توسعه شهری منحصرا به شهرداری نیست بلکه مجموع شهر را در برمی گیرد و برای کلیه دستگاههای اجرایی بر حسب قانون لازم الاجرا است. بنابراین باید شورای اسلامی شهر در این دوره راهبردهای توسعه شهر را برای کلیه شهر توصیه و بر حسن اجرای آن نیز نظارت نماید.