وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

وبلاگ معمار شهر

اخبار و مطالب معماری و شهرسازی ایران و جهان

مطالب و مباحث تخصصی معماری و شهرسازی و دیگر علوم وابسته را با ما مطالعه نمایید...




در اين وب
در كل اينترنت
  • قالب وبلاگ
  • تبلیغات

    طبقه بندی موضوعی
     

     
    به گزارش تیتر شهر؛ وضعیت بیمارستان ها در کلان شهر تهران عجیب و غریب است. در برخی مناطق این شهر حال بیمارستان ها وخیم است و در برخی دیگر حضور بیمارستان ها، منطقه را به مرکز سلامت بدل کرده است.
     
    با این وجود نگاهی به وضعیت بیمارستان ‌نشان می‌دهد که اغلب بیمارستان‌های تهران استانداردهای لازم برای ایمنی را ندارند.
     
    اغلب این بیمارستان‌ها یا به دلیل داشتن عمر بالا فرسوده شده‌اند یا استانداردهای لازم برای ایمنی‌ آنها در زمان ساخت رعایت نشده است که متاسفانه فرسودگی بیمارستان های دولتی خسارت های پس از وقوع بحران را افزایش می دهد.
     
     
     
    از آنجایی که بیمارستان های فعال درتهران متعلق به مردم این شهر نیست و بیماران بسیاری از استان های مختلف کشور به تهران برای استفاده از خدمات درمانی مراجعه می کنند، بنابراین انتظارمی رود که بیمارستان های تهران با عمر بیش از ۴۰ سال دردستورکار برای نوسازی و بازسازی قرارگیرند. تهران، مانند سایر مناطق کشور علاوه بر کمبود تخت بیمارستانی با مشکل توزیع تخت، کمبود تختهای عمومی و خاص مواجه است با این وجود مدیریت صحیح در خصوص جانمایی بیمارستان ها صورت نگرفته و آن را به مراکز تجاری برای سرمایه داران بدل کرده است.
    در این باره  علی اکبر ولایتی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در گذشته مطالبی عنوان کرده. او ضمن تاکید به عدم جانمایی مناسب عنوان کرد:  به عنوان نمونه هم اکنون در جنوبی ترین نقطه تهران یعنی در منطقه ری فقط دو بیمارستان بسیار قدیمی وجود دارد که به رغم رسیدگی های مسئولان وزارت بهداشت، به دلیل مشکلات جدی ساختاری قادر به ارایه خدمات با کیفیت بالا به مردم و مراجعین نیستند و اکثر مردم از این بابت سالهاست که رنج می برند.
     
    از سوی دیگر وزیر بهداشت ضمن ابراز تاسف از کمبود تخت بیمارستانی در تهران و شهرهای اطراف آن، بیان کرد: طی 38 سال گذشته هیچ بیمارستانی در منطقه شرق تهران ساخته نشده است. پس از انقلاب و در طول این مدت شهر توسعه زیادی پیدا کرده و هر چه پول بوده برای توسعه آن هزینه شده است، اما حتی یک زمین نیز برای بیمارستان نداده‌اند. اگر هم زمینی اختصاص داده شده بعدها تغییر کاربری داده شده است.
     
    این در حالی است که غرب تهران با تورم بیمارستان مواجه شده و ساکنین را به سطوح آورده است. به عنوان مثال ساخت بیمارستان اتیه ٢ در محلی اجرا میشود که تنها کمتر از ٥٠٠ متر با بیمارستان فوق تخصصی اتیه ١ و همچنین بیمارستان مجهز لاله و با فاصله کمی از بیمارستانهای عرفان - بهمن - پارسیان - شهید مدرس - بیمارستان اعظیم میلاد وابسته به تامین اجتماعی - و ده ها پلی کلنیک و درمانگاه قرار گرفته در حالی که فاصله بین میدان ونک تا راه اهن شهر تهران فاقد بیمارستانی مناسب و با ظرفیت مشابه وجود ندارد. نگاه سرمایه داری به بحث سلامت از جمله مشکلات این روزهاست.
     
    افرادی که در مناطق جنوبی زندگی می کنند از امکانات حداقلی در حوزه سلامت برخوردارند. فروش شهر و پرداخت سود کلان سرمایه داران به شهرداری سبب بروز این چنین رفتارهایی شده است. بیمارستانی در غرب تهران با 35 طبقه در کوچه ای 7 متری ساخته می شود اما در شرق نبود امکانات مردم را در رنج قرار داده است. از این رو مسئولان و متولیان امر و همچنین اعضای شورای شهر باید به این مسئله توجه داشته باشند که البته متاسفانه در سال های اخیر شاهد شورایی بودیم که مهر صحت بر تخلفات شهری گذاشته است و از این باب نیاز به داشتن نظارت جدی تر در امور شهری به خصوص در امر سلامت احساس می شود.

    نظرات  (۰)

    هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی