قرارداد همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب (معاونت برنامه ریزی و امور اقتصاد دانشبنیان با دانشکده هنر و معماری) و بنیاد علوی درباره مناسبسازی فضای سبز و مبلمان شهری با محوریت «شهر قلعه گنج» به عنوان نماد اقتصاد مقاومتی، منعقد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، معاون برنامهریزی و امور اقتصاد دانشبنیان واحد تهران جنوب گفت: «شهر قلعه گنج، بهعنوان مرکز قلعه گنج و در جنوب استان کرمان قرار دارد. این شهر در جنوب کهنوج و در حدود 200 کیلومتری شمال شرق بندرعباس قرار گرفته است. جمعیت این شهر اکنون حدود 13000 نفر بوده و اشتغال غالب مردم منطقه کشاورزی و دامداری است.»
دکتر رضا فضائلی اظهار کرد: «در پی دستور مقام معظم رهبری درباره تعیین شهر الگوی اقتصاد مقاومتی، در سال 1394 شهر قلعه گنج به عنوان شهر نمونه برای پیادهسازی الگوی اقتصاد مقاومتی تعیین و بنیاد علوی به عنوان مرجع پیگیری این امر تعیین شد. بر این اساس دو بخش عمده و اساسی در فرآیند تبدیل این شهر به شهر الگو تعیین شده است. اول فعالسازی پتانسیلهای اقتصادی موجود در منطقه و شهرستان قلعه گنج از جمله پتانسیلهای کشاورزی، معدنی و گردشگری و دیگری ارتقای سطح کیفیت زندگی ساکنان منطقه.»
وی خاطرنشان کرد: «در این راستا بنیاد علوی با علم به توانایی محیطهای دانشگاهی در راستای انجام مطالعات و ارائه طرحهای مختلف از یکسو و تعهد مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی درباره تعامل با بخشهای حرفه ای، قراردادی فی ما بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب (معاونت برنامه ریزی و امور اقتصاد دانشبنیان با دانشکده هنر و معماری) و بنیاد علوی درباره مناسبسازی، فضای سبز و مبلمان شهری محور اصلی شهر قلعه گنج به عنوان نماد اقتصاد مقاومتی، منعقد شده است.»
به گفته فضائلی کلیات آن شامل طراحی محور اصلی از حیث کفسازی محور، دفع آبهای سطحی، پوشش گیاهی و طراحی مبلمان شهری متناسب است. سیاستهای مد نظر کارفرما و تیم مطالعاتی در این مطالعات نیز شامل توجه به اقلیم، محیط بومی و طبیعی، استفاده از مصالح بومی، توجه به اقتصادی بودن طرح و قابلیت اجرا در منطقه و توجه به ویژگیهای اجتماعی ساکنان خواهد بود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصاد دانشبنیان واحد تهران جنوب ادامه داد: «در راستای این قرارداد مراحل مطالعات پایه و فاز یک این پروژه در حال انجام بوده و تیم مطالعاتی با توجه به انجام مطالعات گسترده و خواست کارفرما تاکنون چندین طرح مطالعاتی (پروپوزال) دیگر را با محوریت بهبود فضای کسب و کار، توسعه گردشگری و ارتقای کیفیتهای محیطی ارائه داده است.»
وی خاطرنشان کرد: «با توجه به سرمایه و منابع انسانی متخصص عظیم موجود در بدنه علمی و هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و وجود تخصصهای مختلف در این واحد آمادگی برای مشارکت در انواع پروژههای عمرانی، شهری، اجتماعی- فرهنگی و اقتصادی وجود دارد و امید است با توجه به تواناییهای مختلف موجود در بدنه علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی به طور عام و واحد تهران جنوب بهطور خاص بتوان پروژههای مختلفی را در راستای اعتلای علمی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی میهن تعریف کرده و با بهترین کیفیت به انجام رساند.»